måndag 3 april 2017

Nytänkande.

Så fort en vecka går! Det har varit full rulle på jobbet, men hemma har jag inte gjort många knop. Mannen står ju för markservicen när jag jobbar, som du kanske vet. Jag har fått så mycket god mat och dessutom lite oväntade rätter, vilket alltid är roligt. Man fastnar så lätt i gamla vanor och kopplar på autopiloten. I fredags fick jag skaldjurspasta, men det är ju inget ovanligt hos oss.

Ay, caramba!

Jambalaya är det däremot. Mannen införskaffade goda korvar, majskyckling och räkor för att svänga ihop denna heta rätt i lördags. En väldigt trevlig överraskning, måste jag säga. Igår blev det slökokt oxbringa, vilken inte gick av för hackor heller. Det oväntade i detta var att det blev sås och potatis till. Jag hade förmodligen serverat potatismos till, så tråkig är jag...Idag är det jag som står för maten och min kropp har beordrat mig att laga fisk. Eftersom alla våra lunchlådor är i frysen får jag tänka smått och bara göra två portioner, vilket är bland det svåraste jag vet. En del av mig måste vara skåning, för jag tänker alltid att det ska vara "go mad, möed mad och mad i rättan ti- å så madaro".

Således får jag behärska mig idag och har bara tagit upp två bitar torskrygg ur frysen. Och lite räkor, förstås. Jag har inte bestämt mig för hur jag ska tillaga detta, men det ger sig, jag har gott om tid.
Annars är det den vanliga rutinen som gäller för en ledig måndag: Tvätten, a-kassan och eftersom det är ny månad, även rapportering till Arbetsförmedlingen.

Jag ska nog hämta lite mat så att mannen kan föda mig fram till fredag. Han ska förresten bli klippt, så han ser presentabel ut när han ska ut och "rekognosera" imorgon. Vi får se vad det kan leda till, om det leder till något över huvud taget. Det är inte självklart i nuläget, men jag kan väl säga så mycket som att det minsann inte bara är jag som blivit headhuntad i vår lilla familj.

 LinkedIn har sina fördelar, även om jag känner många som funderar på att överge den plattformen, för att det händer för lite. Jag kan hålla med till en viss del, men det är ju väldigt mycket upp till en själv också. Nätverkande och uppdateringar är vad min TRR-kontakt rådde mig att lägga lite tid på, men ärligt talat, det är lite för stelt och formellt på LinkedIn för att man ska fastna för det.

Jag hade så innerligt gärna följt med mannen på minglet imorgon, för det är ett spännande företag som har visat intresse för hans kunskap och erfarenhet. Önskar förstås att fler hade uppskattat alla hans kvalitéer och lönat honom utifrån dem. Han är inte "vem som helst", fast det begriper han knappt själv. Ödmjukhet besitter han också i stora mått. Lite för stora, kan tyckas...

Nå, jag ska väl fortsätta med mina sysslor och känna mig lite mer nyttig. Frunch är nog lämpligast att ta itu med först. Näring kan behövas innan det är dags för middag.

Ha en fin måndag och njut av solens ankomst, äntligen!


 
2 kommentarer:

  1. Oj så mycket gott! Hoppas det går bra för A i morgon då, jag håller tummarna!
    LinkedIn finns jag också på men det har inte blivit min grej.
    Ha en fin tisdag! Kram kram.

    SvaraRadera