söndag 23 juli 2017

JaJa Män!

Söndag idag och vädret är sådär. Vi hade mer tur igår kväll däremot, när vi var ute på lokal, närmare bestämt Porter Pelles och lyssnade på YaYa Men. Den gode Ingo, som spelar trummor och sjunger i denna eminenta trio, är ytterst ansvarig till att mannen och jag fann varandra. Den där hemliga gruppen på FB, vilken jag berättat om, är hans verk och jag är tacksam för det.

Vårt sällskap vid bästa bordet under spelningen hade vi inte heller träffat om det inte vore för groupen, som vi kallar den till vardags. Lasse och Gunilla är goda vänner och vi ses relativt ofta. Nina är ytterligare en vän som vi gärna umgås med. I morgon ska vi gå på bio med två gentlemän som vi lärt känna på kalas hos L & G.

Av någon anledning pratades det om Dunkirk och genast föreslog någon att vi skulle gå och se den gemensamt. Läste recensionen av den i GP i veckan som gick tror jag, och den var lysande. Nu ska man ju inte ha för stora förväntningar bara för det, så jag skruvar ner dem lite grann och återkommer med ett eget omdöme vid ett senare tillfälle.

Jag minns inte när jag var på bio sist. Uppenbarligen alldeles för länge sedan, när det är så illa ställt. Så bra att herrar Larsa och Anders drar med oss upp ur soffan och till Bergakungen! En liten detalj som jag måste försöka lösa är när jag kan sluta jobbet, för att hinna. Mannen trodde att jag slutar 17 i morgon, men det står 18 på mitt schema, vilket vi såg när vi kom hem...

Nå, jag ringer mina arbetskamrater som är i tjänst idag och kollar om jag kan förskjuta mina tider utan att det ställer till med något. Det skulle förvåna mig om jag stöter på patrull, men man vet aldrig helt säkert hur schemat ser ut för hela gänget. Har de haft mycket att göra i helgen blir det väldigt mycket varor att ta hand om på måndagar, men vi har sommarjobbare som är till stor hjälp också.

Eftersom det är halvtrist väder blir det matlagning inomhus idag. Vi bestämde oss sent igår kväll för att ta upp en lammbringa ur frysen och hitta på något gott med den. Lammet kommer för övrigt från nämnde trummis och hans underbara fru. Ja, du förstår ju vilken nytta och glädje man har av att vara med i hemliga FB-grupper.

Jag är med i några grupper på G+ också. En fråga i en hemodlargrupp angående en chiliplanta gjorde att jag blev erbjuden fröer av en medlem. Så där bara! Jätteroligt och generöst gjort av honom, tycker jag. Tack igen Lars, om du läser detta inlägg också! Det är med andra ord trevligt att vara med i olika grupper för man kan få både vänner för livet och hjälp av osjälviska entusiaster.

Givetvis är jag med i matgrupper också. Minst fyra på FB och en på G+. Ett tag var jag väldigt aktiv i allihop, men det går i vågor det där. En sak jag noterat med alla sorters grupper är att så länge det inte är för många medlemmar är det en trevlig stämning och det blir familjärt och mysigt. Växer sig gruppen för stor blir det snabbt pekfingrar, hätska uttalanden och allmänt trist.

Sådana lämnar jag ganska snart, oavsett hur duktiga admin är på att utesluta bråkmakarna. Hur tråkigt det än kan låta är jag för en begränsad grupp, för då uppför sig folk bättre och man slipper troll samt utvisningar på löpande band. Det är märkligt hur en del verkar tro att det är fritt fram att bete sig ofint, oartigt och hänsynslöst bara för att man befinner sig på "nätet"...  

Då vi åt ute igår har jag bara en bild från gårdagens frunch-macka och fredagens middag att lägga ut.

Avokado, ägg, rökt lax, sallad, tomat, majonnäs

Mannen och jag hjälptes åt att laga en pastagratäng med kassler, svamp, broccoli och ostsås när jag kom hem efter jobbet. Jag hackade upp allt, för det tycker jag är avslappnande och smått meditativt.En annan dag kommer bild på dagens lammbringa som jag, efter att ha funderat lite, kommer att fylla med citron, örter och kanske svamp och binda ihop till en rullad. Rostade rotfrukter till, tror jag.

Ha en fin söndag och må kommande vecka bli precis så bra som du förtjänar!


9 kommentarer:

 1. Här blir det inte bio så ofta så det stör heller. Jag tror vi går max en gång om året. Bekväma kanske :-)
  Ha det fint och var rädd om dig vännen! Kram <3

  SvaraRadera
  Svar
  1. Ja, det är nog mycket bekvämlighet, men också att det är så förbaskat högt ljud numera att man är lomhörd när man går ut från biografen... Har öronproppar med mig imorgon ;)
   Kram <3

   Radera
 2. Ha det så trevligt på bion! Filmen fick fint betyg i GP, men som du säger är det inte alls säkert att man tycker likadant. Skall bli intressant att läsa vad du tycker.

  Birgitta

  SvaraRadera
  Svar
  1. Nej det är inte alls säkert, så det gäller att hålla förhoppningarna nere :)
   Ha det gott, Birgitta!

   Radera
 3. Film som är gjord för bio vill jag se på bio. TV-filmer kan ses på TV.
  Det är lätt att vara otrevlig på olika sätt när man slipper vara öga mot öga med folk. Och när det går snabbare och enklare att trycka på enter-tangenten än att tänka efter...

  SvaraRadera
  Svar
  1. Exakt. Tänkt om folk kunde lära sig att räkna till tio innan de trycker iväg nåt?

   Radera
  2. Eller prova att säga högt vad de skrivit innan de trycker...

   Radera