onsdag 20 juli 2016

Kattastrof?!

Jag har semester, märks det? Välunderrättade källor (mannen) rapporterar att det är onsdag idag, vilket betyder att jag är inne på min tredje semesterdag, men också min sjätte lediga dag och det känns så bra!

Mannen och jag tog semester i Bovall med katterna i släptåg (nåja, knappast frvilligt). Det gick både bättre och aningens sämre än förväntat. Mayzan protesterade hela vägen dit i bilen, Compiz var cool. M hoppade ut ur buren samma sekund den öppnades, C låg kvar, flera minuter. Men ljud från trapphuset orsakade panik och då gömde de sig under sängen.

C kom inte ut igen, men M är ganska stursk och började nosa runt och gnugga in sig på möblemanget. Inga av de vanliga reglerna gäller i Bovall, det kunde jag bara glömma. (Åtminstone denna gången, vi får väl se vem som vinner den matchen till slut.) Min förhoppning var att de skulle hålla sig till medhavda puffar, påsar och filtar, men ack så fel jag hade!Efter ett dygn, vilket till exempel innebar "matande av katt under sängen" kom den store C fram och gömde sig omedelbart under kudden i soffan, ty alla ljud från trapphuset orsakade panik. Även de som kom från balkongen, och ja, vi kan väl konstatera att hur hundlika våra katter än är, så är de extremt fega och behöver beskydd, öronmuffar och matning på märkliga platser. ...Om måndagen fick vi kärt besök av Lotta och eftersom hon varken är, eller låter som ett fjolligt våp, så gick det jättebra ur katternas synvinkel. Också, ska jag väl påpeka. Mannen och jag vet att L är synnerligen skärpt och intelligent och vi älskar henne, rätt upp och ner! Det bästa är att vi snart kommer att ses igen, förmodligen på Stallebrottet.

Jag har lite dåligt samvete för att sonen, systern och mormodern inte fick påhälsning, men saken är den att dottern tyckte det vore en bra idé att åka till Nordens Ark med barnbarnen. Det var det! Det blev en heldag med vilda djur, vissa tamare sådana, stoj på lekplatsen och matpaus i lä för de, i Willes tycke, illaluktande kossorna (jag håller med) och glass, förstås.

Jag har ont i bärarmen, för de vilda barnbarnen orkade inte gå, eller tyckte att barnvagnen var för tråkig och den arma modern har burit barn så det räckte, tyckte hon. Boffa jobbade också på och puttade barnvagn uppför backarna och barnrumpor upp till rutschkanorna och stöttade diskret i balansövningarna över plankor och stockar.

Uppförsbackarna var inga problem för mig heller, men nedförsbackarna... I den sista fick jag så ont att jag ville gråta, men när det blev plant underlag igen funkade allt igen. Hände mig för 6-8 år sedan och för två år också när jag var ute och plockade svamp. Har någon en förklaring till detta, så ge mig gärna den. Utsidan knät, där det bara är "hårt" och som värst upp i höften. Inte ischias, den kan jag.

Nå, förutom att jag redan i söndags konstaterade att "this bed ain't big enough for the three of us" så har vi haft det alldeles underbart, mannen och jag. Och katterna lärde sig att det inte var så farligt i "sommarstugan". Till slut. När det var dags att åka hem, ungefär.Städade medan båda ville ut på balkongen, men väntade med snabeldraken tills vi packat in allt i bilen och mannen bar ut dem i korgarna. Ovanligt lätt att få in dem i desamma dock, jag fick inte en enda skråma. Att få in dem i en bur är annars något som kräver långärmat och kevlarhandskar för det har de senaste åtta åren betytt veterinärbesök och vem vill till doktorn liksom?

Vi har ätit gott varenda dag, såklart. Men det tar vi en annan dag. Kanske. Jag har ju ändå semester!
Hoppas du mår förträffligt också och är snäll mot dig själv och din omgivning!
6 kommentarer:

 1. Gôtt att få ett livstecken från dig :-) Men du det är så det ska vara när man har semester. Underhållande läsning som vanligt :-)
  Fortsätt njut! Kram kram

  SvaraRadera
  Svar
  1. Tack så mycket och kramar tillbaka!
   Nu ska jag ta igen vad jag missat på din sida :)

   Radera
 2. Härliga katter! Jättetrevligt att läsa det du skriver om dem (för all del, även om dig och den fantastiske mannen och matlagning!!)
  Ha nu en riktigt skön och avkopplande fortsatt semester!
  Birgitta

  SvaraRadera
  Svar
  1. Tusen tack, Birgitta!
   Jag tänker ha det gott i fortsättningen också och hoppas att du har detsamma!

   Radera
 3. Låter som en låsning eller som om något kommit i kläm i knät. Känner du nå'n sjukgymnast? De brukar vara bra på så'nt!

  SvaraRadera
  Svar
  1. Har tyvärr ingen i bekantskapskretsen, så jag får utöka den :)

   Radera