söndag 27 augusti 2017

Ute och cyklar?

Då var det plötsligt söndag igen och jag ska jobba i morgon. Men jag ska verkligen inte klaga, jag har haft en toppenhelg och jag är ledig tisdag till torsdag. Jag slutade tidigt på fredagen och styrde kosan till Kronans Fisk i Kungsmässan. Funderade länge på vad som skulle få följa med hem och förgylla kvällen för mannen och mig. Det blev en krabba till förrätt:

Krabba rätt upp och ner, ackompanjerad endast av Leth Duett i glasen. 

Varmrätten stod en fjällröding för och rödbetor tänkte jag skulle passa fint till, tillsammans med en röra med schalottenlök, citron och dill.Det gifte sig fint, förstås. Rödbetor är ju lite söta och goda som bara den med bara citronsmör, men det får bli en annan dag, vi har kvar i kylen. Passade på att köpa mycket när det är så bra pris såhär mitt i säsongen. Man kan även göra en gratäng med fetaost, vilket är också är riktigt gott.Igår deltog mannen och jag i Giro d'Italia. Nu höjer du säkert på ögonbrynen och undrar om vi överhuvudtaget kan cykla och ännu mer på om vi förlorat förståndet. Men lugn, jag ska förklara.
Vi har en god vän som brukar ha några vinprovningar om året och väljer då ett land, fyra vinregioner, och döper provningen till exempelvis Tour de France, etapp 1 och 2, för röda och vita viner.

Igår gick således etapp 1 av Giro d'Italia av stapeln och jag ser redan fram emot etapp 2. Om värdparet vill och orkar, givetvis. Cirka 20 deltagare och fyra glas per person, förutom glaset med välkomstbubbel och dessertvinglaset. Mycket disk blir det! Som du förstår blir vi efter själva "lektionen" och provningen dessutom undfägnade med god mat och efterrätt.

Bättre kan man knappast ha det en lördag i sällskap med gamla goda vänner och nya bekantskaper. Det var sena natten när vi kom hem och vi somnade så mätta, belåtna och glada så. Idag får vi åka tillbaka och hämta pansarkryssar'n, vi plockade upp tre av våra bästa vänner på vägen dit och sparade in taxiutgiften åtminstone en väg, på det viset.

Vi har valt mäklare nu och på onsdag kommer stylisten och ger oss goda råd inför fotografering och visningar. Om det blir sådana. Vilket vi ju helst skulle vilja slippa. Helst skulle man vilja låta någon annan sköta hela nedpackningen och rensandet också. Det enda som är roligt med att flytta är att packa upp ur lådorna på nya stället...

Vi ska ju inte ta ut något i förskott givetvis, men drömma lite får man väl göra? Vi vill kunna samla hela släkten i vårt nya hem på julafton och fira både jul, flytt och nya möjligheter. Det vore väldigt trevligt och praktiskt för alla, faktiskt. Och eftersom vi alltid har knytkalas behöver det inte bli övermäktigt att hinna med att ordna julmaten. Som sagt, drömma får man!

Lustigt nog ska vi ha kyckling till middag även denna söndag. Mannen kom hem med en hel kyckling i fredags och jag är jättesugen på curry, därför ska det kokas en smarrig sås med sting till den idag.
I morgon blir det frysfynd i form av frikadeller, så slipper mannen göra annat än att koka pasta när jag är på väg hem.

Ha en fin dag och ta hand om dig och din omgivning!
3 kommentarer:

 1. Det låter som en härlig lördag vännen :-) Rödbetor till röding hade jag nog inte kommit på men säger du att det passar så vet jag att det gör det :-)
  Jul ja det är ju ett tag dit som tur är men så klart får man drömma.
  Önskar dig en fin vecka med en varm kram <3

  SvaraRadera
  Svar
  1. Ja, det var en härlig lördag och den lever man länge på :)
   Ibland får jag snilleblixtar, som med rödbetorna ;)
   Kramar tillbaka! <3

   Radera