måndag 7 juli 2014

Växlande mulnighet.

Jamen, det är verkligen spännande nu. Både vädret och jobbchanserna.
Fick ett mail idag från en person som rekryterar till apotek i Halland. Vilken färg det är på deras tröjor har jag inte en aning om, men omväxling förnöjer.
Vi är i färd med att boka en tid för intervju nästa vecka, i alla fall.

Vädret växlar från tropisk hetta och luftfuktighet liknande Brasiliens, till åska och störtregn på bara några mil eller minuter. Undrar hur spännande vädret i Varberg kan vara?
Har cirkulerat i Varberg en gång i hela mitt liv och det var i mannens Pontiac GTO för två år sen. Jag vinkade drottninglikt till åskådarna längs gatorna, medan han rattade den automatväxlade bilen.

Vädret växlade där med. Blåsigt, halvsoligt och regn hann vi med om jag inte minns helt fel. Jag vet med säkerhet att jag hade ny klänning, inköpt enbart för detta tillfälle. Jag ville ju inte sticka ut från mängden med fel klädsel i den bilen. Ångrar att jag inte köpte en sån där fluffig underkjol på El Bastardo. Fast i själva verket gick jag ifrån butiken med två klänningar och där nånstans fick gränsen gå för utsvävningarna.

Har pratat med en av mina söner i telefon idag, det var trevligt och kan leda till ännu mer trevligheter. Det gillar jag! Planera och ansöka och tigga gratis logi ligger på min lott nu. Tre personer ska i bästa fall iväg på välförtjänt semester inom en inte alltför avlägsen framtid.

Om allt vill sig väl kommer mannen och jag iväg på en något kortare resa inom överskådlig framtid. Köpenhamn är inte så långt bort och hur vädret är där har jag inte en aning om heller. Det ska bli mycket trevligt det med, för det blir pit stop i Malmö hos goda vänner på vägen, alldeles oavsett väderlek.

Mitt humör har växlat från deppighet och åskmoln till försiktig optimism och solsken på några få dagar, det är skönt. Surmulen har mungiporna uppåt igen och det är så det ska vara. I'm back on track!
Mannen kör raka vägen hem från repet nu med, så nu värmer jag på en fisksoppa till oss.

Ha det gott och pass upp för väderspänningar!


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar