Powered By Blogger

onsdag 21 december 2016

Julefrid?

Jo tack, nu börjar julkänslan infinna sig, det var baske mig på tiden. Jag vet inte om det är sillen och knäcken som jag lagade igår, eller om det är den ovanligt myckna julmusiken som spelas här hemma. Förmodligen en kombination. I vilket fall är det bäst att smida medan järnet är varm så idag stånkas det paté och köttbullar. 



Köttbullarna fixar jag efter veterinärbesöket dock. Det tar sån himla tid att trilla dem och sedan steka. Jag vet, man kan göra dem i slökokar'n, men eftersom de ska med till syster vill jag ha dem färdigstekta, det blir enklare att bara värma på dem i ugnen. Och ja, man kan steka dem i ugnen redan nu, men det blir liksom inte rätt yta på dem. Och ja, man kan be mannen hjälpa till också...

Därför blir det traditionellt och tidskrävande, men jag tycker jag har läget under kontroll ändå. Man ska ju känna julefrid och inte stressa som en galning, har jag hört och tagit till mig. Det finns andra saker som stressar mig just nu, men dem försöker jag att inte låtsas om, utan stoppar huvudet i sanden som vilken struts som helst också hade gjort. 

I morgon ska jag ta itu med en av sakerna, så jag slipper tänka på det för ett tag åtminstone. De andra grejerna råder jag inte över själv, vilket inte på något vis minskar irritationen eller stressen, så det är bara att "gilla läget". Och så ska jag laga Janssons frestelse, samt leta julklappar till barnbarnen med mannen. Förhoppningsvis hittar vi en fin julskinka också. 

Jag tänkte ladda tvättmaskinen och duscha innan det är dags att brottas med katterna. Det kanske att göra saker i fel ordning, men det duger inte att sitta här och rulla tummarna. Fast det gör det ju, egentligen... 

Ha en fin onsdag och ta det lugnt, det blir Julafton ändå! 

Lakrits- och vanlig knäck. 

5 kommentarer:

  1. Det låter lite stressigt ändå tycker jag så min önskan är att du är rädd om dig och inte glömmer att andas också. Kram vännen <3

    SvaraRadera
    Svar
    1. Var inte orolig för min skull vännen!
      Jag känner mig faktiskt inte ett dugg stressad eller överhopad med "måsten"
      Det jag inte tycker är min avdelning får mannen lösa. Resten är mitt, men jag har planerat in det och skulle jag missa något (eller inte orka) så är det ingen som halshugger mig :)

      Radera
  2. Jag steker oftast köttbullarna i ugnen och håller med dig om att det inte blir samma stekyta, förrän nu. För nu har jag varmluftsugn och köttbullarna har aldrig varit finare.
    Lycka till med julstök.
    Kram Kim :-)

    SvaraRadera
    Svar
    1. Aha!Jag har också varmluftsugn numera, men har aldrig provat steka köttbullarna i den.
      Tack för tipset och ha det gott!
      Kram!

      Radera