tisdag 5 juli 2016

Semesterdrömmar.

Hälsotillståndet är under kontroll, åtminstone som astmadiagnosticerad. Jag fick med beröm godkänt av doktorn igår. Han frågade varför jag kommit dit och jag kunde ju upplysa om att VC har en övernitisk sjuksköterska som tyckte jag borde träffa en doktor för uppföljning. Att jag inte tyckte det hade hon föga förståelse för. Knappt Fehti heller. Det var alltså inte doktor Safari jag träffade. 

Men denne nye, unge doktor och jag förstod varann mycket bra och jag fick en ny medicin för han tyckte att Bricanyl är endast för akut bruk och med tanke på min hjärtmedicin ska jag undvika förhöjd puls. Där fick jag vatten på min lathetskvarn, minsann! Dessutom var han vänlig nog att skriva ut allergimedicin, då jag måste öka dosen Giona under vår och sommar för att fungera. 

Jag tror vi kommer att komma bra överens i fortsättningen också. Nurse Ratched får kanske sin vilja igenom med en tid hos astma/kol-sköterskan, men jag fick nya recept för ett år och det är jag nöjd med. Varför ska jag ta upp läkarnas tid när jag utmärkt väl sköter mig och min medicinering så att jag knappt tittat åt Bricanylen? Bara när jag ska äta glass och det händer kanske fem gånger per år. 

Annars är jag bara helt slut av trötthet, det känns att det varit mycket nu. Jag har inte haft semester på två år. Jobbar visserligen inte heltid, men oerhört intensivt när jag jobbar och sedan är det ju alltid saker att göra när man är ledig. Mannen och jag hjälps förstås åt, men ibland blir det liksom inte ledigt, när jag är ledig. Jag undviker ju affärer när det är som mest folk där, till exempel. 

Mina tre veckors semester är välbehövliga, jag önskar de var fler dock. Men det är likadant för alla i apoteksbranschen, max tre veckor sammanhängande semester på sommaren. Hur ska jag få ut alla dagar jag tjänat in? För runt jul och nyår är det ju lika attraktivt för alla att ha långledigt, så det blir det inte heller om det ska bli rättvist. 

Mannen kan inte ta ledigt helt och hållet heller, sådant är livet som egen företagare. Än så länge i alla fall. Förhoppningsvis blir det bättre med tiden, när kunderna blivit fler och mer självgående. Och så önskar jag att vi hade en riktigt bra och pålitlig kattvakt på nära håll. Att åka iväg en vecka till Grekland, Turkiet eller vart som helst är omöjligt i nuläget. 

Vår kära Klura ställer upp när mannen ska spela i Stallebrottet i sommar och vi är borta två nätter, och det är vi innerligt tacksamma för! Pensionatsliv och brakmiddag på Bryggan låter som ljuv musik i mina öron. Å andra sidan ska det också bli jätteskönt att skrota runt på altanen hemmavid och plocka blåbär till frukost. Göra utflykter till svampskogen och sevärdheter i närheten. 

Vi kommer få besök av både äldste sonen och yngsta dottern om planerna går i lås. Säkerligen även av mellansonen, men han kommer ju lite oftare av förklarliga skäl. För övrigt begär jag inte så mycket, bara lugn och ro, samt vackert väder. God natt, i morgon ska jag upp tidigt och möblera om apoteket, så jag knyter mig nu. 

 

6 kommentarer:

 1. Jag förstår att du längtar extremt mycket efter ledighet. När jag jobbade hade jag aldrig mer än 2 veckor i många år men de sista åren kunde jag ha 3 så jag vet hur det känns.
  Önska dig en skön semester hinner jag säkert med så jag nöjer mig med att önska dig en fin onsdag med en kram :-)

  SvaraRadera
  Svar
  1. Tack vännen! Hoppas du haft och har en fin dag också!

   Radera
 2. Jag tror att det är semesterlagen som styr det där med 3 veckor sammanhängande "om inte annat är avtalat" så ditt fack får väl upp till kamp!
  Känner igen det där att behöva ledighet. Arbetslöshet och starta företag - man är aldrig riktigt ledig. Jag tror att det är 4 år se'n sist, känner mig väldigt trött och sliten. Det är mentalt det sliter.
  Det där med kattvakt - ingen bekant el likn som kan komma och bo en vecka? Kattpensionat? Någon katterna kan flytta till under en vecka?

  SvaraRadera
  Svar
  1. Vi har inte så många att fråga och pensionat tror jag inte är ett alternativ. På något sätt kommer det säkert att gå, så småningom :)
   Ja, du är ju i samma sits som mannen, förstår att det är slitigt!
   Facket sitter i knäet på arbetsgivarna och det är brist på personal som det är redan, så semestrarna lär inte bli omförhandlade, tyvärr...

   Radera
  2. Även om vi är på vad endel skulle kalla evig semester, så är det inte det. Jag har mitt företag att sköta, gör jag inte det så överlever vi inte. Oavsett om vi bor på båt i varmt land eller i lägenhet i kallt land. Så det där med tre veckors semester låter som en dröm. Mina kunder har också semester midsommar till mitten av augusti, normalt sett. Tänkte därför dra ner på takten lite nu en el två veckor i juli. Hahaha, tanken var ju bra. Har inte haft så många affärer någonsin i juli (under 10 år) som denna senaste veckan. Men det positiva är klirret i kassan.
   Så jag vet precis hur du/ni känner det.
   Hoppas att ni hittar något kul att göra. Finns egentlgen ganska mycket om tänker efter.

   Radera
  3. Jadå, vi hittar på trevliga saker och mannen kan precis som du sköta jobbet var som helst, åtminstone tillfälligt.

   Radera