tisdag 25 april 2017

Hår(t) liv.

Om jag inte är alldeles felunderrättad är det tisdag idag och min arbetsvecka ser nästan ut som vanligt igen. Förutom att jag jobbade 8-20 igår. Min tanke var att bara göra roliga saker eller ingentingen under mina tre lediga dagar, för att vila upp mig och ladda goda energier. Således var en klippning planerad idag, så jag slipper använda så mycket hårspray och slösa tid i badrummet.

Bokade en tid hos en elev, för de är enligt min erfarenhet mest måna om få till det riktigt bra, och jag hade inte fel denna gången heller. Hon hade dock åsikter om hur mycket som skulle bort uppe på huvudet, men tog glatt fram maskinen och rakade nacken till de 6 mm jag önskade. Alla frisörer, oavsett om det är en elev eller inte, vill sälja produkter till mig ovanpå själva klippningen.

Då svarar jag med ett leende att jag jobbar på Apoteket och är helt nöjd med både schampo (Daxxin), hårmousse och -spray (Apoliva) som är mycket prisvärda. Jag har ingen lust alls att lägga tid eller pengar på min frisyr i onödan, därför har jag en lättskött, kortklippt frisyr, vilket talar emot det jag nyss hävdade. Kort hår måste hållas efter, vilket är dyrt, så jag ägnar mig visst åt hårklyveri...

Nå, det var vad jag såg fram emot, trots allt. Vad jag däremot inte ville ägna mig åt var att skyndsamt finna en tid för besiktning av Pärlan. Det är ju redan april och besiktningsfirmornas brev, som landat i vår brevlåda sedan i december, har jag nogsamt förpassat längst ner i högen av "saker-jag-måste-ta-hand-om". Helt knäck i kolan är jag uppenbarligen inte, eftersom jag kom ihåg min deadline.

Hade tur som en tokig och fick tid redan denna eftermiddag, och bilen passerade utan anmärkning. Om pappa läser detta suckar han nog och skakar uppgivet på huvudet. Något sådant skulle han aldrig göra, att vänta till sista minuten och bli uppstressad av ett överhängande körförbud. Å andra sidan har jag ju mannens pansarkryssare att tillgå om jag hade klantat till det totalt...

Med tanke på hur vädret varit de senaste dagarna med snö, hagel och nåja, kanske inte åska och drivis då, gör det heller inget att vinterdäcken fortfarande sitter på, tycker jag. Men jag lovar, det ska snart bytas till sommardäck. En annan dag. Nu lagar jag och R2D2 middag, nämligen. Jag hade återigen turen på min sida när jag var kikade in på Lilla Saluhallen och fann kalvlägg till ett rimligt pris.

Osso buco med saffransris och gremolata blir det alltså. Kort på det kommer en annan dag. Igår åt vi spaghetti och köttfärssås, det var gott som vanligt. I söndags stekte jag en dansk fläskstek och resultatet ser du här:

Löjligt gott!
Imorgon ska jag bland annat baka bröd och göra spenatsoppa. Det är också väldigt gott.

För övrigt tar sig svamphuset igen. Det går lite långsammare nu, men det tror jag bara är bra.Om vi kan hitta lämplig växtplats utomhus i säkerhet för katter och rådjur så kommer vi prova att skapa en egen trädgårdsodling av ostronskivlingen. Men det är kanske bäst att vänta tills risken för hagel är över. Midsommar, alltså!

Åh, midsommar! Då har jag semester, välbehövlig sådan. Undrar var vi är då och med vem? Nå, det är ju långt dit. Eller inte..?

Ha en fin tisdag och var rädd om dig!


8 kommentarer:

 1. I Rönninge kan man fira midsommar, har jag hört. Komsi, komsi :)

  SvaraRadera
  Svar
  1. Ja jädrar du, det har jag med hört! :D

   Radera
 2. Så fin du blev i håret ;-)
  Kan vi inte köra en lång och varm maj innan vi tänker på midsommar?
  Kram och ha en fin onsdag.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Hahaha, eller hur?!
   Kram och detsamma :)

   Radera
 3. Jag bokade flyg till Sverige i juni med sikte att överraska modern på hennes födelsedag. Helt koncentrerad på det datumet, bra biljettpris och bra tider för avgångar/ankomst bokade jag den 23 juni. Upptäckte att jag kommer ut till Österlen vid halv sju-tiden - undrar om det går några bussar eller någon är pigg på att hämta? Midsommar har jag inte firat på ett tag så det fanns liksom inte i bakhuvudet...som det kan bli!

  SvaraRadera
  Svar
  1. Ojdå :)
   Hoppas det finns någon som är snäll och nykter som hämtar upp dig!

   Radera
  2. Syrran har nu lovat att hämta och att hon sedan ska bjuda på snaps... ;-)

   Radera