söndag 20 november 2016

Varde ljus!

Vart tog tiden vägen? Det är en vecka sedan jag skrev något inlägg och jag har väl varit sysselsatt sedan dess, även om det egentligen inte känns så. Visserligen jobbade jag tisdag till torsdag, det brukar ju ta en hel del tid i anspråk. I fredags åkte mannen och jag iväg till affären för att skaffa lite gott till middagen som goda vänner var inbjudna till.

Vi började med lite smått till bubblet:Varmrätten kom inte med på bild, men det var stekt torskrygg med rödvinssås och skinkchips, efter detta receptet. Det var mycket gott, tycker jag själv och gästerna hade inget emot att vänta på efterrätten. Den gick ju inte heller av för hackor och vi blev ännu gladare än vi redan var. Nästa gång ska vi nog nöja oss med den svenska "pocenten" framför den som mannen skaffade i USA...Här är det receptet, om du också vill prova på gin & tonic-sorbet. Vi sov länge efter denna trevliga kväll och det kan ha berott på efterrätten, men jag väljer att tänka att det förmodligen var den långa arbetsveckan och sömnbristen som tog ut sin rätt.

Efter ett par mackor till frunch packade vi ner grädde, potatis, brysselkål och lammkotletter och åkte norrut. I "sommarstugans" frys fanns en påse egenhändigt jagade svampar av olika sorter så att lördagsmiddagen skulle kännas lite extra lyxig på tu man hand. Mannen blev extra lycklig över att stjärnorna visade sig, åtminstone en kort stund, på Bovalls natthimmel.Vi sov gott igen, men kanske inte av samma anledning. Det är ett annat lugn i Bovall, vi får ett annat lugn i själen där. Det tror jag beror på en kombination av luften och stjärnorna.

Nå, det var inte slut på trevligheter med detta. För två veckor sedan blev familjemiddagen inställd på grund av ymnigt snöfall, men idag blev den äntligen av! Systrar, systersöner och svågrar avnjöt en av päronen kärleksfullt tillagad trerätters middag. Fantastiskt gott var det alltihop, precis som vanligt.

Eftersom mor och far ska flytta tillbaka till Bovall var det sista stora sammankomsten i Hällevadsholm och några av oss fick med inventarier därifrån. Jag fick en golvlampa och är överlycklig! Jag har ju klagat på att jag inte ser ordentligt när jag sitter i min fåtölj och skriver eller läser, men nu slipper jag leta lampa. Så himla bra helg detta har varit, tack alla inblandade!

I morgon är en annan dag och jag ska tillsammans med en kollega skylta om och julpynta i hela butiken. Det blir en hektisk dag, det är det alltid, men det är roligt också. Sedan följer tre lediga dagar och jag ska vila mig i ännu bättre form inför en maratondag på fredag. Mer om det i ett annat inlägg än detta.

Hoppas att du haft en lika fin helg som jag, sov gott när det blir dags för dig och på återseende!

3 kommentarer:

 1. Så härligt du, eller ja ni, verkar ha haft det :-) Skönt att höra!
  Sov gott och ha en fin morgondag! Kram kram <3

  SvaraRadera
  Svar
  1. Suveränt bra, faktiskt! Och igår uppvaktade vi en 50-åring, så det bara fortsatte :)
   Kram <3

   Radera