Powered By Blogger

söndag 3 mars 2019

Upp till kamp!

Inget har ändrats sedan förra inlägget. Jag har jobbat heltid och lite till. Precis som jag vill ha det, eftersom vi ska resa bort senare i vår. Visst tar det ordentligt på krafterna, det är många gånger tungt och stressigt i hemtjänsten. Flera av mina kollegor mår dåligt på grund av omorganisationen och att inget fungerat som utlovat. Det innebär sjukskrivningar och ett skriande behov av timmisar.

Så till den milda grad att åtminstone tre personer har provat på och minst två av dem har redan jobbat på egen hand, såvitt jag sett. Det plockas också in personal från sjukhemmen, pensionärer och andra som jag inte vet vilka de är, men de har varit med förr i alla fall. Vårdtagarna är inte glada, de är oroliga för vår skull och det är ju gulligt av dem, men hjälper det? Vi får se och kämpa på...

Från och med nästnästa vecka är jag inte lika tillgänglig inom vården, för då är jag bokad på Apoteket på Torp, som ska flytta till tillfälliga lokaler i och med ombyggnationen vilken påverkar all verksamhet i köpcentret mer eller mindre. Jag har förvisso luckor att fylla, och några korta dagar, vilket jag inte är särdeles förtjust i. Måste jag åka fem mil, vill jag jobba mer än fem timmar om det ska löna sig.

Bemanningen ringde idag och bokade mig för i morgon. På tisdag är jag "svartad", emedan jag ska ha en heldag med svärmor som behöver skjuts till Mölndal. Det ska bli riktigt roligt! Hon är så pigg och glad numera, vilket gläder mig, mannen och svägerskan något alldeles oerhört. Visserligen behöver hon ha Rolle (rollatorn) som stöd, men oj, vad hon pinnar på igen!

Mannen har stått för mer matlagning än vanligt eftersom jag varit så slut och trött i både kroppen och knoppen. Mina händer värker, fingrarna känns som korvar och du som sett mig vet att jag vanligtvis har "häxfingrar", det vill säga smala och lite knotiga. Jag har provat med en sorts tumstöd nattetid, men det gjorde ingen skillnad, tyckte jag.

Av en händelse fick jag ett par handledsstöd av min kära lillasyster, dem ska jag prova istället. Sedan jag fick dem har jag (hela jag) somnat innan jag hunnit få på mig dem, men jag hoppas och tror att de kan vara bättre. Jag har också skaffat nyponkapslar i förhoppning om att de ska göra nytta för mina leder, i kombination med naproxen, förstås.

Men det var ju maten jag skulle prata om nu. Texmex på mitt sätt, till exempel:Ljummen bönröra med tomat, avokado, paprika, purjo, jalapeño, balsamvinäger, olivolja, lime och koriander till kycklingen som kryddats med spiskummin och starkt paprikapulver bland annat. Det blev väldigt gott och ska göras om!

Mannen bjöd på suveränt god lax och citronsåsen som är god, en helt vanlig tisdag när vår fina fiskaffär hade öppet igen efter helgen. Även fiskhandlare behöver ha lite ledigt. Jag var oerhört tacksam över att slippa laga mat den dagen och bara sätta mig till dukat bord! En annan dag fick jag detta:Pasta är ju så himla gott och kassler är tacksamt att ta till när man vill laga mat snabbt och lätt.
Bläckfisk är också något som går snabbt att laga till, precis som annan fisk, det är inte krångligt alls och det är nyttigt med fisk. Vi äter någon form av fisk och/eller skaldjur minst två gånger i veckan, ibland tre. Så här såg vår bläckfiskrätt ut:Återigen koriander, alltså. Vissa gillar den inte, jag älskar den! Schalottenlök, vitlök, morot i strimlor, algnudlar, små bitar blomkål och strimlad rödkål i en enda röra. Rödkålen färgade allt blått, det syns inte på bilden, för färgen förstärktes allteftersom och resterna som jag hade med mig till jobbet några dagar senare var nästan svarta, speciellt algnudlarna såg lite skumma ut...

Vi helstekte en halv fläskfilé en dag också. (Det låter lite motsägelsefullt, eller hur?). Jag petade in lite grönmögelost i den och sedan stekte jag den i stekpanna och lät den simma i den goda skyn, vilken jag förbättrade med sherry, grädde och vatten tills den var perfekt tillagad. Någon kanske tycker att köttet inte ser genomstekt ut, men jag försäkrar, det var det!Det var ett litet urval av vår mat de senaste veckorna. Strömming, spareribs, kotlett och köttkorv har också förekommit, men jag tycker det räcker med bilder för den här gången. Hoppas du blev inspirerad ändå!

Nu ska jag sortera pusselbitar eller läsa min bok. Eller både ock kanske, medan jag väntar på att mannen kommer hem från sitt rep. Sven B Good and The Blues Stompers spelar på Ti Amo i Stenungsund lördagen 9/3, nämligen. Kom och lyssna!

Var rädd om dig!
5 kommentarer:

 1. Oj, så mycket god mat! Resa i vår - vart, undrar den forviddne? Använd handledsstöd på jobbet som avlastning!

  SvaraRadera
  Svar
  1. New Orleans!
   Har stöd när jag jobbar på Apoteket, i den andra tjänsten funkar det inte. Förlåt sent svar, kram!

   Radera
  2. Du har pratat om Rom, men det blir en riktig långresa istället! Härligt att ha att se fram emot!!

   Radera
  3. Ja, Rom får bli lite senare, den här resan innebär att vi får uppleva Jazzfestens 50 års-jubileum och det blir helt fantastiskt!

   Radera