måndag 29 maj 2017

Sevärd.

Jag är tillbaka, inte i särskilt god form, men ändock! Det har väl inte hänt så mycket på en vecka, det känns som om jag bara har jobbat, fast jag var ledig två dagar förra veckan. Dem tillbringade vi i Bovall för att få lite omväxling i livet. Sedan har det varit jobb, jobb och jobb. Men vad är väl en bal på slottet, eller en stund i solen på altanen med mannen?

Enligt alla gällande naturlagar är det jättetråkigt väder just idag, på min lediga dag. Eftersom jag ska arbeta tisdag-fredag kommer det säkert att bli fint väder imorgon igen. Jag ber redan nu om ursäkt för ditt förstörda helgväder, men jag har jobbat färdigt halv fem på fredag och kommer under inga som helst omständigheter att tacka ja till ännu fler timmar.

Mannen har skött all markservice och matlagning under tiden och börjar bli rejält trött på det, vilket jag har förståelse för. Trots denna matleda har han serverat mycket gott och varierat på tallrikarna. I fredags fick jag till och med två rätter! Inledningsvis grillade pilgrimsmusslor på spenatbädd...


Efteråt blev det honung-, chili- och limemarinerad havskatt. Mums!


Himmel så gott det var, med en enkel potatissallad till och Leth i glaset. Det har grillats hela långhelgen och det gillas alltid. Idag blir det däremot kökslagad mat, för jag har inte alls lust att stå ute och huttra. Jag har funderat hela dagen på vad jag ska göra och i bilen på väg från optikern bestämde jag mig för pasta med senaste skörden av ostronskivling och rester av kyckling.

Just som jag var beredd att ge upp hoppet om fler skördar upptäckte jag idag att det kommer nya små svampknoppar. Jag undrar hur mycket det kan bli av en och samma odling? Vi får helt enkelt vänta och se. Och för att se bra behöver man friska ögon eller hjälpmedel. På sistone har jag haft stora problem att läsa, speciellt alla små texter på våra produkter.

Det är tydligen så att närsyntheten håller på att gå tillbaka, sakta men säkert, medan förmågan att läsa på nära håll hade försämrats drastiskt på två och ett halvt år. Det tog inte särskilt lång tid att konstatera detta, det var mycket jobbigare att välja ut bågar, som vanligt. Eftersom jag fortfarande ser lika bra som en mullvad utan glasögon är det svårt att se hur jag ser ut i bågarna.

Alla, eller väldigt många bågar, ser ju bra ut där de hänger på väggen, men hur ska jag se hur bra de klär mig när jag nästan stöter näsan i spegeln innan jag får någon som helst skärpa i synfältet? Den stackars assistenten hade ett drygt jobb med att hitta bågar i de färger jag accepterar och i de modeller hon ansåg passar mig bäst. Hon tog bilder på mig också, så att jag kunde avgöra vilka som passade.

Det är ju inte lätt att hitta ett enda par alltså och idag skulle jag hitta två! Eller ett par solglasögon. Men jag känner mig själv relativt väl och vet att jag hela tiden skulle ha fel brillor på mig om jag ska byta stup i kvarten. Därför fortsätter jag med stora solglasögon som täcker de "riktiga" när jag kör bil eller läser i soffan på uteplatsen, om det nu kommer att hända igen...

Jag trodde jag skulle komma ihåg vad bågarna jag valde heter så jag kunde visa dem för mannen, men icke! Jag tror att ett par är Karen Miller och är svarta med lite turkost i. Det andra paret är i metall, med mattsvart front och blått i skalmarna. Tror jag, alltså. Det kanske var tvärtom, eller något helt annat. Det kan bli spännande när jag ska hämta dem om två veckor.

Drygt 7000 kronor fattigare blir vi på kuppen, men jag får i alla fall två par glasögon för som Optiker M sa, det vore väl jäääkligt korkat att inte ta två par för priset av ett. Jo, fast jag kan ändå inte låta bli att tycka att själva glasen borde vara gratis, för vem i hela friden vill ha glasögon, egentligen? Det är ju en oönskad defekt, bristande funktion, en sjukdom eller vad man vill kalla det.

Att syn och munhälsa inte ingår i sjukvårdssystemet är mig en gåta och jag kommer hävda att det är alldeles galet, ända tills jag dör. Jag hade gärna betalt för bågarna, men glasen borde vara gratis. Det gladde mig ändå att Specsavers numera har gratis glasögon till barn. Det är åtminstone ett steg i rätt riktning, och antagligen är det jag som betalar dem i slutänden, men låt gå för det då...

Nu ska jag se om jag kan få ihop en middag, det kurrar tämligen högt i min mage. Jag vaknade alldeles för tidigt i morse och nu är det för sent för en "gumvil". Det gäller att hålla ut tills vi har sett fjärde Harry Potter-filmen ikväll.

Ha en mysig måndag och en fin vecka så ses vi i en blogg nära dig framåt helgen hoppas jag!


3 kommentarer:

  1. Känner igen det där med att välja glasögonbågar och jag håller helt och hållet med om både gratisglas och munhälsa.
    Var rädd om dig vännen! Kram i duggregnet <3

    SvaraRadera