tisdag 28 mars 2017

R2D2.

Ledig igen, så här ska städas och fejas! Måste bara skriva ett inlägg först och sedan ska jag laga mat...
Så jag tycker nog att vi tar tag i städningen imorgon, istället. Jag har ju faktiskt ledigt och trots det laddat tvättmaskinen och hängt upp tvätten. Dessutom skurade jag badrummet igår, efter jobbet. Man ska inte slita ut sig i onödan.

Mannen behöver klippas också, så det kan definitivt inte dammsugas före det är gjort. Och eftersom vi varit på besök hos mannens personlige bankman har det ringt i hans jobbtelefon flera gånger, så nu sitter mobilen fastklistrad vid örat. Det är ju runt öronen det är störst behov av tuktning och asymmetrisk klippning ska vi nog inte ge oss in på i detta fallet.

Jag är jätteduktig på att skjuta upp tråkiga saker. Varför hålla på med sådant när det finns roliga saker att göra, eller att göra ingentingen? Nog för att även jag kan känna en viss tillfredsställelse i att befrias från dammråttor och katthår, men roligt kommer det aldrig någonsin att kännas. Tyvärr! Jag önskar verkligen att vi hade råd att leja bort städningen, så kom igen nu, Lottovinsten!

Om vi inte hade så mycket möbler och annat på golven hade jag gladeligen skaffat en robotdammsugare. Undrar vad katterna hade tyckt om en sådan? De är livrädda för snabeldraken och det räcker att ställa ut själva munstycket i hallen, så springer de nästan genom altandörren. Fast Mayzan sover ofta i en puff som jag lagt i en förvaringskorg strax intill dammsugaren på övervåningen, vilket känns helt ologiskt, men vad vet jag om hur katter resonerar?

Jag ska försöka koncentrera mig på att hitta på något gott att göra med havskatten vi fångade i fredags istället. Det sortens "katt" förstår jag mig bättre på, även om det är en fisk, egentligen. Den stora frågan är om jag ska använda vår nya älsklingsapparat igen och ånga på?Mannen gjorde en jättegod fläskgryta igår, så Multin har bara fått vila en dag sedan vi fick den. Pizzorna i söndags krävde annan tillagning, men jag tror minsann att jag vid tillfälle ska prova att baka vanligt bröd i den. Kanske redan imorgon? Då blir det nog en paj nämligen, vilken också kräver traditionell tillagning i ugn. Kyckling och julskinka blir det i fyllningen i så fall.

Kyckling, kronärtskocka och oliver var det på min pizza, mannen valde salami. 

Rester är alltid bra att ha, men ibland kan de bli för många och tar för mycket plats i frysen, därför blir det frystömning då och då, när lunchlådorna riskerar att inte få plats längre. Äsch, nu blev jag hungrig igen, så jag ska nog ta tag i middagsplanerna och hoppas på att jag och R2D2 och jag lyckas lika bra eller bättre som i fredags.

Ha en fin tisdag och var rädd om dig!

4 kommentarer:

 1. Hej vännen :-) Kul att vara tillbaka till din underhållande blogg :-) Jag ska läsa ikapp men logiskt nog så börjar jag bakifrån eller blir det framifrån? Önskar dig hur som helst en fin torsdag med en varm kram <3

  SvaraRadera
  Svar
  1. Tack så mycket och välkommen tillbaka! Jag väntar med spänning på att du lägger upp nya inlägg och fina bilder igen!
   Kram <3

   Radera
 2. Vi hade "städtant" i 2 år på 90-talet - oj, vad jag saknar henne! Hon kom varannan vecka och strök sambons skjortor (hans jobb krävde skjorta och slips...). Det bästa jag visste var att komma hem när hon varit där,öppna garderobsdörrarna och bara njuta av raden nystrukna skjortor och den härliga doften! Nu är städtanten jag och jag håller med dig - det finns roligare och viktigare saker som går före...livet är kort... ;-)

  SvaraRadera
  Svar
  1. Åh, vilken lyx! :D
   Tur att mannen är allergisk mot skjortor och jobbar hemma ;)
   Vilket är en sanning med modifikation, för han har en massa skjortor, men de är rutiga och då syns inte skrynklorna :D

   Radera