måndag 28 november 2016

Vilket klipp!

Äntligen blev det måndag igen! Fredagens maratonpass på jobbet gjorde att det kändes som söndag på lördag kväll när kollegan och jag stängde. Att inse att det var en dag kvar att jobba kändes inte särskilt uppmuntrande då kan jag meddela, men det gick bra ändå. Mannen har stått för markservicen och lagat god mat hela helgen då får man inte klaga, det finns de som inte har den stöttningen.

I lördags blev det hjortgryta i slökokar'n med steklök, champinjoner, rött vin och grädde:Hur gott som helst! Det blev över både till lunchlåda och gemensam middag. Igår hade vi bestämt att det skulle bli ribbestek och det blev det. Så ljuvligt gott, det med!Notera gärna det lilla fatet med knapriga svålar, rena rama godiset! När jag kommer hem om kvällarna har mannen tänt levande ljus i hallen, vardagsrummet och självklart även i köket. Det är mysigt och väldigt välkomnande, en handling som följs av orden "välkommen hem". Då känns det sådär fint och rätt.

Vi har ännu inte fått upp några adventsljus eller stjärnor i fönstren, men intentionen är att hiva upp alla dynor till utemöblerna på vinden idag och hämta ner pyntet. Jag vet inte om jag orkar putsa fönster och sätta upp julgardiner också, jag är fortfarande ganska mör efter helgen och ett besök hos frisören i förmiddags.

Jag fick vänta en stund på min frisyrfixare som visade sig vara Zlatan Scissorhands i kvinnlig form. Med det menar jag att ordsvadan var som Zlatans när han är på sitt allra bästa humör och sedan förstår du ju resten själv. Himmel, vilken energi och fart det var på henne! Jättetrevlig och rar var hon, men jag hade sett fram emot att sitta och blunda och vila en stund, så det blev en chock.

Jag är hur som helst nöjd med resultatet och tog till och med med en hårprodukt hem. Unnade mig och mannen lite "flärd", det vill säga saltvatten med god doft. Det var länge sedan jag använde det, men är en bra stylingprodukt, som saknas i vårt sortiment på jobbet. Jag är ganska sparsam av mig och shoppar inte dyrbara produkter i salonger vanligtvis, men vad sjutton, lite lyx är vi värda.

Maten blir ingen dyrbar historia idag, inte på grund av min utsvävning med stylingprodukter, utan för att jag är sugen på spenatsoppa med ägghalvor. Däremot tror jag att jag ska glädja mannen med lite glögg ikväll. Första advent har ju faktiskt passerat, så årets glöggpremiär passar bra idag när vi ska pynta och jag är ledig i morgon.

Det blev en ändring i schemat, märkligt nog, och min lediga fredag blev en ledig tisdag istället. Fast jag fick se till att få tillbaka fredagen, för då har jag bokat in viktigare saker än att jobba. Det är ett elände att inte få schema för mer än fyra veckor i taget, men då min kollega och jag sagt att vi vill ha samma schema som tidigare är det ju inte så svårt att räkna ut när man är ledig i alla fall.

Chefen fick stryka mig helt enkelt och lösa det på annat sätt när jag förklarade hur det låg till. Nå, allt gott och väl och jag får en ännu bättre vecka än vanligt, det är jag tacksam för. Jag ska fortsätta denna dag med att skålla mandlar och pynta i lugn och ro för att hämta mig från Zlatan-chocken. I morgon ska våra bilar få vinterskor.

För övrigt ska det planeras mat för kommande vecka och var vi ska tillaga den. Det blir med andra ord en utflykt, men det är inte klart hur långvarig den blir. Jag blir nog illa tvungen att prata med mannen om detta. (Självklart ironi, jag pratar gärna med honom.) Undrar om reklambladen har kommit än, det blir lättare och billigare att planera matsedeln då.

Ha en fin måndag, gör det bästa av den och alla andra dagar!

1 kommentar: