onsdag 9 augusti 2017

Salve, salvia!

Det är farligt med semester. Eller farligt och farligt, det är väl snarare så att man slarvar lite och kör igenom hela säsong 3 av Skam på en gång och inte kommer i säng. Sedan råkar det bli ytterligare en sen kväll och och sedan får man nattgäst och därför hänger med till Pustervik och får ta del av en konsert med Daniel Lanois, som var alldeles utmärkt.

Att ordningsvakterna som var i tjänst under kvällen betedde sig osmidigt, oproffsigt och rentav dumt är en sak som jag eventuellt tar upp i ett annat inlägg, men detta ledde till att det blev sent igen. Vi var tvungna att älta två separata incidenter under tiden som nivån i Bourbon-flaskan sjönk snabbt och jag lagade nattamat. Tur att jag hade skaffat mer korrrv och att det fanns en påse surkål kvar i kylen...

När mannen väckte mig i morse hade vi fått en gäst till, sedan kom ännu en, men jag hann bara krama om henne då jag hade en tid för klippning att passa. Jag fick tipset om Hårstudio i Sisjön av en annan god vän och jag är jättenöjd med resultatet. Priset, jämfört med salongerna på Frölunda Torg, var en glad överraskning.

Klippning, färg på ögonbryn och -fransar, samt noppring och trådning av brynen gick på 500 kronor. Samma behandlingar brukar gå på minst 300 till på "Torget" så jag tänker sponsra tjejerna i Sisjön så länge jag har möjlighet. De har uppenbarligen många stamkunder, det märktes under tiden jag var där, vilket är ett bra betyg och nu fick de en till.  

Undrar du om vi ätit mat på sistone så kan jag lugna dig med att vi givetvis har gjort det.

Möglig ost under skinnet, det blev en ljuvlig sky... 

Jag var våldsamt sugen på både pasta och räkor denna dag...

Spareribs är aldrig fel!

Idag måste jag göra något av kycklingfärsen i kylskåpet, så det blir frikadeller i tomatsås. Av någon outgrundlig anledning är jag egentligen mest sugen på pizza, men det duger lika bra med pasta, så det får det bli! Salvia och mynta, är det en bra kombination? Myntan växer i en kruka på altanen, mest för mojitons skull, men det vore kanske trevligt att använda den i maten också?

Salvian kommer från affären, den är ingen vanligt förekommande krydda hos oss. Jag har tidigare inte varit så förtjust i "blommiga" kryddor, men man blir ju klokare med åren. Och eftersom jag tycker att kycklingfärs känns lite fet så borde salvian passa bra idag. Citron är ju gott också, men passar myntan in här då?

Om jag inte får extremt snabba svar på denna fråga, får det bli ett experiment eller så fegar jag och låter myntan stå kvar till nästa mojito. Nu känner jag hur magen skriker efter mat, så jag går väl ut i köket tar itu med det hela. Resultatet kommer att redovisas vilken dag som helst, jag har ju semester!

Ha det gott på alla sätt och vis så länge!7 kommentarer:

 1. Salvia är perfekt till te. Ta några blad, häll hett vatten på och tillsätt en liten klick honung. Det passar även bra med ett blad mynta i teet. Med andra ord: Ja, salvia och mynta är en bra kombination.
  Kram Kim :-)

  SvaraRadera
 2. Hur gick det med kryddningen undrar nyfiken som ändå inte hade svar på frågan :-)
  Kram vännen <3

  SvaraRadera
  Svar
  1. Jag tog en blad mynta och salvia och tuggade på dem. Funkade!
   Det kan vara så att myntan inte är så smakrik som hade kunnat tro, kanske för lite näring i jorden? Så jag gick all in, men lät myntan vara med till 1/3 av mängden salvia. Det smakade jättegott när det var klart i alla fall!
   Kram <3

   Radera
 3. Hoppade du citronen då?

  SvaraRadera