fredag 16 februari 2018

Upplysning.

Det är redan fredag och vad har hänt? Ingentingen med den nya sängen, för lagernissen jag pratade med om bristen på gängor i sängbotten i förra veckan återkom i onsdags (!) och meddelade mannen att det inte går att sätta dit dem i efterhand. Nähä?! Det var ju solklart redan från början egentligen, så vi begriper inte varför det skulle ta en vecka för dem att komma på det.

Därför ska vi få en ny säng. Jag tycker vi ska få sängbord eller något annat vi ändå behöver som kompensation för omaket. Det andra omaket med en icke fungerande induktionshäll löste sig, som tur var igår, tack vare en mycket trevlig ung man från Electrolux som bytte ut alla eltekniska komponenter i den och såg till att alla clips satt där de skulle.

Äntligen kunde vi samla ihop oss och både laga mat, äta densamma och sova på en och samma adress! Vi unnade oss att äta innan vi hämtade katterna. De var lite "låga" till en början förstås, men snart hade de hittat både toalett och mat, och började gnugga in sig på alla dörrposter och annat som inte redan hade deras och våra doftmarkörer.

Vilar lite efter husesynen...

Som jag förutspådde sov vi allihop i sängen, åtminstone delar av natten. Katter är ju trots allt nattdjur och både äter och går på toa när vi inbillar oss att de snällt sover där det passar dem bäst. Om inte annat så märker man det om man inspekterar kattoaletten. Den behöver alltid tömmas på morgonen. Och på kvällen. Speciellt när de numera samsas om en. 

Så småningom kommer de få tillgång till en toalett i källaren också, men eftersom värmesystemet inte verkar fungera som det ska håller vi dörren dit ner stängd. Vi avvaktar med att släppa ut katterna i trädgården, dels för att det är snö och det gillar de ändå inte, dels för att de ska veta att det är i detta huset de hör hemma på riktigt nu, så de inte börjar knata iväg.

Inte för att risken är speciellt stor, för de är gamla och bekväma samt, i framför allt Compiz fall, ganska mesiga av sig. Han vill helst ha sina slavar i närheten. Mayzan är lite morskare, men har inte brukat gå så långt bort från huset där alla bekvämligheter finns och det tycker jag är bra, för hon backar inte om hon blir utmanad av någon annan katt om hon råkar kliva in på annans revir...

När spishällen blev lagad igår blev jag på så väldigt gott humör att jag åkte iväg för att hämta middagsmat på Kustcharken. Det blev förstås lite godis till mannen också, det vill säga beef jerky och lite salami till smörgåsarna. Men killen där skörtade upp mig, för det stod att salamin kostade 33:-/hg, vilket är ganska saftigt redan det, men slog in 55:-/hg.

Det blev i alla fall riktiga fläskkotletter till middag och det var gott! Jag var så hungrig att jag glömde ta kort på maten, men du vet nog vad jag menar med riktig kotlett ändå. I förrgår åt mannen och jag lasagne till lunch, så det blev en lättare middag när han kom hem från sitt vikariat på USA Parts & Service i Munkedal. Han hjälper alltså en vän och kund så att Göran kunde åka på semester med sin Maria, för det tycker vi att de behövde och unnar dem det så hjärtans gärna.

Mannen kan ju jobba med sitt där med, så alla är nöjda och glada. Utom möjligen jag, för jag vill hämta lampor, sängbord, soffor, vitrinskåp och bord. Genast och med en gång, helst igår. Fast jag har haft att göra ändå, med att lära mig hitta i Hunnebostrand och på landet i Hemtjänstens bilar och med så underbara kollegor som lärare och ciceroner.

Jag har också gått en utbildning för läkemedelsdelegering och har skrivit ut mitt diplom, för att ta med det till ansvarig sjuksköterska på Hunnebo-hemmet, så att hon kan godkänna mig och jag kan vara till ännu större nytta för de som anställt mig. Jag ska förresten på intervju hos en av hemmets avdelningschefer nästa fredag, för timanställning där också eventuellt.

Var de från Munkedal som var intresserade av mina tjänster tog vägen vet jag inte, men jag får väl höra av mig till dem om jag inte tycker jag får tillräckligt många uppdrag i hemkommunen. Jag har också varit inne på de apotek som finns och poängterat att jag är tillbaka och tillgänglig än så länge, vi får se vart jag landar i allt detta.

Nej, jag har inte glömt bilden på den lättare middagen, jag gjorde bara en så kallad utsvävning i hur verkligheten ser ut i våra liv just nu.Där kom den, då ja! Grillad kycklingklubba kryddad med spiskummin och chili. Broccoli och morot med färskpressad citron och en klick smör. Enkelt och gott!

Idag ska jag hämta fisk, det är ju ändå fredag. Mannen slutar lite tidigare idag, redan klockan fem. Det blir bra, för vi måste nog fortsätta fundera på var och vilka sorters eluttag vi ska sätta upp. I köket är vi i mål, liksom i vardagsrummet, på pappret åtminstone. Men det finns ju några fler rum att lysa upp och apparater som kräver el. Man kan aldrig ha för många eluttag! Så är det bara...

Sedan ska vi bara hitta armaturer som passar. Det är inte det enklaste heller, men jag tror det ska gå fint om vi bara tar oss tid att titta närmare på utbudet. I morgon...

Ha en fin helg nu och var rädd om dig i trafiken och annars också!


3 kommentarer:

 1. Oj då har ni inte hunnit med mera? ;-) Å du hur ser en kotlett ut förresten? ;-)
  Kram vännen och ha en fin helg. Hälsa A och C och M <3

  SvaraRadera
  Svar
  1. Nej, mannen har varit borta hela dagarna och jag hälften av dem :)
   Du vet hur en kotlett ska se ut, med svålkant och ben ;)
   Kram på dig, alla hälsar tillbaka <3

   Radera