Powered By Blogger

tisdag 21 november 2017

Långkalsonger på!

Vi är hemma igen och har hunnit jobba en dag. Jag för min del är ledig tills på fredag, men mannen jobbar. Det är inte så att han sliter ihjäl sig, men jag hör hur han knattrar fram svarsmail och svarar i telefon när det ringer någon som behöver hjälp. Låt mig såga såhär; när jag är på jobbet är det lite mer fart och fläkt, vilket är toppen, för då går tiden så mycket fortare och jag får åka hem...

Igår påbörjades en ombyggnad av våra lokaler. Det vara rena kaoset när jag kom dit klockan åtta på morgonen. Chefen var lite förvånad över att se mig, hon hade glömt att hon lagt in tid för inventering. Vi hjälptes istället åt med att få upp alla varor på plats igen innan vi släppte in kunderna kl 10, så hon var ganska glad för sin "glömska".

Vi har inget kök längre, så lunchen får intas på andra håll. Det är dock inte helt enkelt att hitta en lugn plats med micro så man slipper äta mackor och sitta i det allestädes befintliga bruset som folk alstrar bara genom att befinna sig i ett köpcenter. Musiken som alla butiker "måste" ha på är inte heller något jag uppskattar under min dyrbara 45 minuters lunchrast.

Att sitta i en av restaurangerna är för störande och stressande, eftersom det kan ta tid att få sin varma mat. Och värme behöver vi sannerligen, ty byggarna springer ut och in med material vilket orsakar tvärdrag i butiken. Mina kollegor sprang och hämtade kaffe på Steinbrenner innan jag gick hem igår, men någonstans att sitta ner och ta igen sig fanns inte.

Det ska vara klart om två veckor, det kanske vi kan stå ut med om vi får varm mat, har på oss långkalsonger och får glögg och pepparkakor varje dag. Problemet med toalettbesök är också en sak som ställer till det för oss, men jag antar att de tar hand om det så snabbt och effektivt de överhuvudtaget kan. Spännande att komma tillbaka på fredag och se hur stora ändringar det blivit!

Vi fick komma in i vårt nya hus och göra en snabbtitt i söndags. Bilder är platta och fyrkantiga och nu är det så länge sedan vi var på visning att vi behövde friska upp "rumsminnet", det vill säga minnet av rymden i husets alla rum. Somt var större än vi mindes, medan annat var mindre. Tvättkällaren kändes mindre, men köket och husets hjärta är större än vi båda mindes det, vilken tur!

Idag ska det bli fisk till middag, det var ett tag sedan, känns det som. Det fanns torskrygg i frysen, några räkor och jag tror det finns en burk musslor i skafferiet och jag tänker göra en gratäng. Pressad potatis till det och det blir rester som lätt kan värmas till lunch.



Igår gjorde jag det lätt för oss och värmde frikadeller från ett tidigare tillfälle när jag kommit hem och tinat upp både dem och mig själv. Det liknar faktiskt maten jag lagade i söndags, men smakade helt olika:



Fläskkött med vattenkastanjer och andra asiatiska inslag som den goda fonden jag skrev om här. Snabbmat är bra mat, när den är hemlagad åtminstone. I morgon får jag nog åka och hämta mer mat, men idag anser jag nog att allt som behövs för vår middag finns hemma. Jag ska också på ombesiktning på VC, då doktorn tyckte jag hade för högt blodtryck. Bäst jag tar hand om det först.

Blodtrycket kan påverkas negativt av att stångas med pensionärerna som fått sin pension och barnfamiljerna som fått barnbidraget i dagarna. För att inte tala om Black Friday som verkar pågå hela veckan i vissa butiker. Jodå, vi ska också ha erbjudanden och längre öppettider på fredag. Och ombyggnadskaos samtidigt...

Det blir nog bra när det är klart! Plötsligt slår det mig att jag bara har några veckor kvar att jobba med mina underbara, mysiga och omtänksamma arbetskamrater... Plötsligt känner jag mig väldigt nedslagen och ledsen. Bäst jag läser lite Frank Zappa, han är rolig!

Ta väl hand om dig, använd broddar och reflexer därute i vintern!




3 kommentarer: