söndag 3 december 2017

Svärfarsdag.

Jaha, det verkar som om jag får nöja mig med ett inlägg i veckan numera. Jag har förvisso varit ledig i dagarna tre, men har uppenbarligen hemskt mycket annat att göra än att sitta vid datorn och roa mig. I fredags var jag helt slutkörd så jag var nog väldigt slö hela dagen, tills jag släpade med mig mannen ut för att handla. Och nej, jag åkte inte till VC, om du undrar över det.

Igår åkte vi och hämtade svärmor för att pynta svärfars grav, med anledning av hans födelsedag idag. Jag har tyvärr inte träffat honom i levande livet, men är viss om att vi hade gillat varandra. Han är min tredje svärfar och de två tidigare har jag också varit väldigt förtjust i. Min första svärfar gick nyligen bort, mycket hastigt, vilket förstås blev en chock för oss alla.

Min andra svärfar pratar jag inte med så ofta som jag skulle vilja, men det hoppas jag kunna ändra på. Jag önskar jag hade fått chansen att lära känna min tredje svärfar, han verkar ha varit en bra och klok man och sådana kan man inte ha för många av i sitt liv. Nu är det som det är och jag får glädja mig åt att få förtroendet att pynta hans grav och höra historierna om honom.

Min svärmor är jag väldigt glad i också, hon är en krutgumma som trots ett dåligt ben, salmonella och nu även epilepsi, lever och mår bra. Hon har en torr humor som jag uppskattar och att hon ibland fnissar som en ung flicka åt saker som händer. Jag håller inte alls med om alla hennes åsikter, men trivs i hennes sällskap och är så glad att hon ska flytta med oss till Bovall.

Nå, när vi hade gjort fint på graven åkte mannen och jag till Ytterby för att hämta barnbarnens undanlagda julklappar. "Egentligen gör vi inte det", sa den underbara människan jag fick tag i på telefon, efter många om och men. Eftersom City Gross är en butik med bra kött och ofta lite annorlunda styckdetaljer passade vi på att plocka med oss det med.

Fast så mycket annorlunda hittade vi inte, dock en ribbestek, en stor bit ryggbiff, en skaplig bit nötbog och en 3-kilos lax. Laxen är uppdelad i bitar som ska gravas snabbt, och även traditionellt till jul, medan andra ska stekas portionsvis. Ett väldigt bra kap, således. Ribbesteken åt vi idag, tillsammans med surkålen och rödkålen som vi också hittade där.


När vi kom hem var vi sugna på lite småplock och petade i oss lite sådant. Senare på kvällen
blev det en rejäl bit ryggbiff med varsin liten potatisgratäng och rödvinssås. 

I morgon ska jag jobba och mannen står för maten. Varken han eller jag har en aning om vad det blir och jag kommer inte att bli besviken, det blir jag aldrig. På tisdag tror jag att R2D2 ska få jobba för oss, för troligen kommer en flyttcontainer hit och ska fyllas med utemöbler och annat som är skönt att bli av med, ity man inte vet hur vädret blir vare sig nu eller sedan.

Hu, vad tiden går fort, jag hinner inte med allt jag borde göra. Till exempel valde jag bort att byta däck på bilen idag, eftersom jag insåg att vi inte skulle hinna det. Vädret kommer enligt uppgift att vara fortsatt milt och varmare än föregående vecka då det gick utmärkt väl att köra med sommardäck.  Onsdag eller torsdag blir det däckbyte. Eller så tar jag pansarkryssar'n till jobbet...

Den är ju väldigt mycket tyngre än min lilla Pärla, och det är mer plåt i den också, vilket gör den ganska mycket säkrare att färdas i om halkan skulle överraska mig. Det är en av anledningarna till att mannen köper en ny pansarkryssare till mig. För att han är rädd om mig, men även för att han anser att jag bör köra "ståndsmässig" bil, som han uttrycker det.

Jag blev varse att mannen har en amerikansk brevlåda i hemmet, vilket inte i och för sig förvånade mig särdeles, så jag har bestämt att den ska sättas upp utanför vårt nya hus, om inte brevbäraren blir galen på oss, vilket jag har svårt att tro. Månne vi blir sedda som USA-nördar när vi väl har installerat oss, men vad sjutton, det kan vi väl bjuda på? Undrar vad de kommer tänka om alla bilar vi tar med...

Hur kan folk bli rabiata för att man har en "gammelbil" som drar lite mer bensin än modernare bilar? Tänker de inte på att en bil som byggdes för 40-50 år sedan för länge sedan har vintage-värde precis en dräkt, ett matbord eller fåtölj som återvinns, för att inte belasta miljön med ännu en ny produkt? Om man dessutom inte kör mer än ett femtiotal mil om året, vem kan ha mage att klaga på den bilen?

Nu är det dags att tänka på refrängen, så jag önskar dig en god natt och en härlig måndag!2 kommentarer: