tisdag 11 augusti 2015

Konstmingel. #bloggswe

Idag har jag en ledig dag, men har redan hunnit klippa mig och bättra på färgen på ögonbryn och ögonfransar, ätit frukost och planerat hur resten av dagen ska avnjutas. Ja, det var i den ordningen det hände. Kaffe och GP var första frukost, intaget i sängen. Sen bar det av till Landvetter och världens bästa Malin. Hon kan konsten att färga utan att det svider det minsta i ögonen, hon!

Vi ska på vernissage idag. Vår gode vän N. Jonas Englund har samarbetat med en ung förmåga (som råkar vara hans kärestas son) denna gång och vi ser fram emot att få ta del av resultatet. Passar givetvis på att träffa andra vänner och bekanta på Galleri Nils Åberg idag. Det brukar bli några groupisar som kommer och måhända blir det en öl och något gott att äta efter konstminglet.

Jag måste ha fått en överdos frisk luft och motion i helgen, för jag är toktrött. Borde det inte vara tvärtom? Att dessa promenader med havs- och skogsluft ska pigga upp en, när man inte har några andra måsten? Fattar inte något. Igår jobbade jag visserligen hårt, men vilade hemma medan mannen lagade maten. Satt med korsord och stängde av all övrig tankeverksamhet, skönt!

Vad som serverades? Flintastek med perfekt knaprig svåle, tzatziki och rödbetor. Ljuvligt!Det börjar bli dags att lägga upp veckomatsedel igen. Mannen är mer för att hitta på något på sekunden, medan jag gärna har planerat lite i förväg, så jag slipper åka till affären "i onödan". En grov planering underlättar, då finns allt hemma och man kan stuva om bland maträtterna efter behov och lust. Lite snabba lösningar för bråda dagar och sånt som kan och får ta längre tid.

Som du förstår är det lite luft i min almanacka från och med vecka 35 och då är det jag som lagar maten. Precis nu fick jag ett samtal från Åsa om ett inhopp på Kungsmässan denna torsdag. En obokad dag blev alltså bokad. Så det var ju bra att jag fick ordnat frisyren idag och stämpeldagarna räcker längre. Skönt att ha en fot i båda regionerna också, om det inte blir något fast jobb snart...

Nu är det dags att vila igen innan minglet. Ha en fin dag och var rädd om dig!


2 kommentarer:

  1. Tror att frisk luft och rörelse får oss att koppla av ordentligt in i minsta vrå så då känner man hur trött man egentligen är. Och du som är arbetslös, far runt på olika arbetsplatser och inte vet hur veckorna ser ut är nog litta trött och sliten i botten. det blev i alla fall jag när jag var arbetslös. Men den där friska luften och rörelsen brukar liksom betala sig i långa loppet! Så ut och gå, fortsätt andas! ;-)

    SvaraRadera
    Svar
    1. Jag tror du har alldeles rätt i det. Litta trött är jag definitivt på att det går så trögt. Det sliter mer än jag vill erkänna. Ska försöka få in en vettig rutin för att gå ut och andas i skog och mark. Svampsäsongen underlättar, det är sen det går snett :)

      Radera