tisdag 29 november 2016

Laglydig.

I elfte timmen fick våra bilar vintersulorna pålagda, det kan vara något av ett rekord i vår familj, faktiskt. Min far har sett till att min bil har fått vinterdäcken på i tid, eftersom han är en laglydig och ordentlig man och har varit vänlig nog att förvara mina däck i sitt garage, samt bytt dem för mig. I år blev det ändring på detta på grund av dåligt väder och flytt, men hann i tid, det har aldrig hänt förr.

Mannens bil fick vinterdäck i januari i år, men den olagligheten passerade obemärkt och torde vara preskriberad nu. Vi fick låna verktyg i garaget så det gick ganska snabbt och det mest påfrestande, i alla fall för min del, var att stuva undan alla åtta däcken på loftet. Sedan åkte jag hem och började med middagen medan mannen pratade färdigt med sin kompis om ett eventuellt bilbyte...

Förvisso har jag gjort lite annan nytta än att assistera vid däckbyte idag. Tvättat och hämtat mat samt lagat till en middag. Det räknas väl till nyttigheter i de flesta hem? Min man är väldigt tacksam när jag gör dessa sysslor och vice versa. Han är totalt värdelös på att tömma tvättmaskinen och langa in den rena tvätten i tumlaren, men desto bättre på att tömma diskmaskinen, så jag klagar inte.

Det är ändå jag som får ta ansvar för att mina arbetskläder blir både rena och torra, tänker jag. Mannen har så mycket mer kläder än jag och blir inte så skitig av sitt jobb, så han behöver inte byta lika ofta. Apropå arbetskläder håller mina byxor på att falla isär, men jag vägrar att köpa nya bara för jobbets skull. För två år sedan fick vi veta att vi skulle få nya, de kanske kommer i januari...

Den gamla uniformens byxor passade knappt någon alls med sin låga midja och slimmade stil. Inte för att jobba i och känna sig bekväm i under tiden man ligger på knä och plockar varor. Om det inte vore för rocken som man ska ha över så hade man exponerat sina kalsonger eller ännu mer för allmänheten. Hoppas de tänkt rätt denna gången.

De två kommande dagarna öppnar och stänger jag ena dagen och mer normal arbetstid (10-20) den andra. Det innebär att mannen lagar mat och jag avslöjar redan nu att det blir kyckling och kalvschnitzel. Halva priset i Willy's fyndlåda, då kan man med gott samvete äta sådan "lyxmat" till vardags. Jag vet inte detaljerna, men återkommer om det så småningom.

Ha en fortsatt bra vecka och ta hand om dig så länge!

Här kommer bilden på dagens snabbmat:


3 kommentarer:

 1. Det var på tiden ... att sula om alltså :-)
  Kram och ha en fin torsdag!

  SvaraRadera
  Svar
  1. Det har ju inte ens varit vinterväglag än ;)
   Kram och detsamma till dig!

   Radera