Powered By Blogger

fredag 27 februari 2015

Skåden stjärnorne. #bloggswe

Den mest oförutsägbara branschen måste vara apoteksbranschen. Kom till jobbet klockan tio och hade massor att göra, så jag blev förvånad när min kollega, som började elva, plötsligt stod bredvid mig. Lunch tog jag halv två och sen var det full fart till fyra. Då försvann alla kunder hem till sitt fredagsmys, antar jag.

Måndag-onsdag var hektiska; pensions- och barnbidragsutbetalningar gör sitt till, förstås. Lönen den 25:e märks alltid i kundtillströmningen. Hade själv tänkt handla i onsdags, men det hanns rakt inte med, så jag passade på efter jobbet idag, då det var fortsatt lugnt. Hur resten av kvällen blev kan ingen förutspå, lika lite som helgen.

Jag önskar ibland att jag hade förmågan att sia om framtiden. Som idag, när jag fick ett förfrågan om att jobba i ett speciellt apotek i sommar. Jag kan ju inte svara, eftersom jag väntar på besked från två potentiella arbetsgivare. Har en mycket kär vän som drömmer mycket och kan ta beslut utifrån sina drömmar. Det vill jag också kunna göra. Eller få en fingervisning om varthän det bär, åtminstone.

Vaknade inatt av en dröm där flera par figurerade. Helt okända för mig, men det jag reagerade på var att det ena paret hette Nikolas och Nikolina och verkade vara ute på ett viktigt uppdrag. De andra hade också liknande namn, alltså som Henrik och Henrika. Jag försökte verkligen minnas vad som hände i drömmen, men tyvärr är det bara namnen som finns kvar. Vad ska man tro om detta?

Ganska ofta kan jag känna att det kommer att bli på ett visst sätt, när det gäller någon annan, men aldrig för egen del. Det tycker jag är hemskt frustrerande, men det är väl att be om för mycket, gissar jag. När saker och ting ordnat sig för både mannen och mig kanske jag får möjlighet att fördjupa mig i dessa spörsmål. Jag behöver nog en lärare också, som kan tygla min otålighet.

Fast, det kan ju bara jag göra. Och uthållighet och envishet, intill dumhet, har jag visat prov på i hela mitt liv och jag har lika mycket tid kvar i jordelivet som jag har förbrukat; så vem vet vad det kan leda till? Om allt går som planerat ska mannen och jag gå i pension inom femton år och ! Då blir det andra bullar. Kanske till och med kanelbullar.

Annars har mannen och jag vår första meningsskiljaktighet när det kommer till TV-tittande åtminstone. Jag anser att "Let's dance" är nödvändigt att se, han anser det högst onödigt. Okej, han gillar honung, men inte chèvre. Jag kan leva med det. Frågan är om han kan leva med att se på detta vecka efter vecka. Det vete bara gudarna, stjärnorna eller änglarna...

Jag vet med bestämdhet att jag jobbar i morgon mellan 13 och 22. Det står nämligen i schemat. Inte någon annanstans, tror jag. Jag inväntar måndag, vilken är en ödesdag och kanske helt avgörande för min framtid inom och utom apoteksvärlden.

På söndag börjar #blogg 100 igen. Jag satsar på att klara den utmaningen igen, oavsett vad som står skrivet i stjärnorna om allt annat i mitt liv.

Ta hand om dig själv och lita på magkänslan, den har oftast rätt!




torsdag 26 februari 2015

Fläskfritt-bra eller dåligt? #bloggswe

Ojojoj, så trött jag var igår när jag kom hem! Det märktes att det inte bara var jag som hade fått lön, om man säger så. Det var full rulle från tio minuter innan jag egentligen skulle börja. Min kollega behövde verkligen få gå på rast, för hon hade jobbat ensam på golvet, då det inte fanns någon kassapersonal för dagen. Sen var det produktinfo av en apotekskonsulent, vilket var kul.

Efter det skulle kollegan på "kvartssamtal", vilket drog ut enormt på tiden och när hon kom tillbaka fick jag ta min rast, för att vara tillbaka när hon skulle sluta för dagen. Det var fullt fokus på kunderna och jag hann inte med att plocka upp så mycket varor som jag hade velat, men det är så det blir, när det är kort om folk.

En gammal bekant hälsade så glatt på mig igår kväll. Vi kan kalla honom Olle och var klasskamrat med lillasyster M. Så lik sin pappa han är, tänkte jag hela tiden vi när småpratade medan han väntade på sin tur. Det är många år sedan jag såg honom, så i mina ögon hade han åldrats ordentligt. Det blir ju så; ses man inte på många år "stannar" folk liksom i den ålder de hade sist... Eller är det bara jag?

Undrar i mitt stilla sinne hur folk ser på mig, efter alla dessa år. Gråhårig är jag förvisso, men inte jätteskrynklig. Det är en fördel att ha några "trivselkilon" extra ibland, eftersom de som fyller ut det värsta. Det har hänt att jag hajat till när jag återsett skolkamrater och tycker de ser mycket äldre ut än jag. Fast det kan ju bero på att jag ser illa framför spegeln i badrummet också...

Mannen och jag tittade med ett halvt öga på nåt tv-program och summerade dagen, när jag kom hem. La mig vid midnatt och stoppade öronproppar i öronen och sov som en stock till klockan nio.
Fick GP och kaffe på sängen som vanligt och jag ska sätta igång med dagens göromål nu. Om en stund i alla fall.

Solen sken in när jag vaknade och jag tänkte åka till ÅV och bli av med en massa skräp. Dessvärre har solen hunnit försvinna, så jag måste nog skynda mig om jag ska slippa stå i regn eller ännu värre där borta. Handla mat ska jag göra. Det andra får vänta, jag behöver ladda inför helgpasset.
Kanske tar jag fram snabeldraken på övervåningen, innan jag börjar med dagens middag.

Har tagit fram en bit torskrygg och räkor ur frysen. Ska komplettera med någon bit lax från affären. Musslor har vi hemma och det kommer bli en fisk- och skaldjurssoppa med nybakt bröd till. Med andra ord kommer jag stå och hacka grönsaker och meditera en stund i köket, vilket är precis vad jag behöver för att slippa använda huvudet till grunna på allt som händer och inte händer i livet.

Lök, purjo, fänkål, paprika, palsternacka, rotselleri, morot och chili åker ner i grytan. Kanske hittar jag något annat kul också. Vitt vin, sherry och grädde förstås. Räkfond finns klar, så jag kanske är lat idag och slänger räkskalen. Hur som helst blir det en helt fläsk- och svålfri middag!

Ha en lysande dag, med eller utan solsken!

onsdag 25 februari 2015

Lön för mödan. #bloggswe

Fastnade i "Breaking Bad" igår kväll, så klockan blev över midnatt innan jag kom i säng. Då kunde jag inte låta bli att glutta på bankkontot, för någon lönespecifikation har jag inte fått än. Nu känns det sådär fint igen! Jag ska äntligen köpa nya underkläder och arbetsskor, bland annat. Fast inte idag...
Kanske i morgon eller en annan ledig dag, jag undviker ju helst affärer runt lönedagar.

Medan vi gläds över min lön, så har mannens klåpare till löneansvarig lyckats dra bort halva hans lön två gånger/dag under tretton dagar, det vill säga när han var halvt sjukskriven. Vilken tur att F-kassan sköter sitt, åtminstone.

Idag får sonen sin diskmaskin installerad. Det var på tiden, för jag fick uppfattningen att de skulle höra av sig i början av förra veckan och så dröjde det till torsdag. Onsdagar är en dag som de inte har jättemycket att göra på P:s jobb, därför valde vi den dagen. Han tycker inte om att behöva vara frånvarande och lämna sina arbetskamrater i sticket. Bra inställning!

Fick ett mail om en sökbar tjänst och jag står verkligen i valet och kvalet om jag ska söka den. Fördelen är att jag känner de flesta som jobbar där. Nackdelarna är några stycken. Det är till exempel en kedja jag inte har mycket till övers för och jag är tveksam till att ge mig in där igen. Jag avvaktar tills på måndag, då ska jag få besked om den andra tjänsten jag sökt.

Den tredje tjänsten pratas det inte om överhuvudtaget. Eller snarare, det pratas inte om att jag sökt den och har inte blivit kallad på intervju och jag vet inte hur jag ska tolka det...

Vi pratar om något enklare istället, som dagens lunch. Omstuvning i matlistan fick det bli, eftersom jag jobbar kväll och mannen ju ska repa. Detta ska jag börja tillaga alldeles strax!



Så ska fläskkotletter se ut, eller hur? Kokt potatis, sås och broccoli ska vi ha till. Mums!

Ha en fin dag och kväll!

tisdag 24 februari 2015

Nu är det kokta fläsket stekt? #bloggswe

Idag har jag skrivit ut prislappar och städat/möblerat om i modulen "Bli rökfri". Inte bara det, förstås. CO bråkade med mig, men jag blev klar innan deadline ändå. Nu börjar det sitta, så snart har jag övertaget. Kunderna idag var ovanligt trevliga, tycker jag. Många goda skratt och skämt hördes. Det är det bästa med jobbet, att kunna skoja när tillfället är rätt.

För övrigt ser jag en ström av sökande till tjänsten och det känns mycket kluvet. Idag var det en gammal bekant från tiden på Wieselgrensplatsen som frågade efter chefen. Igår var det två som besökte oss, tror jag. Undrar om jag får en tid för intervju, eller om det räcker att jag gör mitt jobb? L, H och jag samarbetar bra, såvitt jag kan bedöma det och det borde ju betyda något...

Jag konstaterar att det är bra att kolla schemat som gäller alla ibland. På något sätt blev det fel när jag skrev upp tiden för i morgon i min almanacka. Helt tvärsäker på att jag jobbade 10-18 i morgon, ville jag kolla när kollegorna skulle finnas på plats. Då ser jag att jag förväntades vara på jobbet mellan 14-22. Jag har med andra ord sovmorgon i morgon och får äta lunch istället för middag med mannen.

Han ska ändå repa med bandet på kvällen, så det spelar ju ingen roll att jag jobbar då. OB-tillägg för mig och det får ju upp humöret, ty annars är lönen inte överdrivet hög, vad andra än tycker och tänker om den. Enligt Unionens lönestatistik är den i underkant i förhållande till min ålder och erfarenhet.
Det finns andra löneförmåner som kanske bör ses över om personalkostnaderna är för höga...

Nå nu är det kvällen och vi ska äta något av det godaste som finns! Lägger in en gammal bild som du kan sukta över här.


Nu ska jag göra löksåsen! Mannen får skala moroten jag vill ha istället för lingonen. Han har i själva verket förberett både potatis och lök, så jag kanske bör skala min morot själv...

Ha en fin kväll och ta hand om det som är viktigt för dig!

måndag 23 februari 2015

Skryt. #bloggswe

Söndagsmiddagen blev så himla bra att jag måste skryta lite idag. Jag gjorde som det stod i ett par recept jag hittade, av "äkta" danskar och de borde ju veta bäst, hur en ribbestek ska göras.
Hela svålen skårades ordentligt och salt gneds in i över det hela, Sen ska man alltså lägga svålsidan nedåt i ugnsformen och så häller man på vatten, en bit upp på kanten och steker 45 minuter.

Jag körde på 185 grader och sedan vände jag på steken och hällde av skyn; ökade tempen till 225 och lät den gå ytterligare en timme ungefär. Fick fylla på lite vatten under tiden och visst ja, jag saltade lite extra på svålsidan också. Så här grym blev den:


Kommer definitivt att göra om det och det ska inte dröja så länge, för snålvattnet rinner till bara jag tänker på hur ljuvligt knaprig svålen blev och hur god såsen var.

Idag blir det Korv Stroganoff. Och jag känner att det måste bli pasta till. Kanske majs, det är gott och var länge sen. Känner mig lite frusen, så jag ska ställa mig i köksvärmen och laga maten, medan mannen hämtar kattmat. Sen ska jag sätta mig under filten och bara vara, tills det är läggdags. Den ska bli tidig idag, för inatt sov jag inget vidare och ska upp i ottan i morgon.

Ha en skön kväll och var rädd om dig!

söndag 22 februari 2015

City Gross ftw! #bloggswe

Nu är vi hemma igen, efter utflykt norröver och en kväll med bästa Lotta.
Jag snodde ihop en gryta med fläskkött, lök, vitlök, morötter, lite chili och olika svampar som vi köpte på vägen upp. Om jag får säga det själv, så blev den riktigt god! Broccoli, inlagd gurka och ris serverades till och alla blev mätta. Sen åt vi choklad och pratade om allt som hänt på sistone.

Hade tänkt hälsa på sonen, men han var bjuden på brunch hos sin moster och tyckte det räckte med socialt umgänge för idag. Dottern skulle leta tapeter till lillans rum, så vi får vänta och längta till barnbarnets födelsedag. Vilken himla tur att jag är ledig just den dagen! "Boffa" har fått order om att ta ledigt, så vi kan åka upp tillsammans och gratulera henne.

I Bovall sken solen in genom de fruktansvärt smutsiga fönstren och jag får lite dåligt samvete. Tänker köpa den där fönstertvättaren när lönen kommer och bli av med problemet, både här och där.
Döm om vår förvåning när vi närmade oss hemmet och det låg som ett "molnlock" över just Mölndal?! Inte ens i Uddevalla var det mulnigt idag.

Vi stannade till på Torp idag med och införskaffade en fin "ribbestek", vilken står i ugnen och tillreds på danskt vis. Även om det inte är mannens förtjusning med rödkål, så kommer jag att öppna den burk som stått på lut i skafferiet ett tag. Potatis och himmelskt god sås, som det förstås blir av stekskyn, samt broccoli kommer att serveras till denna syndigt goda stek med knaprig svåle... Slurp!

Matlistan för kommande dagar är klar och jag ser redan fram emot varenda middag. Några tillagar jag, några får mannen ta hand om. Veckan som kommer är lite tuff för min del. Ledig torsdag, annars jobbar jag varenda dag till och med nästa måndag. Det är så det är och vi får väl se hur länge det varar. Skickade in formell ansökan till tjänsten jag har vikariat på för närvarande.

Ett antal sökande har varit på intervju redan och alla ska ju ha lika behandling, så då får jag väl bli inkallad igen? Just nu går tiden väldigt sakta och vem vet vem som drar längsta strået, men jag tycker lite att det borde vara min tur nu.

Maten är strax klar och jag önskar dig en skön kväll!




lördag 21 februari 2015

Mannen levererar. #bloggswe

Jag tror det har gått troll i min relation till CO på jobbet. Han vill inte hjälpa mig alls. Igår fick jag ringa efter hjälp, när jag inte nådde ända fram. Så frustrerande! Inte bara för mig, utan för min chef och kollegor dessutom. När jag väl fått en sanktionerad kontakt och allt ska vara frid och fröjd, så fick jag kalla handen i morse. Tog flera timmar innan kontakten återupptogs och jag bävar för måndagen.

För mig gäller det att leva på hoppet, både när det gäller CO och mystiske mannen, ett tag framöver. Mannen i mitt liv levererar alldeles oavsett. Idag blev det skaldjur av skilda slag, bara en sån sak!
Visst har jag anklagat honom för att vara disträ ibland, men när han minns vilken majonnäs jag föredrar; nästan ett halvår efter att burken tog slut, då vet man att man har hittat rätt, eller hur?

Apoteket "is the place to be", om man vill se kändisar. Ännu en känd från TV fick jag nöjet att ha som kund idag. Glad, pigg och trevlig, inte ett uns ifrågasättande eller bitsk. Inte tror jag ett ögonblick att det berodde på att jag inte kände igen henne förrän jag såg hennes ID, för det visade jag inte. Man är väl proffs eller hur, och låter sig inte imponeras hursomhelst?

Flera av mina nära och kära har hört av sig och frågar lite diskret om mitt möte med den "hemlige mannen". Jag vill å det bestämdaste påpeka att min man är helt och hållet involverad i, samt understöder, mina förehavanden med honom. Det finns således ingen anledning att tro att jag smusslar eller undanhåller information...

Idag och då menar jag fortfarande fredag för min del, så har jag haft en strålande dag även om CO dummade sig och saker och ting är som de är, och jag inte kan göra nåt åt saken. Att mannen och jag haft en diskussion om vem som har den bättre utbildningen i apoteksvärlden är en helt annan sak; det är en ganska intressant fråga, egentligen.

Som egenvårdsrådgivare har man inget stöd av ett system som reagerar om något "krockar" och man måste ha en fingertoppskänsla för att ställa rätt frågor, vid rätt tillfälle och till rätt person. Vad är det värt? Ska man vara väldigt krass, så är det i egenvården man tjänar pengar och är mest beroende av nöjda kunder och kompetent personal...

Gissa vem kunden med en "pinsam" fråga kommer till på jobbet? Går de till den snygga, unga människan, eller går de till den något äldre, trygga och förtroendeingivande människan? Erfarenhet och kompetens kommer med ålder och erfarenheten är inte en försumbar del i en verksamhet, oavsett bransch. Inte heller kompetens, men det vill ju till att det finns någon som kan bedöma den...

Det blev visst senare än jag tänkt mig idag. Sov gott, om du inte redan gör det och god morgon till dig som är morgonpigg!




torsdag 19 februari 2015

Ring, ring... #bloggswe

Redan torsdag kväll!? Nyss var det ju helg och jag var sjuk och tiden gick långsamt. Vad hände? Visst ja, jag har ju jobbat och byggt om tre moduler med vitaminer och annat stärkande, samt haft en date i en undanskymd vrå på hotell. Det var vad som hände igår, i alla fall. Kändes bra att få specialbehandling och det finns hopp om en fortsatt relation.

Jag vet att jag retas ordentligt med dig nu, men mitt möte med den mystiske mannen får hållas hemligt ett tag till. Eftersom han ska på sportlov med familjen nästa vecka får jag hålla mig på mattan tills han är hemma igen och hör av sig. Förhoppningsvis med löfte om ett nytt möte, denna gång på annan ort. Kan knappt tåla mig!

Idag öppnade jag butiken själv för första gången och fick låta städerskan jobba i mörker, stackarn! Jag hade inte fått koden till nyckelskåpet och ja, det är en lång historia. Kollegan G löste problemet efter en stund. Har ägnat dagen åt att flytta samma vitaminer som igår. Fast denna gång bara "på papperet", ska jag kanske tillägga. Inte bara, förstås...

Mannen är iväg och repar med de andra pojkarna. Innan gav sig av serverade han mig korv och gött mos. Jag minns inte när jag åt ostgratinerad falukorv sist och den var precis sådär himla god som jag hade föreställt mig. Han är inte så pjåkig, den där mannen...
Härligt god falukorrv från Härryda

Nu ska jag ställa mig i duschen en stund. Ja faktiskt, en stund, för jag känner mig frusen och i morgon ska jag upp klockan sex igen. Eller kvart över kanske, det tog inte alls så lång tid att köra till jobbet som befarat. Dyrt som rackarn att passera dessa betalstationer när man börjar halv åtta och det retar gallfeber på mig att jag inte kan påverka det.

Ha en fortsatt trevlig torsdag och sov gott sen!

tisdag 17 februari 2015

Galenskap? #bloggswe

Ledig dag och mannen serverade inte kaffe förrän efter klockan nio. Han tyckte nog det var dags att vakna och det hade han helt rätt i. Jag måste ha varit väldigt trött, för vanligtvis vaknar jag senast åtta. Det var en strid ström av kunder igår och vi hade fullt upp ända till stängning. Dagen gick med andra ord väldigt fort och det har ju sina fördelar.

Min mycket goda vän K kom förbisusande, vilket var trevligt såklart och sen hade jag en riktig kändiskund också. Utan att ha sett en enda av Galenskaparna & After Shaves revyer live tyvärr, så är det bara Peter Rangmar och Jan Rippe jag aldrig sett "irl". Galenskaparna uppträdde i Sotenässkolan för hundra år sedan, innan de blev världsberömda i hela Sverige.

En av medlemmarna i After Shave har jag serverat mat under Kalles Kaviar-cup. Det var förstås inte han som spelade fotboll då och det tog en stund innan jag förstod varför jag kände igen honom.
När man jobbat på olika apotek längs västkusten är det förstås ett antal kändisar, vilka antingen semestrar eller uppträder på olika evenemang, som dyker upp: Oldsberg, Wollter, Karlsson...

Jag har ganska bra minne för ansikten, sämre för namn. Ibland är det dock svårt att placera folk för att omgivningen eller klädseln är "fel". När man står i kön i Ica-butiken och till en början inte känner igen sina arbetskamrater från Abba, för att hårnät och den vita klädseln fattas, till exempel. Då känner åtminstone jag mig lite dum...

Annars är jag föga imponerad av kändisar och hänger inte med i skvallerpressen. Jag tittar på omslagen till vissa tidningar när det är kö till kassan och de två "värsta" skvallerblaskorna har nästan alltid diametralt motsatta "sanningar" om samma person. Det är intressant, tycker jag. Troligen är ingen av dem rätt heller, men det är väl inte så noga i jakten på pengar.

Idag är det brödbak på gång och senare ska jag trilla köttbullar. Det var så länge sen jag gjorde en köttbullegryta och det är jag sugen på. Eftersom jag är en i många stycken bekväm person så serverar jag helt enkelt köttbullarna i såsen och sparar disk. Gott blir det och glöm inte bort mitt specialtrick, nämligen kaffe istället för mjölk eller annan vätska!

I morgon blir det antagligen inget inlägg, bara så du är förberedd. Jobbar 10-17, brummar hem och äter snabbmiddag (pasta med tonfisksås) och efter det skjutsar mannen mig till hotellet för min "date" med Erik kl. 20.00. Håll gärna tummarna för mig. Jag känner att detta kan vara min grej och jag ska göra mitt yttersta för att övertyga Erik om att vi bör träffas i framtiden också.

Ha en härlig tisdag och var rädd om dig!


måndag 16 februari 2015

Flyktiga drömmar. #bloggswe

Så var det då måndag igen och jag vaknar så sakteliga av dofterna från slökoket och kaffemaskinens brummande. Tung i huvudet släpar jag mig ut till badrummet och påbörjar rensning övre luftvägarna. Nu känns det bättre och jag kan andas relativt fritt. Nässpray är bra grejer!
Väldigt skönt att ha sovmorgon idag, måste jag säga.

Vaknade några gånger inatt och var genomsvettig. Har inte haft någon feber, så jag antar att jag drömt något otäckt. Inte för att jag minns det, vilket på sätt och vis kanske är barmhärtigt, men lite nyfiken blir jag ju. Det känns som om jag hade haft nytta av att minnas mina drömmar och känner mig snuvad på konfekten.

Det är mycket som händer i vårt liv nu och lite ledsagning hade underlättat. Härom natten drömde jag om min franskalärare på gymnasiet, vilket i sig kanske tyder på att jag behöver en lärare. Inte i franska då, men på nåt annat område. Eller betyder det att jag kommer att få undervisning av något slag, i framtiden? På jobbet lär jag mig nytt varje dag i och för sig.

Jag antar att jag får svaret förr eller senare. Kanske redan på onsdag. Då har jag en "date" på Scandic Europa som jag ser fram emot, väldigt mycket. Mer än så kan jag inte avslöja i dagsläget. Eller rättare sagt, jag vill inte. En cliffhanger blir det alltså idag och det är bara att hänga med i mina inlägg om du vill veta mer om mina äventyr...

Nu ska jag duscha och klä mig. Till (frukost) lunch blir det rejäl husmanskost. Det är inte mycket som slår rotmos och fläsklägg. Gäller att inte få matkoma bara, eftersom jag ska vara på jobbet klockan 14. Kan vara dagens utmaning!

Ha en härlig dag, fast det är måndag.



Var rädd om dig och "hold on to your dreams"!




söndag 15 februari 2015

Firar dagen efter. #bloggswe #slökokare

Jag mår lite bättre idag och det var banne mig på tiden! Nu är jag trött på denna sega förkylning och mattheten den drar med sig. Missade ett toppenkalas på grund av den också, det gör mig extra gramse. I morgon blir det jobb igen. Mjukstartar med ett kvällspass och ledig tisdag. Lite motsägelsefullt i och för sig, för måndag kväll kan vara tuff...

Idag ska vi åka och handla. Behöver fylla på förråden, så vi klarar kommande vecka utan att småhandla. Redan ikväll laddar vi vår crock pot med allt som hör till rotmos och fläsklägg, som vi äter till lunch i morgon. Himla praktiskt med slökokare! Enda "problemet" är att vakna av dofterna på morgonen. I sanning ett i-landsproblem, jag vet...

Dagens rätt är, som jag redan berättat om, torskrygg. Pressad potatis, vitvinssås, räkor och lite grönsaker ska vi ha till den. Vi firar vår bemärkelsedag idag istället, så en flaska vin blir det med.
Lite småplock innan tänkte jag också fixa till. Kallrökt kalkon ska förvandlas till chips och kanske några parmesan-dito. Oliver är också gott.

För övrigt kan jag tänka mig en film eller två, om vi inte gräver ner oss i en ny serie. Väntar och längtar till den 27:e, då visar Netflix nya avsnitt av "House of Cards". Vi pratar om att skaffa HBO som komplement, för de har till exempel "Game of Thrones" och andra serier vi uppskattar. Några tv-tittare är vi inte annars. Dokusåpor och sånt är inget för oss och det finns 13 på dussinet av dem.

Antikrundan är kul. Alltid lär man sig nåt och man förundras över vilka skatter folk har hemma. Ett och annat matprogram blir det ju förstås, men det finns inget vi slaviskt följer. Med tanke på mina kvällspass är det lika bra det. "Mythbusters" är alltid intressant och roande och där är vi periodare.
Historiska program är det för få och gamla, tyvärr. Gärna tips om du vet mer än jag!

Ha nu en härlig söndag och var rädd om dig!




lördag 14 februari 2015

Årsdag att minnas. #bloggswe

Jag vaknar av att jag inte kan andas. Är alltså lika förkyld idag och kan inte jobba eller gå på kalaset, som jag sett fram emot så mycket. Det grämer mig oerhört, dels för att det är så många härliga vänner där, dels för att jag får fira bemärkelsedag för mig själv. Mannen och jag har en liten årsdag också, nämligen.

Här kan du läsa vad jag tycker om dagar som skapats för att handeln ska profitera på våra känslor. Jag lagade en god middag denna dag förra året och grunnade på hur jag skulle kunna visa min uppskattning och kärlek till mannen. Det blev ett frieri och vi var rörande överens om att hålla det hemligt, tills vi bestämt när, var och hur bröllopet skulle stånda.

Vi lyckades ju ganska väl med det, som du kan läsa om här om du inte varit med så länge, eller missat det av annan anledning. Så istället för förlovningsdag har vi denna årsdag. Förutom ett trögt första kvartal har det hänt mycket roligt under det senaste året. Altanbygget, kalaset och jobb för min del. Tråkigheterna väljer jag att inte tänka på.

Man blir säkert bara sjukare av sånt och jag ska vara frisk på måndag, så jag tänker goda och positiva tankar. Tittar på Björn J:son Lindhs minneskonsert och Pluras kök ikväll, kanske. En rolig film eller tre är ett alternativ. Jag har fullständig kontroll över TV:n i alla fall, äter rester från igår och umgås med katterna, det kunde vara mycket värre, så jag ska inte klaga.

I morgon ska vi ha fisk. Har inte tänkt ut hur torskryggen ska tillagas än, ska titta på lite recept för inspiration. Vilket mycket väl kan sluta med att jag glömmer allt vad TV heter. Kokböcker är ju så läckra! Tänkte skaffa några till när bokrean startar. Någon mer avancerad kanske? Och någon som en eller annan "Mästerkock" gett ut. Roligt med nya spelare på planen ibland.

Gör det bästa av din dag och kväll, själv eller i sällskap med dem som är viktiga för dig!
Andra göre sig icke besvär...

fredag 13 februari 2015

Pratkvarnar. #bloggswe

Nu har jag fått vatten på min kvarn. Det är inte nyttigt att duscha. Jag gjorde det igår kväll, för att slippa det idag innan jobbet. Vad händer? Vaknar av att hela huvudet känns som en fotboll, fylld med otäckt slem och snor. Hostar och väser när jag testar rösten för att ringa och sjukanmäla mig. Det kan ha varit byte av lakan som orsakade den försämringen, men jag tror det var vattnets fel.

Vattnet på utsidan har övergått till ett mer fruset tillstånd ser jag nu. Inte konstigt att katterna inte vill gå ut. De sover hela dagarna såhär års. Utom när de äter eller springer från ena dörren till den andra, i hopp om att det är bättre väder på andra sidan. Så värst smarta är de inte. Inte i den aspekten, men ibland kan de slå en med häpnad ändå. "Pratar" gör de mer och mer och vi fattar vad de menar...

Jag var och hämtade lite mat igår eftermiddag. Eftersom jag hade tänkt att jag skulle jobba idag, skulle mannen stå för maten. Utan att vara elak, så kan jag avslöja att han inte är jättebra på att planera. Frågar jag vad han vill ha eller laga, frågar han alltid "vad vill du ha?" eller "vad tycker du?"
Disträ är han ofta, men nuförtiden är det hopplöst att klämma ur honom nåt vettigt förslag.

Nåväl, det är inte så konstigt; det är inte var dag man säger upp sig från ett fast och tryggt jobb, utan att veta hur framtiden ter sig. När jobbet inte längre är kul, på grund av trist företagsledning är det dags att ta sig ur grottekvarnen.Tankarna mal fram och tillbaka, medan idéerna poppar upp, värderas, godkänns eller förkastas.

Därför tog jag med en majskyckling från Ica, då jag vet att det är en favorit. Jag tror han kommer helsteka den med citron i magen, vilket brukar bli gott. Vad det blir till har vi inte ens diskuterat än.
Bulgurröra? Ris? Potatis? Stekt, kokt, friterad eller bakad potatis i så fall? Viktigaste frågan av alla är ju ändå, ska vi ha sås till? Varm eller kall?

Just nu känner jag mig lite frusen, så jag ska ta en kopp smaksatt vatten/te och hoppas på att det hjälper mig att må lite bättre. Allers A-korsord och en filt gör det lite mysigare och mannen har lunchrast, så vi kan ju diskutera matfrågan. Denna pratkvarn ska inte mala vidare nu...

Ha en fin dag och start på helgen!


torsdag 12 februari 2015

Torrboll. #bloggswe

Trodde en stund att jag tagit mig vatten över huvudet genom att delta i middagen på Scandic igår kväll. Vaknade helt igentäppt i näsan och halsen kändes värre än tidigare. Hostar torrt och hårt och jag använder min Giona nästan fyrdubbelt. Nu känns det bättre, efter att ha varit vaken sedan åtta och gjort lite nytta från sängen.

Sonen vill ju ha en diskmaskin och igår ringde rörkrökaren Lennart och avtalade en tid idag. Då kom jag på att jag glömt prata med Fastis om vattenavstängningen. Skickade ett mail till honom, för att tala om att jag klantat till det och vidarebefordrade Lennarts nummer. För säkerhets skull ringde jag också i morse, för att dubbelkolla läget.

Folk blir lätt lite upprörda om de plötsligt blir av med vattnet, vilket är fullt förståeligt. Förhoppningsvis är de flesta färdiga med morgontoaletten och på jobbet när det blir dags att stänga av. Jag har även beställt själva diskmaskinen idag och väntar på besked om när de kan leverera den. Det kommer bli så bra för sonen när den är på plats!

Skönt att vara ledig, få vila och göra ingentingen. Imorgon, lördag och söndag jobbar jag 10-18. På måndag 14-22. Ska fira en god vän på lördagen, det ska bli jättekul men det får inte bli för sent för min del i alla fall. Åker direkt från jobbet till KoM och hoppas det finns lite mat kvar till mig.
Underhållningen är garanterad med alla musicerande vänner denna 50-åring har.

Igår blev det som sagt middag på lokal. Jag valde torskrygg, medan alla karlarna åt kött i någon form. G kände sig uppenbarligen snuvad på sin sedvanliga diet när jag bjöd på champinjonpaj till lunch, därför valde han hamburgare. Mannen och J valde biffar av skilda slag.
Dagens rätt här hemma blir pasta med kasslersås. Sallad finns kvar sen igår.

Jag ska bokstavligen ta mig vatten över huvudet innan denna dagen är slut. Kanske till och med bada? Nja, det är ju ett helt företag, enklare att duscha. Vad jag definitivt borde göra, men oftast förtränger, är att smörja in mina torra ben efter tvagning. Nästan dagligen säger jag till kunder att det är jätteviktigt att smörja sig, särskilt på vintern, ändå slarvar jag med det själv. Är inte det typiskt?

Ha en härlig dag och ta hand om hela dig!








onsdag 11 februari 2015

Antikvitet? #bloggswe

Ledig dag och det behöver jag! Förkyld och eländig, har tredubblat dosen astmamedicin och nu sätter hostan igång. Hade jag fått en förvarning om att det var förkylning på gång, så hade jag börjat tidigare, förstås. Den "turen" hade jag nu inte, men jag hoppas att det inte blir lika illa som i höstas ändå. Fortfarande ingen feber och det är ju på gott och ont, ty feber är bra för det mesta.

Hysteriska föräldrar med febriga barn gör allt för att stoppa den, men den är inte farligt i sig om barnet inte haft den mer än 4-5 dagar eller är extremt nedsatta av den. Feber är en signal för att ta det lugnt och låta kroppen ta hand om virus och bakterier. Barnakuten är överfull av barn som fått vanliga förkylningar med feber, helt i onödan. Sen kommer de till oss med föräldrar som är upprörda för att de inte fått något recept av doktorn.

Många verkar på allvar tro att det finns mirakelmediciner som gör oss friska på två dagar och att feber är ett farligt tillstånd. Om det inte är mycket små barn, så är det sällan det. Jag önskar att fler tog sig tid att läsa på 1177 till exempel, innan de far iväg till akuten. Allt annat "lär" de sig ju på nätet och har i många fall utskrifter med sig för att "överbevisa" apotekspersonalen...

Bakar bröd idag och ska göra en champinjonpaj till gästerna som kommer runt två-tiden. Den i särklass enklaste och godaste pajen, i mitt tycke. Man gör en pajdeg eller köper en färdig om man är lat. Det fanns en i frysen här hemma. Förgräddar den och kletar ut vitlöksost i botten. På med färska champinjoner som ett berg på detta och strö över riven ost. Peppar och en doft stark paprika överst.

Den får stå i ugnen tills den är klar och har fått fin färg, cirka 30-45 minuter, beroende på hur mycket vätska champinjonerna innehåller. Servera med sallad och lite bröd och ost, bon appétit!
Ikväll blir det utgång och jag vet inte var vi hamnar. Får sondera matintresset och -preferenser vid lunchen och leta reda på lämplig lokal.

Titta vad jag hittade i kassalådan igår kväll!


Inte så vanlig peng numera. Jag bytte mot en modernare och inser att denna slant är äldre än min lilla pappa. Inte för att jag tycker han är särskilt gammal, men myntet känns antikt på nåt vis.

Nu är det dags att fixa lite grejer och snygga till sig själv. Ha en bra dag och sköt om dig!

tisdag 10 februari 2015

Have faith! #bloggswe

Snörvel och elände idag också, men ingen feber i alla fall. Halsen, fram för allt svalget, känns inget vidare, men det finns mediciner. Särskilt på mitt jobb. Fast det är konstigt så lätt det är att glömma bort att handla själv, när man är där. Skulle köpt nässpray igår, för min var slut. Fick krama det sista ur mannens flaska i morse. Får ta ut min Giona också, den tar snabbt slut vid ökad dos.

När jag vaknade tidigt i morse doftade det ärtsoppa i hela huset. Det kändes lite märkligt och alla kroppsfunktioner triggades igång förstås, men det var bara att beordra magen och resten av mig att somna om. Alldeles för tidigt att äta ärtsoppa halv sju på morgonen. Det är för tidigt att äta något överhuvudtaget så dags.

Härom dagen twittrade jag en låt med Delbert McClinton som jag tycker väldigt mycket om. Det resulterade i att jag fick en ny följare. Idag hade han skickat ett meddelande apropå en diskussion om att Delbert inte varit på turné i Sverige än och jag inte haft möjlighet att höra honom live. Vet inte hur väl han känner honom, men lät meddela att inget är inplanerat de närmaste åren.

Här är ett smakprov, håll till godo!
Delbert McClinton


Tråkigt nog, men roligt att någon gör sig besväret att ta reda på hur det ligger till! På det viset är det sannerligen fantastiskt med internet. Man lär känna människor i alla delar av världen och får i vissa fall vänner för livet. Jag har en väninna i Grekland som är som en syster för mig. En god vän i Tyskland finns också och kanske Drac blir en god vän med tiden.

Jag har blivit kontaktad av en potentiell arbetsgivare i dagarna. Möte bokat på Scandic Europa och det är jätteroligt och spännande att se vad det kan leda till. Lite nervöst förstås, men mest kul!
Huvudkontoret ligger i Borlänge, vilket är absolut bästa stället näst efter Göteborg/Mölndal, eftersom äldste sonen är bosatt där sedan många år.

Går jag vidare i rekryteringen kommer jag få åka dit för provtagning och så vidare. Förmodar att besök på HK med jämna mellanrum kan komma ifråga och då får jag träffa M oftare än jag kunnat tidigare. Det är lång väg och inte helt enkelt att pussla ihop alla gånger...

Nu serverar mannen lunch!
Ha en fin dag och var rädd om dig och välkomna utmaningar!


måndag 9 februari 2015

Förkylt... #bloggswe

Igår eftermiddag när mannen åkt iväg till replokalen fick jag plötsligt ont i halsen. Du vet sådär snabbt, från en sväljning till en annan. Ytterst onödigt och irriterande! Jag som "aldrig" är sjuk och alltså är ovan, blir kinkig och grinig som ett barn. Kanske lite överdrivet, men jag känner mig "klen" och det ska jag inte göra, enligt min egen lysande logik.

Vaknade tidigt i morse och kände mig rätt kass. Tog en Strepsil och la mig igen. Snuvan kom också under natten, men är av den "bättre" sorten. Jag kan andas normalt. Har heller ingen feber, så jag ska jobba idag. Flera kollegor har varit sjuka, så det är ju inte konstigt att jag får samma sak. För att inte tala om kunderna. Halsfluss, vattkoppor, lunginflammation...

Ökar dosen astmamedicin och hoppas på det bästa. För övrigt är det vackert väder och humöret blir genast bättre. Katterna vill gå ut igen och det är bra. När altanen är full av snö nöjer de sig med att sniffa i dörröppningen, istället för att gå rundan och bevaka sitt revir. Snart blir det ett himla liv härute när marskatterna får vårkänslor, eller vad man kallar det.

Idag äter vi Korrrv Stroganoff innan jag åker till jobbet. Snabblagat och gott. Gör en stor sats för att ha till matlådor. Har man bara 30 minuter rast, måste det gå fort att värma och äta maten. Ofta känns det lättare att tugga i sig en macka, fast man egentligen behöver något varmt i magen.
Ikväll laddar vi slökokarn med ärter och fläsk till middagen i morgon.

Nu ska jag kolla om det finns några roliga recept i Hemmets och lösa Knäckjobbet, innan vi börjar med maten. Kanske snabeldraken får komma fram ur städskåpet också, dammråttorna är kvar...

Ha en fin dag och njut av solen!


söndag 8 februari 2015

Gör rätt. #bloggswe

Vi hade en jättetrevlig kväll med ölprovning och tillverkning av en Brown Porter, samt massa prat och mat. Det enda som inte gick som det skulle var bilen, vid hemfärden. Goda vännen N hade erbjudit oss skjuts både dit och hem, men batteriet hade laddat ur, så jag fick släpa ut den gode värden i kylan för assistans med den saken. Efter en stund gick bilen igång och alla kom hem till sitt.

Veckans schema är rätt trevligt. Måndag och tisdag 14-22, onsdag och torsdag ledig, för då får vi "hemliga" gäster. Fredag har jag inga tider för, men det blir antagligen en tidig dag, eftersom jag fått alldeles för många kvällar jämfört med mina kollegor. Chefen lovade att rätta till det. Jobbar helg såklart, men tidiga pass. Tur det, för på lördagen är det ytterligare en 50-åring som ska firas.

Jag tänker inte göra så mycket mer än att hänga upp en tvätt och laga middag idag. Visserligen behöver det dammsugas, men det vete sjutton om jag ska bry mig om det. Kanske glömmer jag bort det när solen inte längre lyser in och avslöjar dammråttorna. Det är så mycket mysigare att sitta med korsorden och låta hjärnan slippa alla ljud och tankar som stör. Min meditation, med andra ord...

Dammsuga kan man göra mellan mannens telefonsamtal i morgon, tänker jag. Idag behöver jag ladda batterierna. Är sliten efter att ha jobbat så mycket de senaste veckorna. Jag ska skaffa andra skodon, för mina är för tunna för underlaget och antalet timmar. Med tanke på plattfötterna jag redan har, är det onödigt att gå sig till ankfötter. (Är det lön snart?)

Dagens frunch bestod av stekt Härryda falukorv och äggröra. Glömde visst bort att köpa bacon igår.
Tjocka revben fanns på inköpslistan och det ska vi äta sedan, när mannen kommer hem efter repet. Potatis, kokta morötter och blomkål. Vi ska förstås ha en god sås av stekskyn och lite gelé till, så känns det sådär fint som en söndagsmiddag ska vara.

Till "efterrätt" hoppas jag att vi hittar en god film. En sådan som man mår bra av. Vi behöver det, båda två. Det har varit mycket som susat runt i skallarna på olika sätt och det har tagit ut sin rätt. Sover mycket, men inte särskilt gott kan man väl säga. Fast jag tror det snart rättar till sig snart.
Nu ska jag ägna mig åt A-korsordet och nollställa tankeverket.

Ha en fin söndag och ta hand om dig på rätt sätt!






lördag 7 februari 2015

Expertis i skilda världar. #bloggswe

Det blev en lite lugnare arbetskväll än den föregående. Jag beundrar min kollega S som inte tappade tålamodet med en dam som fått felaktiga uppgifter av sin läkare. Vissa läkemedel ingår inte i högkostnadsskyddet längre, men det påstod han att alla hennes mediciner gjorde. Hon var otroligt upprörd och det tog mycket tid och argumentation för att övertyga henne.

En annan sak som kan ställa till det för kunderna är när läkaren förskriver läkemedel som av en eller annan anledning inte finns att få tag på. De kan vara "restade" från leverantören och det kan bero på tillverkningsproblem eller försening till grossisten. Då måste vi ringa upp läkaren och be om ett nytt recept på annat läkemedel. Igår pågick en jakt i hela Göteborgsområdet på något som inte "fanns".

Två apotek hade preparatet, men de hade stängt för dagen. Jag hade aldrig hört talas om medicinen, men den används vid infekterade sår. Den ena kunden var en liten pojke, som var så ledsen och hade så ont av sina vattkoppor att mamman var gråtfärdig hon också. De stod på utsidan för att inte smitta någon annan av kunderna och jag led verkligen med dem.

Min kollega bokade medicinen i Mölndal, så de kunde hämta den idag. Hoppas mamman har någon som kunde passa grabben under tiden. När det inte finns något direkt utbytbart blir det tokigt. Läkarna har många bra idéer om behandling, men är ibland dåliga på att ta reda på om det finns tillgängligt. Finns inte en godkänd substitution får man inte byta och måste ringa förskrivaren.

Gissa hur lätt och/eller populärt det är? Eller hur många läkare som tror att man vill "sätta dit dem" när man måste fråga om det borde stå ett "sic", alltså "så menar jag"på receptet, när dosen inte är den av TLV rekommenderade. Läkare är duktiga på diagnoser, men de är inte läkemedelsexperter.
Det är därför det finns farmaceuter...

Idag ska vi träffa goda vänner och arbeta lite för brödfödan. Vi ska brygga öl och är lovade mat under tiden. Det är många processer som tar lite tid, men är så roligt att göra tillsammans med dem man gillar och trivs gott med. Mannen och jag har varit med några gånger och förr eller senare kommer vi försöka oss på detsamma. Vi smakar, lyssnar och lär!

Nu ska jag iväg och hämta värdinnepresenten, ha en härlig lördag och ta hand om dig!

fredag 6 februari 2015

Problemlösare. #bloggswe

Jag har haft sovmorgon. Eller, jag gick upp halv elva efter att ha misslyckats lösa dagens ultrasvåra sudoku. Har dock ett försök till på mig. Sparar ett ex till helgen, eller eventuellt på måndag. Nu när mannen har sagt upp sig kanske vi borde säga upp en av prenumerationerna på GP. Han sitter hemma och jobbar, det går ju lika bra som att sitta isolerad och ensam på jobbet borta på "ön".

Märkligt tyst på den fronten, förresten. Inget sedvanligt internmail har gått ut till alla medarbetarna ännu. "Personalchefen" skulle informera mannens "Teamleader" på ett gemensamt möte. Sedan hade "Teamleadern" säljmöte med alla på orderbordet, inklusive mannen. Hela mötet avklarades utan att ett ord nämndes om hans uppsägning...

Jag tror att det är precis rätt tid att sluta nu, av många anledningar. Den tidigare urdåliga kommunikationen har under den nya ledningen blivit ännu sämre. Ingen vet något om någonting. Säljchefen är sjukskriven, ingen tror det beror på sjukdom. En resa ska företas med kunder som varit duktiga och samlat poäng. Märkliga val av reseledare, minst sagt.

Det blir intressant att höra hur den resan blev. Att åka på kryssning med bilnördar är, i mitt sätt att se det, ganska korkat. De hade nog uppskattat besök på Daytona, veteranbilsmuséer och återförsäljare/bilfabriker mer. Jag hade definitivt gjort det om jag varit i branschen. Men ledningen vet alltid bäst vad kunderna vill ha och hur de tänker, eller?

Idag ska jag få ost- och skinksallad innan jag åker till jobbet. Tar med mig en macka eller två, till den så kallade lunchrasten. Ägg- och kaviarmacka hade jag med mig igår. Det gör jag inte om! Jättekladdigt och svårt att äta utan att spilla. Får ta med en tub kaviar och lägga i kylen och göra färdigt på plats, i så fall. För det är ju himla gott och mättande.

Jobbar 14-22 idag. Det var väldigt mycket att göra igår, undrar hur denna kvällen blir? Jag hade en kund som var bekymrad över sin lille son som vägrade bajsa. Han hade ringt 1177 och fått rådet att tvinga ungen. Ytterst oproffsigt av den personen. Om barn inte vill bajsa beror det oftast på att de är hårda i magen och det gjort ont. Inte konstigt att de inte vill göra om det då...

Dessutom var denna pappan jätteorolig för att någon kunde ha skadat sonen "med tanke på allt man hört och läst på sistone". Han behövde nog allra mest någon som lyssnade, förstod och tröstade, samt kunde hitta lämpliga produkter, för att lösa problemet. Han var så tacksam att han tackade mig med ett varmt och hjärtligt handslag när han gick. Känns gott att kunna hjälpa till med alla bitarna...

Nu är det frunch!

Ha en fin fredag och ta hand om dig och dina kära!




torsdag 5 februari 2015

Alea iacta est. #bloggswe

Jag har sovit som en stock, i alla fall bitvis. Konstiga drömmar har jag haft, dem ska jag inte gå in på här, men jag blir förvånad över hur hjärnan fungerar. Eller kanske inte fungerar?
Hur som helst, mannen väckte mig vid 9, med kaffe och GP samt ett stort leende. En väldigt bra start på dagen, inte sant? Jag kan sluta hålla andan för nu är det klart, nämligen!



Äntligen! Efter månader och faktiskt år av vantrivsel och missnöje med sitt jobb har mannen sagt upp sig. Många diskussioner har vi haft om huruvida vi klarar av det rent ekonomiskt och hur han ska förhålla sig under uppsägningstiden. Det blir spännande att se hur lång tid det tar innan kollegorna får besked om detta, för det första. Givet att han inte säger det själv, förstås.

För det andra, hur kommer hans kunder reagera? För det tredje och kanske mest intressant är hur arbetsgivaren hanterar det. Kommer han jobba utåt mot kund hela uppsägningstiden, eller blir han arbetsbefriad? Vet vad jag hade gjort om jag var hans arbetsgivare. Nu är de ju inte direkt kända för att vara särskilt smarta och har inte visat intresse för att vare sig ta reda på var kompetensen finns; hur personalen arbetar eller hur beroende företaget är av dem för att behålla sina kunder...

Det står med andra ord skrivet i stjärnorna hur de närmaste tre månaderna kommer att te sig för tillfället. Jättespännande liv vi lever, eller hur? Nåja, för min egen del får han gärna vara hemmaman på heltid, för sen vete fåglarna hur det blir... Dessutom förtjänar han lite andrum innan det händer annat. De senaste månaderna har varit en smärre pärs.

Det blev ingen ärtsoppa, det blir Thai-cube till lunch och jag tar med en macka till jobbet sen.
När beslutet är taget och "all is said and done", får vi försöka få ordning på vardagslivet och planera lite bättre, så att det flyter på trots oregelbundna arbetstider för min del.

Ha en fin dag och var inte rädd för att prova dina vingar!

onsdag 4 februari 2015

Avkopplad. #bloggswe

Jag var så löjligt trött igår kväll, efter en lång dag och hur mycket att göra som helst att göra på jobbet, att jag bara orkade sitta uppe en liten stund och avhandla det viktigaste som hänt under dagen med mannen. Kortslutning av hjärnan skedde ungefär i höjd med Liseberg på hemvägen. Autopilot inkopplades. När klockan ringde i morse var motståndet att stå upp mycket stor.

Strul med elen och datorerna idag var inte kul alls. Tur att kundströmmen var ovanligt klen. Massor med varor att ta hand om gjorde att dagen ändå försvann som en blixt. Hemma halv sex och energinivån var lika låg som igår, men spaghetti och köttfärssås gör alltid gott för både kropp och själ. Även om en viss grad av matkoma riskerar att rasera effekten.

Därför gäller det att skynda sig upp i duschstrålarna och vidare ner i pyjamasen. Jag ska försöka tänka ut något att äta till frukost/lunch i morgon innan jobbet. Månne jag skulle ladda slökokarn för en ärtsoppa innan jag lägger ner för idag?

Kvällspass både torsdag och fredag, men helgen är ledig och det är tur för då ska vi på spännande ölbryggning. Jo, vi har gjort det förr, fast med nytt recept och ny maskin blir det ändå något annorlunda. I goda vänners lag väger, mäter och håller vi tempen på malten och har det gott i största allmänhet. Låter inte det alldeles lysande?

På söndag ska jag göra precis ingentingen, förutom att laga mat. Tror jag. Jag kanske låter mannen ta hand om den detaljen. Jag behöver dock ha fisk nån gång denna veckan. Det är min specialitet, säger mannen och vill helst inte befatta sig med det. Vi får se... Det enda som finns hemma är strömming. Förvisso väldigt gott, men jag tycker det är vardagsmat.

Darrocka eller elritsa är väl för exotiskt, vi får nöja oss med "vanlig" fisk tills vi drar in mer laxar...
Kan man äta muräna, förresten? En jädrigt ful fisk som finns i Medelhavet dit vi ska åka så fort vi kan. Senast när jag fyller jämt, har jag tänkt ut. Vi får se om vi ror iland det projektet också. Får satsa på marulk hemmavid i annat fall.

Tror uppriktigt talat att jag hoppar över duschen och tar den i morgon istället, att blogga tar tid och det finns så många saker att prata med mannen om att jag sladdar ur tänkta spår och ger mig ut på djupt vatten, utan att koppla hur det går till egentligen.

Sov gott och glöm inte att hålla kontakten med dina nära och kära!

PS. Käraste L, jag ringer i morgon...







måndag 2 februari 2015

Sakens tillstånd. #bloggswe

Tjoho, jag får ett parkeringstillstånd, vilken dag som helst! Bara 240 kronor per månad, det är klart mycket bättre än 250/vecka det! Känns som en högvinst, vilket det kanske är, med tanke på hur ont det är om platserna. Tack till min chef och Ray, eller vad han heter!

Igår på jobbet fick jag ett sms från chefen som undrade vad jag gör på tisdag. Det är min lediga dag egentligen, men klart jag ställer upp när kollegans dotter är sjuk. Jag börjar alltså vikariatet med att jobba övertid, vilket det rimligtvis måste räknas som, eftersom jag är schemalagd 40 timmar/vecka.
Money, money, money...

Denna månad blir ju ganska trevlig ur löneaspekt, då jag får lön för januari som timmare och månadslön för februari som visstidsanställd. Äntligen kan jag skjuta till lite till mannen som hållit mig under armarna väldigt länge nu. Om jag bara finge fortsätta anställningen i maj och tills jag vill gå vidare eller tills jag går i pension, så hade det känts väldigt mycket lugnare, "alltingen".

Anledningen till osäkerheten om en fortsättning på vikariatet är att jag anses ha "för hög lön". Nåja...
För en ung mormor är den inte orimlig alls. Att jag har kompetenser som inte kommer att utnyttjas är irrelevant, tycker jag. Erfarenhet och vuxna barn väger upp det ganska väl, anser jag och flera andra.
Givetvis får jag göra mitt allra bästa för att bevisa min förträfflighet och hålla mig frisk, men ändå...

Min kollega håller på att lära mig allt hon kan och vill att jag ska ta ansvar för. Jag suger åt mig som en svamp och sätter mig in i hur alla program och system fungerar. Beställer hem varor som fattas, gör kundreservationer, "bankar" dagskassan och räknar växelkassa. På onsdag ska jag visst öppna apoteket och har inte ens fått en nyckel, än mindre vet jag hur man larmar av eller annat nyttigt.

Men jag ska väl få både det ena och andra i morgon, fast i omvänd ordning. Jag jobbar sent och får se till att vara med om en stängning och upprepa allt baklänges på morgonen därpå. Gäller att inte memorera koden fel bara... Mitt liv är spännande och en aning hektiskt just nu, men gläder mig åt att känna mig välkommen och uppskattad av mina kollegor.

Dagens rätt stod mannen för. Han laddade pottan i förmiddags och serverade en stark och god chili när jag kommit hem och vi fått prata av oss en stund om det som hänt under dagen. Positiva vibbar och lite försiktigt hoppfulla om framtiden, lät vi oss väl smaka.

Nu är klockan redan mycket och jag ska strax ta en dusch och lägga mig i sängen med ett nytt A-korsord. Sovmorgon i morgon förvisso, men behöver få gjort lite innan jobbet kl 14. Leverera papper till Kluran till exempel. Inte så mycket mer än att ladda tvättmaskinen också, men ändå... Det var en av mina två lediga dagar sen den 24:e som jag avstår från och jo, det känns.

Sov sött och ha det gött!

söndag 1 februari 2015

(H)järnkoll? #bloggswe

Det blev en sen middag för de förbaskade potatisrosorna ville inte bli klara, även om de var väldigt snygga. Man blir inte mätt på snygghet, eller hur? De fick gå i ugnen minst en halvtimme längre än receptet föreslog. Tur att jag planerade in snittarna tidigare på kvällen, annars hade vi svultit ihjäl. Sen gick vi och la oss. Tankeverksamhet kräver mycket energi och den tog slut, helt tvärt.

I morse vaknade mannen först och jag misstänker att han inte sovit något vidare. Diskussionen fortsatte efter sedvanlig GP-läsning och vi har ringat in de svaga punkterna, tror jag i alla fall. Vi är överens om att generositeten i förslaget inte är tillräcklig för att leva på någon längre tid, så nu förhandlas det om det och lite annat i skrivande stund. Spännande värre!

Jag ska jobba ikväll så det blir tidig middag idag och kanske en macka på jobbet. Slutar 22, så det blir läggdags nästan med en gång jag kommer hem. Inte min bästa gren precis, men har gjort så förr, det blir en utmaning det med. Förhoppningsvis får jag mina befogenheter denna veckan. Chefen har beställt dem och det brukar visst ta några dagar. Varför vet jag inte, men ibland är det trögt med sånt.

Det blir rester till middag. Kalkon och currysås fanns i frysen och ris kokar vi nytt.
Imorgon får mannen ladda slökokarn för då ska vi ha en chiligryta enligt vår matlista.

Här ser du födelsedagsmiddagen igår:

Leverpastejsmörgås á la Anka

Tonfisk, potatisros och svampsås

Ha en skön söndag och ta hand om dig!