lördag 22 april 2017

Mör.

Jag har aldrig förr varit så glad över att det är lördag, tror jag. Sex arbetade dagar sedan långfredagen, i måndags var jag dock ledig. 41 timmar på fyra dagar är numera lite i mesta laget. Särskilt när det kommer så mycket varor på tisdag att vi inte var klara med dem förrän vid stängning på onsdag kväll. Sålunda fick vi skynda oss bli klara med onsdagens varor innan torsdagens laddning kom.

Igår hade vi så många kunder att varorna inte hanns med, igen. Tanken var att vi skulle vara fem som jobbade under de mest hektiska timmarna, men chefen skulle på begravning och det blev ingen ersättare för henne. Jag slet som ett djur för att dels hjälpa alla egenvårdskunder, dels för att avlasta min kollega i receptkanalen efter klockan sex. Jag ska begära ett kraftigt lönelyft...

När jag kom hem till min älskade man fick jag en överraskning. Ingen middag på spisen, inget i ugnen, ingen annan doft än citron. Vad nu? Mannen frågade om jag ville ha sprit, vilket jag i det läget kände var en bra idé. Så jag fick en Dry Martini med oliver och citron, vilket förklarade citrondoften, men maten då?! Hade han helt glömt bort det faktum att jag behöver mat när jag jobbar så hårt?

Självklart inte! Jag fick räkor, krabba och kräftor så jag blev alldeles mätt och väldigt belåten.


Det var länge sedan och då smakar det ännu bättre. Idag fortsätter vi med seafood-temat och äter röding med musselrisotto. Fast inte förrän hockeymatchen är slut, förstås. Vi diskuterade igår kväll huruvida vi skulle åka norrut idag och jag kom fram till att mitt behov av lugn och vila inte inbegrep två katter som ska infångas och fraktas i burar under högljudda protester.

Istället åkte vi söderut och betalade för gammal ost i Kungsbacka. Varje år är det en (minst) Internationell matmarknad på torget och förra året var vi där för första gången. Vi köpte korrrv och en ost som lagrats i sex år, av en trevlig man i det Holländska ståndet. Det blev nog en eller två andra ostar tillförne, men nu nöjde vi oss med den gamla osten. Den är helt underbar!Det blåste så förbaskat och det var inte lika många stånd och foodtrucks som sist, varför vi ganska snabbt åkte vidare till mitt jobb för att hämta min kvarglömda rock och handla helgmaten på Ica. Jag har tagit hand om tvätten, men tänker inte göra så mycket mer nytta idag. Mannen och jag ska hjälpas åt med middagen och ta det lugnt och mysa.

Våra svampodlingar frodas. Just för tillfället är det champinjonerna som växer så det knakar.

17/4

21/4
Ostronskivlingen laddar för ytterligare en skörd, och äntligen har kungsmusslingen börjat vitna i halmen. Jag hade sånär gett upp hoppet om den, men glädjande nog är den också på gång alltså. Det är ju bra att de kräver olika mycket tid på sig, för annars hade vi kanske haft svårt att göra av med allt. Vi har fortfarande inte ätit upp den första skörden.

Jag tänker att de får ackompanjera morgondagens danska fläskstek, tillsammans med potatis, sås och ärtor. Ostronskivling klarar förvaring i kyl mycket bra, och jag gjorde ju en pasta i måndags med dem. Fast kött och trevligt tuggmotstånd, ganska mild smak och användbar på många sätt och vis, precis som all annan svamp. Detta kan bli ett steg mot en mer vegetarisk kosthållning...?

Vi är väldigt carnivora, mannen och jag, men vi kan mycket väl äta vegetariskt, dock helst inte på måndagar, ty vi är väldigt motvalls också. Jag vet således inte hur jag tänkte sistlidna måndag, eller om jag tänkte alls. Vad jag däremot vet och kan lova är att vi kommer att göra vårt bästa för att inte falla för köttfri måndag-trenden.

Vilken annan dag som helst duger. Jag funderar på att ha en tacodag kommande vecka, kanske på tisdag redan. Med kyckling istället för köttfärs. På onsdag blir det nog bra med lasagne, då ska mannen repa och så blir det lunchlådor för oss båda två, för kommande behov. Precis där tog min kreativitet och hockeyn slut och jag gör bäst i att skriva upp mina planer innan jag glömmer dem...

Ha en skön lördag och var rädd om dig, samt din omgivning!


3 kommentarer:

 1. Oj vad du jobbar på vännen, det låter mycket. Du ska ju hinna andas också! Vi åt kräftor vi också igår och det var länge sedan här också.
  Ha en skön söndag och var rädd om dig. Kram <3

  SvaraRadera
  Svar
  1. Nästa vecka blir mer normal, så jag hinner andas och återhämta mig. Tack för omtanken, vännen! Kram <3

   Radera