Powered By Blogger

söndag 10 september 2017

Oliver och kryp.

Det är visst redan en vecka sedan jag konstaterade att tiden går snabbt! Hur gick det till? Jag har jobbat förstås och då rinner dagarna iväg med blixtens hastighet. Mannen har tagit hand om all matlagning eftersom jag slutar så sent och är hungrig som en varg när jag kommer hem halv nio. I fredags var jag dock hemma klockan sex och hade hunnit handla dessutom.

Mannen hade förberett lax enligt snabbgravningsmetoden, vilken jag varmt rekommenderar alla att prova. Här har du länken till recepten. Vi valde ingefärsvarianten igen, för vi hade både ginger beer och ingefära hemma. Resultatet är inte alls som den klassiskt gravade laxen, utan mycket mjällare och saftigare. Till denna anrättning fungerar Hubert Becks Pinot Gris bra.



Igår var vi på 10-årskalas och fick korv med bröd och två goda tårtor. Jag som vanligtvis inte äter tårta var tvungen att överbevisa tårtmontören att den hemgjorda borde vara ätbar. Goda vännen Elinor brukar nämligen ha väldigt mycket otur när hon bakar, men denna gången lyckades hon i alla fall, till hennes och alla andras stora förvåning. Det ju tur att man kan köpa tårtbottnar...

Bob fick så många fina presenter och av oss fick han Jamie Olivers "Middag på 30 minuter" eftersom han är road av att laga mat och M. G. Leonards "Kryp", som jag tyckte verkade lagom spännande och läskig. Modern började med högläsning och sedan fortsatte han själv, vilket känns som ett bra betyg. Det finns en fortsättning på den, så det kan ju bli en bra julklapp till vårt extrabarn och ringbärare.

Hans och föräldrarnas flytt till Helsingborg kändes i hjärtat, och nu ställer vi till det med att flytta härifrån när de är på väg tillbaka. Men nu är det som det är och fördelarna är fler än nackdelarna. Visserligen kommer jag förmodligen att stå utan jobb ett tag, men vi har en hel källare att göra i ordning, så sysslolös kommer jag inte vara.

Jag har fått kontakt med regionchefen för Bohuslän och har förklarat min situation. Hon kom ihåg mig från en tidigare arbetsintervju när hon var AC i Trollhättan, det var ju positivt! Jag ska maila alla AC jag kan spåra upp och berätta att jag finns och kan hugga i och rycka in när som helst. Det tristaste är att jag får återuppta kontakten med a-kassan och AF igen...

Nu har vi ju inte skrivit på något kontrakt än, men det ska förhoppningsvis göras i veckan som kommer. Då ska vi också komma överens om när övertagandet ska ske. Det verkar som om vi kan få fira jul med hela familjen i Bovall i år, men man ska förstås inte ropa hej förrän man är över bäckenet. Förlåt, bäcken ska det visst vara.

Svärmor flyttar lite senare, när hon fått tid på sig att rensa och packa ihop sina saker. Hon ska träffa mäklaren på tisdag för en första värdering. Det blir bra det här! Mannen har pratat med en vän som är i flyttbranschen och det finns bra lösningar som vi ska diskutera vidare när vi vet lite mer om när visning och flytt sker för oss alla.

Jag har rensat i bokhyllorna och fyllt två stora flyttkartonger och ändå är det ingen luft alls, tvärtemot stylistens råd alltså. Inte ska vi ha någon vit matta på golvet heller. Däremot spanar jag efter ett överkast, för det kan nog vara bra att ha i fortsättningen också. Det ska inte heller vara vitt. För vår del hoppar vi gärna över allt vad visning heter, men vi bör nog inte räkna med att slippa det...

Vi ska ha karré till middag idag, det bestämde vi igår efter maten som då bestod av en helstekt rostas, kantarellsås och potatisgratäng.



Lite ville vi ju fira att vi vann budgivningen med oss själva som enda deltagare! Så kan det gå...

Ha en fin söndag och ta väl hand om dig!










4 kommentarer:

  1. Grattis vännen :-) Då håller jag tummarna tills ni skrivit på men det går säkert vägen så ni kan fira igen :-)
    Kram och ha en fin vecka <3

    SvaraRadera
  2. Så ni har köpt hus? Grattis! Det gick ju snabbt! Här är vi också nära underskrift, men som sagt - inte ropa hej....

    SvaraRadera
    Svar
    1. Tack! Ja, det gick snabbare än väntat, nu ska vi "bara" sälja det huset vi bor i också! :D

      Radera