tisdag 9 oktober 2018

Piff och Puff.

En dryg vecka sedan senaste inlägget, det tar sig! Jag har haft fullt upp sedan förra tisdagen, vilken blev intressant med en utflykt tillsammans med en vårdtagare. Vi hade det trevligt, men kunde ha varit hemma mycket tidigare om inte vår beställda taxi bestämde sig för att strunta i oss. Väntetiden blev avsevärt mycket längre andra gången, men fick å andra sidan en mycket trevligare chaufför.

Hasan hette han och vi diskuterade både invandringspolitik, arbetsmoral och livet som sådant. Han jobbar egentligen alldeles för mycket, men försörjer två familjer och tycker inte om att vara sysslolös, så han var glad och nöjd med sitt liv och val av yrke. Vi hade samma eller liknande åsikter om det mesta och "min" vårdtagare var riktigt förtjust i vår glade chaufför.

Igår var jag ledig, för det behövde jag. Mannen och jag åkte till Lysekil för att bli klippta av världens bästa Yasmine. Den som inte satt under saxen för tillfället tittade på Hairy Bikers på TV:n. De är värda att se, då de åker världen runt och provar mat bland diverse restauranger, både lyxiga och "hålen i väggen", samt hemma hos urinvånarna. De lagar sedan samma saker efter eget huvud.

Vi hämtade mat på vägen hem och det blev tjocka revben med rödbetor, ris och sås till middag. Därefter tittade vi på "Vår tid är nu" och en dokumentär om Quincy Jones. Det blev ganska sent, så det blev sovmorgon i morse. Bäddade rent i sängen, duschade och vek ihop svärmors tvätt och lämnade den innan vi åkte vidare och hämtade mat till oss allihopa.

Hos Fiske-Lina fann vi fina vitlingar och de fick bli dagens middag.


Resten av rödbetorna från gårdagens middag tärnades och vändes ner i brynt smör och lite citronsaft. Så gott! Vi är väldigt förtjusta i rödbetor i vår lilla familj, så det lutar åt att vi gör en borsjtj endera dagen. Dock inte i morgon, för då får mannen laga maten och det blir rimmad oxbringa och rotmos. Jag ska nämligen ledsaga tidigare nämnda vårdtagare igen och är borta hela dagen.

Vi har piffat och fixat i TV-/gästrummet igen. Idag samlades alla sladdar ihop och gömdes bakom dörrarna i TV-möbeln, istället för att ligga och skräpa och samla damm på golvet. DVD-erna har sorterats och står nu på nyputsade glasskivor i räta rader och mattan har kommit på plats. Nu fattas bara några fönsterlampor, så är vi nöjda tills vidare.Jo, en och annan tavla ska upp på väggen också, men vi har inte beslutat om vilka än. Och det finns hål att fylla i bokhyllan på motsatta väggen, men det kom en middag i vägen......och ett blogginlägg. Jag är nöjd med min dag, hoppas du är nöjd med din!

Var rädd om dig, använd reflex och på återseende!

2 kommentarer:

  1. Det behövs inte stora händelser för att förgylla livet - ibland bara ett möte med en glad chaufför! Härligt!!

    SvaraRadera