lördag 23 september 2017

Förnuft och känsla.

Lördag igen och jag är ledig. Det är skönt, för mannen och jag har mycket att diskutera och ventilera. Efter 10-12 timmar på jobbet är inte min hjärna speciellt bra på att tänka, planera eller bolla idéer, då vill den vila och gå in i stand by-läge. Jag smet hem en halvtimme tidigare igår, bemanningen var hög och kunderna få, så jag tog det beslutet.

Fiskade kolja på Kronans innan jag åkte hem och förmodligen slapp jag värsta rusningen i trafiken på det viset. Att sluta halv fem eller fem innebär att man hamnar i kö med alla andra som ska mot Mölndal och Göteborg, vilket är enda nackdelen med att få en "kort" fredag. Mannen hade tagit upp räkor ur frysen, så jag kunde sätta igång med såsen till fisken med en gång.

Hade jag suttit för länge hade jag förmodligen somnat, ty det har varit en intensiv vecka och sömnen har inte varit optimal. Det är mycket som snurrar i huvudet på oss båda, så det kändes ganska skönt att hälla upp ett glas vin, skala räkor och göra fond medan mannen vek tvätt och duschade. Såsen fick stå och puttra medan jag duschade och bäddade rent i sängarna, det gäller att vara effektiv!Efter maten tittade vi på en film och blev ännu tröttare. Tanken var att lägga sig tidigt och vi lyckades ganska bra, det var i alla fall före midnatt. Mannen hade somnat redan när jag kröp ner, han tänker ännu mer än jag och det tar ut sin rätt. Idag hade vi tänkt att göra lite nytta, men vi har funderat, vridit och vänt på för- och nackdelar med att acceptera ett bud på huset.

Ja, vi har alltså ett bud, trots att huset inte kommit ut på öppna marknaden än. Frågan eller frågorna snarare, är huruvida andra budare kan höja slutpriset ännu mer, utan att vi behöver anstränga oss med ommålning och annat piff. Är det värt en hundring mindre för att slippa det? Är vi gnidna och näriga, eller är vi realistiska och förnuftiga, eller kanske rentav lata och bekväma, innerst inne?

Vi ska fundera på dessa spörsmål om våra karaktärer tills på måndag, då ska vi nämligen lämna besked till Beata. Inga lätta frågor minsann, därför är risken stor att vi blir jättetrötta och somnar efter att vi sölat i oss krabborna vi bärgade idag. I morgon får vi börja rensa ur förrådet under trappan, så att man hittar luckan till krypgrunden inför besiktningen av huset.

Det är också en sak som orsakar en viss oro, för tänk om besiktningsmänniskorna hittar allvarliga fel och brister som vi varit lyckligt ovetande om hittills? Hur ska vi ta ställning till eventuella fuktskador och vad innebär det för potentiella köpare och slutpriset? Du förstår ju själv hur mycket det är att tänka på och som gnager i bakhuvudet hela tiden.

Jag tror i och för sig att det inte är några problem, jag tror att allt kommer gå fint, men mannen är lite svår att övertyga. Han är något mer benägen att se "katastrofer" än jag är och även om jag är rätt krass och pragmatisk av mig, så tycker jag att det är lite onödigt att alltid förvänta sig elände. Visst, det är bra att vara förberedd på det värsta, men ta inte ut något i förskott. Varken bra eller dåligt...Det har blivit mycket skaldjur denna vecka, i måndags skrev jag ju att jag skulle göra skaldjurspasta och jag ljuger aldrig, här är beviset. Musslor och räkor är gott, nyttigt och relativt billigt. Vi brukar alltid ha en påse räkor i frysen så man inte står där med lång näsa när lusten faller på. Ve den som inte hämtar nya räkor när de gamla tagit slut!

I matlagning duger det alldeles utmärkt med frysta räkor, de färska är alldeles för dyra för att röras ner i en varm sås med mycket smak. Och för den som inte redan vet det, koka aldrig redan kokta räkor, de blir så sega och trista då. I med dem när kastrullen tagits av spisplattan, rör om och servera genast.Mannen har stått för all annan matlagning och det har varit lika gott varje dag. Leverstuvning, ärtsoppa och tjocka revben har jag fått serverat. Utom ärtsoppan, den fick jag sleva upp själv eftersom mannen repade i onsdags. Jag lever ett hårt liv...

Nu har mannen serverat ett glas vitt vin till mig, nu känns det sådär fint och ohårt igen! Vi ska nog snart ta fram krabborna ur kylen och mumsa på dem tillsammans med gott bröd, Hellman's majonnäs och lite citron. Sedan blir det ost och kex, troligen i soffan med en film som förströelse. Man behöver koppla av och ladda om för att orka ta tag i vardagens alla små och stora uppgifter.

Ha därför en riktigt god och skön lördag och ta hand om dig!


4 kommentarer:

 1. Hoppas att ni fick en lugn och skön kväll för det låter som ni behövde det. Mycket god mat och fina bilder.
  Kram vännen och ha en fin söndag <3

  SvaraRadera
  Svar
  1. Tack snälla Kerstin, vi slappar och försöker att inte tänka på hus eller andra saker som rubbar lugnet :) Det går sådär ;)
   Kram tillbaka och detsamma! <3

   Radera
 2. :-) Och tänk så skönt det är när det är över! Och då ramlar resten av tröttheten över en när spänningen släpper...

  SvaraRadera
  Svar
  1. Ja, hahaha, jag är rädd för det :D

   Radera