måndag 25 juli 2016

Hasta la vista!

Gjorde ett test på FB häromdagen. "Vad skulle din bok ha för titel?" Mitt svar blev "Harry Potter och prokastinerarens sten". Så ytterst passande. Jag har skjutit upp mannens bokföring, städning och en del annat på sistone. Resultatet är ett sorgligt dammit hem, en långhårig karl och momsredovisningen hakade upp sig i Visma. För att bara nämna en del...

Det enda jag verkligen bryr mig om är att mannen mår bra, att jag mår bra och att vi får mat på bordet varje dag. Så idag rapporterade jag till a-kassan vad jag gör, eller inte gör; betalade räkningarna och flyttade runt pengar. Innan frukost! Vilken semester, alltså. Det är inte helt lätt att slappna av när man måste tänka på a-kassa och AF hela tiden.

Mannen har handarbetat idag. Eller, det heter kanske hantverkat, om man bygger om ett pedalbord? Jag fick fly huset, eller åtminstone vardagsrummet medan han testade. tur det är sommar och gott väder ute! Utanför vårt hus finns det promenadvägar som leder, dels runt hela Eklanda, dels till Änggårdsbergen och Botaniska. Det var många hurtiga människor som stannade upp och lyssnade...

Ställer klockan ikväll för första gången på över en vecka. Jag beställde ju en tid hos en läkare på världens bästa vårdcentral förra veckan, för att mannen har problem med sin röst, har krokig näsa och lider av snarkning och apné. Det gör jag med. Av hans problem, alltså. Det finns öronproppar, men då börjar det klia i öronen, gästsängen javisst, men orka ta med kudde och allt dit.

För att stämma i bäcken, eller ån, har jag tvingat honom använda kortisonspray i en månad före jag bokade tiden. Jag inbillar mig att de annars hade föreslagit det för att utesluta allergi eller andra bakomliggande anledningar till den täppta näsan och apnén. Jag har för övrigt fått honom att ta blåa piller varenda dag för att verkligen peppa upp honom.

Ja, allergipiller då. Samma som jag själv tar för att klara pollenmiljön i Hagen. Egentligen borde jag bosätta mig på en karg ö, utan vare sig gräs, blommor eller träd, men jag gillar inte tanken på att behöva passa tiden för färjor och planera införskaffning av förnödenheter ännu mer än jag redan gör. Å andra sidan vet jag hur jag ska medicinera mig för att inte gå fullständigt i däck numera.

Det finns ju andra saker som får mig att må bra och trivas. Självklart mat och det faktum att mannen också gör det och är delaktig i både planering och tillagning av densamma. Igår åt vi grillad (riktig) fläskkotlett med sallad på kikärtor, tomat, gurka, rödlök, paprika och fetaost:Svålen blev riktigt bra och knaprig, så det blev nästan ett halleluja-moment. Idag åkte jag själv iväg för att hämta mat för kommande middagar, mannen hade lite jobb och pedaler att styra upp. Fast jag hade redan bestämt att havskattfiléerna i frysen skulle spela huvudrollen och till dem tänkte jag att en risotto med musslor och räkor kunde bli en succé.

Risotton blev mycket bättre än fisken, jag översaltade filéerna, tyvärr. Eller saltade dem för tidigt. Oavsett vilket, så såg det ut såhär:I morgon har vi en del att stå i, så det är nästan tur att mannen fick en tid nästan i ottan. Han ska klippas, liksom gräsmattan. Det ska lämnas nyckel till kattvakten, dammsugas, packas, vattnas, drickas caipirinha och lagas majskyckling; sedan sovas och på min födelsedag åker vi tidigt till Malmön för incheckning och rep på Panget.

När gubbarna repar kanske jag smyger iväg och badar. Jaja, sätt inte i halsen nu. Det påstås att det är över 20 grader i vattnet och då badar till och med jag. Alternativt sätter jag mig med fötterna i vattnet, det brukar räcka. Väderprognosen är lite labil, så vi får se hur det blir. Huvudsaken är att det inte regnar när mannen står på scenen på torsdag kväll.

Hoppas jag får träffa många vänner, före detta klasskamrater och arbetskamrater då! Jag vet att flera av mina familjemedlemmar kommer och det gläder mig oerhört för jag är så stolt över min man och vill så gärna "visa upp" de andra sidorna, vilka de inte tagit del av än. En av mina favoritsystrar har varit med både på Panget och på Bryggan förr, denna gången har hon annat för sig med Kärleken.

Jag tror att min födelsedag och dagen efter kommer att bli alldeles, alldeles underbara!
Hoppas att du kommer att ha det lika fint!
6 kommentarer:

 1. Ja det där kan man kalla full fart! Nu får du ta och lugna ner dig lite. Själv har jag en momsredovisning att ta tag i ...
  Var rädd om dig och "simma lugnt". Grattar gör jag inte förrän i morgon. Kram vännen!

  SvaraRadera
 2. Man kan väl säga att han arbetade på egen hand....
  Hoppas du har en fin födelsedag!
  Kram

  SvaraRadera
  Svar
  1. Den kommer att bli jättefin!
   Kram!

   Radera
 3. Grattis i förväg! På Malmön kan man väl inte annat än njuta. Ha en fin dag!

  önskar
  Birgitta

  SvaraRadera
  Svar
  1. Tack så mycket Birgitta! Jag ska njuta, det lovar jag!
   Kram!

   Radera