torsdag 22 december 2016

Ring, ring.

Ibland händer det märkliga saker i mitt liv. När mannen och jag var ute och skaffade julklappar och skinka missade jag två samtal eftersom jag har väldigt låg ringsignal på mobilen som låg i handväskan. Som vanligt kollar jag vem som ringt utan att lämna meddelande. På så sätt kan man fortsätta "missa" samtal från telefonförsäljare.

Men det var Per i Örebro. Konstigt, jag känner ingen som bor i Örebro. När vi hade ätit middag ringer han igen och jag svarar så att missförståndet med felringningen kan klaras upp. Döm om min förvåning när så inte är fallet. Han ville verkligen prata med just mig och anledningen var att han läst detta blogginlägg.

Det visade sig att vi har gemensamma bekanta och ja, han behövde få svar på vissa funderingar. Mer ska jag inte avslöja. Vi pratade i över en timme och mannen började undra om karln var ute efter en dejt eller något. Ett oväntat samtal, både trevligt och lite sorgligt förvisso, som väckte gamla minnen till liv för min del.

Och det fick mig att minnas en riktig felringning som hände under den tiden jag studerade på Berget i den stora staden. Jag hade fast telefon i lägenheten och det var verkligen inte många som hade tillgång till det numret och ännu färre som använde det. Så jag svarade och en annan mycket trevlig man bad om ursäkt, han hade slagit fel nummer.

En kort stund senare ringde det igen, samma man och han ber om ursäkt, han måste ha vänt på siffrorna när han skrev upp särbons nummer på sin lapp. Sedan pratade vi i två timmar. Han var en äldre herre visade det sig, men det hördes inte på rösten. Han hade en dotter med samma namn som jag och i samma ålder. Hon var läkare och därför diskuterade vi medicin bland allt annat.

En vecka senare ringde han igen, dock inte fel! Han ville tacka för ett trevligt samtal och tala om vilket nummer hans särbo hade, för att förklara sig som han sa. Sedan pratade vi bort två timmar till hur enkelt som helst. Han hade gärna fått ringa fler gånger, för vi hade någon sorts själarnas gemenskap, men det blev inte så. Nu är det ett fint minne och sådana kan man inte ha för många av...

I morgon tar mannen över julstökandet. Jag är färdig med min del och ska jobba hela dagen. Några fler julklappar ska införskaffas då, sedan är vi redo för julafton! Mannen ska steka julskinkan och göra grönkål, det blir också vår kvällsmat. Idag åt vi julkorv med potatismos och Apotekets senap 2016. Bäst i DN:s test, vill jag påpeka, så skynda dig till närmsta Apotek. AB, alltså.Ha nu en riktigt god jul och ta hand om dig och din omgivning på bästa sätt! På återseende!

4 kommentarer:

  1. Tack finaste vännen :-) Självklart önskar vi här er båda en en riktigt God Jul. Var rädda om varandra och ta det så lugnt det går. Julkramar till er från oss <3

    SvaraRadera
  2. Kontaktknytandet är verkligen magiskt i cyber space....

    SvaraRadera