söndag 23 augusti 2015

Gratis är gott? #bloggswe

Det blev en alldeles underbar dag på Malmön och Stallebrottet! Fantastisk miljö och natur och uppslutningen blev till slut ganska god. Saknade dock många forna kollegor, andra vänner och bekanta från bygden. Sköna människor/musiker ställde upp gratis och bjöd på sig själva utan några krav på bekvämlighet eller annat.

Bohusläns Dalhalla på Malmön

Jag kan dock tycka det hade varit på sin plats att de fick någon näring i sig, förutom Bullens pilsnerkorv. En grill och lite sponsring av den lokale handlaren eller krögarna på ön hade väl varit helt okej. En fråga till någon eller några av råddarna/groupisarna hade löst den lilla detaljen. Något att tänka på för framtida tillställningar. Om det blir fråga om fler gratisspelningar, förstås...

Det finns en märklig uppfattning att musiker och musikanter tycker det är helt i sin ordning att spela gratis. Som om de borde vara tacksamma för att de får visa upp sig och höras offentligt. Med tanke på att det ofta innebär resor, ta ledigt från jobbet, rådda och ställa in ljudet långt innan själva uppträdandet, är det ett hån att utgå ifrån det.

Jämför detta med att be en krögare komma hem till dig och duka, laga maten och servera densamma samt att ta hand om disken efteråt helt gratis "för att marknadsföra sig". När har det förekommit i din bekantskapskrets? Nä, tänkte väl det... Ingen människa eller artist jobbar gratis om det inte är för en väldigt god sak. Vilket detta var, för att kunna leja kändare och utsocknes artister nästa år.

I morgon vet jag inte hur eller om jag jobbar, Kommer inte stänga av ljudet på mobilen, för jag väntar samtal som kan ha väldigt stor betydelse för min framtid. Inte för att jag tror att jag kommer sova längre än till åtta på sin höjd. Om jag somnar... Jodå, det kommer jag göra framåt småtimmarna och sedan vaknar jag säkerligen en gång i halvtimmen för att kolla att jag inte "försovit" mig.

Men eftersom jag inte har någon tid att passa, egentligen, är det ju fånigt och det vet jag. Bara för att man vet att man beter sig irrationellt är det inget man kan göra något åt, eller hur? Förutom att släppa kontrollbehovet och låta saker och ting ha sin gång. Lätt som en plätt!

Jag har gjort mitt bästa för att släppa tankarna på vad som eventuellt komma skall denna helg. Gårdagen som ovan beskrivits var en del av det arbetet. Hade kunnat jobba, men förfrågan kom för sent och jag har dessutom jobbat nio av tio dagar på sistone. Idag åt mannen och jag frukost (nåja) vid en insjö på vägen hem. Sen satt vi där och bara var.

Ilsbacke van och inget annat ;)

Mycket sten denna helgen, således. Eller bohuslänsk natur, om man väljer att se det så. Och det gör jag, för jag älskar min hembygd alldeles oerhört mycket. Det bästa av allt är att mannen också trivs och mår bra när vi är "hemma". Alla bekymmer liksom rinner av honom och ta mig tusan om inte rynkorna slätas ut för var gång. Snart ser han yngre ut än jag...

Sov så gott och ha en härlig måndag!






3 kommentarer:

 1. Nu är jag redigt nyfiken.....

  SvaraRadera
  Svar
  1. Fortsättning följer, men kan avslöja att det handlar om ett vikariat. Långt och förmodligen snart. :)

   Radera
  2. Håller tummar hårt!!!

   Radera