Powered By Blogger

måndag 18 februari 2019

Fiske-Lina.

Nu har det gått långt tid mellan inläggen, igen. Det har varit ganska hektiska veckor och orken har verkligen inte räckt till, helt enkelt. För två veckor sedan jobbade jag full vecka och hade middagsgäster på lördagen. Dessutom spelade mannen på Bar Kom med Sven B. Good and The Blues Stompers på fredagskvällen och som den tvättäkta groupie, privatchaufför och råddare jag är var jag på plats och tog också hand om entréavgiften.

Nå, jag fick lämna ifrån mig allt till bandet, förstås. Det var den kvällen det regnade så mycket och jag säger bara att det är tur jag har en bil som väger två ton, för det var mycket vatten på vägarna! Den sista "sjön" jag forcerade var jag inte helt beredd på och då trodde jag nästan vi skulle åka av, vilket jag konstaterade med ett lakoniskt "sedärja". Det är inte för inte jag kallar bilen för pansarkryssaren. Den plöjde relativt stadigt genom vattenmassorna och vi kom hem torrskodda. 

Söndagen tillbringades tillsammans med mannen, böcker och pussel. (Ja, vi fick låna många av lillasyster).  Arbetsveckan som obönhörligen drabbade oss blev ännu tröttsammare än den föregående.

Jobbade i Lysekil på måndag, på tisdagen blev det Munkedal, sedan hemtjänst onsdag till fredag för att avsluta med några timmar på "mitt" Apotek i Hunnebostrand på lördag. Jag åkte hem och bytte kläder, för att åter åka till Lysekil och Folkets Hus för att montera ner en konstutställning och packa ner konstföremålen. Jag har lite träningsvärk i armarna, men annars gick det fint!

Igår hade vi mannens mamma och min mormor på middag. Vi tänkte som så att det är lika bra att göra två flugor på smällen, eller hur det nu heter. Damerna är jämnåriga och tycker bra om varann, så det blev uppskattat. Det var en trevlig dag och vi avslutade ännu ett pussel under kvällen. Jag har redan valt ut ett nytt, ty vi är gravt beroende nu...

Mannen åkte förresten under förra veckan till Stockholm för ett jobbmöte. Han fick låna min bil, vilket innebar att jag lånade hans pickup för att ta mig till och från jobbet på onsdag och torsdag. Därför fick vi ha lite "övningskörning" innan skarpt läge. En sex meter lång "lastbil" parkerar man inte var som helst, liksom. Jag fick bekanta mig med dess speciella egenskaper och nycker i lugn och ro medan vi utförde våra ärenden och inköp, för det är inte roligt att oförberedd och utlämnad behöva gissa sig till hur ett fordon fungerar.

Vän av ordning undrar väl var maten har tagit vägen i den här bloggen?
Visar därför en bild på piggvaren svägerska och svärmor blev bjudna på tillsammans med pressad potatis och palsternacka, brynt smör och ärtor.Efter det har vi ätit sådant man äter till vardags och ibland lite för ofta, som spaghetti och köttfärssås, Korv Stroganoff, korv och mos, men det vet ju alla hur det ser ut. Fast jag måste nog dela med mig av bilden på korvmiddagen, trots allt. Köttkorv från Kustcharken, helt ljuvlig!Jag har alltid haft morot (och lök) i kokspadet för smakens skull, vilket faktiskt är helt onödigt med den här korven då den är så välkryddad redan, fast det är så gott att äta morötterna också, därför fortsätter jag med den vanan.

Mannen lagade mat en tisdag, vilken också har blivit en fiskdag hos oss. Det var fantastiskt gott att komma hem till detta!Jag vet att jag tjatar om den goda citronsåsen, men du måste prova den! Passar till all fisk och lax! Till följande bild på fish n' chips vill jag dock hellre ha en remouladsås och den varierar jag efter vad som finns hemma i kylskåpet. Det måste vara majonnäs och cf i, förstås. Oftast lite finhackad schalottenlök, paprika, blekselleri, ibland squash, men aldrig färsk gurka för det gillar inte mannen.Denna variant hade purjolök istället för schalotten, och tångkaviar med wasabismak därför att det fanns kvar i en öppnad burk från tidigare och jag gillar inte, som du vet, att behöva slänga mat.

Det har blivit mycket fisk på sistone alltså, i morgon är det dags igen, men idag blir det kyckling. Jag ska koka ihop något med lårfiléer vilka jag hämtade ur frysen igår kväll. Bäst jag börjar bums, för jag har bara ätit smörgåsar hittills idag. Jag slutade tidigt för att jag hade en tid hos doktorn. Det har blivit hög tid att undersöka mina händer och ta reda på varför de gör ont och fingrarna somnar.

Doktor Emma är numera familjens husläkare och hon gjorde mig inte besviken idag heller. Remiss till röntgen, en uppmaning att ringa sjukgymnast och recept på naproxen fick jag med mig efter att hon undersökt mig. Karpaltunnelsyndrom och troligtvis begynnande artros/reumatism är "domen". Det förstnämnda kan åtgärdas kirurgiskt om inte skenorna hjälper, vilket jag hoppas de gör såklart.

De andra tillstånden är svåra att stoppa, men med antiinflammatoriska piller och övningar för händerna ska jag väl så länge det är möjligt slippa steloperation i alla fall. Hon skrämde upp mig där lite grann, faktiskt. Det är tummarna som gör mest ont och de är bra att ha till mycket. Nå, först ska jag ta mig till röntgen, sedan får vi se hur det blir.

Mat var det, ja!
Ha det fint och var rädd om dig!

PS. Alla fina fiskar är inhandlade på Bovalls Havsdelikatesser hos Lina, den inspirerande och duktiga fiskhandlaren vi har turen att ha i alldeles i närheten.
4 kommentarer:

 1. Kul att se dig igen vännen :-) Jag förstår varför du inte hinner blogga så ofta.
  Jag hoppas att du får rätsida på dina händer för det där lät inte så kul.
  Jag måste prova citronsåsen. Får nog köra ut receptet för att inte glömma.
  Önskar dig en fin fortsättning på veckan med en kram å du glöm inte det där med andningen <3

  SvaraRadera
  Svar
  1. Tack snälla du!
   Jag hoppas att det ska räcka med piller och stöd, för jag vill inte gärna lägga mig under en skalpell :)
   Såsen är så enkel och god att det nästan är löjligt!
   Kramar tillbaka! <3

   Radera
 2. Hoppas du lyckas hålla det stången med piller, stöd och övningar. Kanske prova lite värme också?

  SvaraRadera
  Svar
  1. Tack! Ibland känns det bättre med värme, ibland blir det bättre med kyla, så det är lite knepigt. Har börjat ta nyponpulver också, kanske det gör nån nytta, vi får se :)

   Radera