måndag 17 april 2017

Sicken soppa!

Lika bra jag gör ett inlägg, ty efter helgtjänstgöringen har jag en enda ledig dag och sedan väntar fyrtioen timmars arbete på fyra dagar. Lite väl hårt kan tyckas, och det gör jag. Mannen med. Han får laga mycket mat, men gör det med den äran. I torsdags var jag hos barnbarnen och hade sonen med mig hem på kvällen. Då fick vi spaghetti med köttfärssås, vilket gladde sonen mycket.

I fredags hann jag hem före mannen och ångkokade ris i R2D2, värmde kycklingvingar i ugnen och hällde upp tre dipsåser i skålar, det var snabbt och enkelt ordnat med andra ord. Alla lät sig väl smaka. På lördagen serverade mannen påskalammet och det var alldeles utmärkt gott, med hasselbackare och rödvinssås till.

Igår slavade mannen i köket igen, inte så lite nervös. Han gjorde för första gången en fisk- och skaldjurssoppa och trodde uppenbarligen inte på vare sig sin egen förmåga eller sina smaklökar. Jag visste ju att det skulle bli bra, men kanske inte bra som det blev. Vi åt och var glada, sonen åt så mycket att han fick lägga sig och vila efteråt, det är ett mycket fint betyg!Så i fortsättningen, när jag tydligen ska jobba fyra sena fredagar i rad, vilket jag finner synnerligen orättvist, kan mannen upprätthålla vår traditionella fiskfredag. Om han vill, det är inget jag kräver som du vet, vi har ju gjort undantag förr. Övning ger färdighet, så vem vet, snart kanske jag får överlämna fiskansvaret helt på mannen...

Imorgon blir det rökt lax med potatisstuvning, kycklinggryta som väntar i frysen på onsdag, för mannen ska repa med sitt nya band och vi äter inte tillsammans. På torsdag blir det köttgryta av högrev, vi måste ju låta vår fina R2D2 tillika Multi Cooker, komma ut ur garderoben och jobba för oss. Fredagsmaten är ännu inte spikad, men jag vet att det kommer att bli något gott då med, som vanligt.

Sonen har åkt hem, vi har handlat det som behövs och ska äta pasta med ostronskivlingarna som vi skördat. Det ska bli spännande att smaka dem stekta i smör. Beroende på hur mycket smak de har får jag se hur mycket mer jag lägger till, men grädde tror jag nog att vi behöver lite grann, eller mycket.
Champinjonerna börjar förresten ta sig i hinken på toaletten igen, det är kul!

Nu vill vi bara att kungsmusslinghuset gror och att vi får fler skördar av ostronskivlingen. Snart är det också dags att plocka nässlor och göra soppa. Däremot är det tveksamt hur mycket ramslök det blir i år, men vi kan alltid få mer från annat håll. Svärmor har en stor samling och så har vi ju vår kära vän på Gotland som är snäll och skickar vid behov.

Ha en fin annandag och njut av en kort arbetsvecka!  3 kommentarer:

 1. Jag ser framför mig hur svampen växer och tar över ert hus ;-) Spännande låter det även om du kan få behålla både svampen och nässlorna.
  Kram vännen och jobba inte ihjäl dig!

  SvaraRadera
  Svar
  1. Det är ett test för att se om det är möjligt för mig att gå upp till heltid, när vi får större lokal och behöver mer personaltimmar. Fast om det ska vara på detta sättet är jag inte säker på att jag vill...
   Kram <3

   Radera