måndag 9 januari 2017

Diplomerad.

Nej, jag har inte lagt ner bloggen, jag har bara jobbat och grejat med annat. Det är ingen måtta på hur mycket annat jag har att göra. Hjälpa sonen att på distans få ett PS4 att fungera hemma hos sonen, till exempel. Jag som aldrig ens har spelat något annat än Streetfighter och Sonic. Vi får se om mina ansträngningar hjälpte. Jag hittade i alla fall användarhandboken på nätet och är redo...

Igår skrev jag upp fyra saker jag skulle stryka från listan idag. Jag är trött efter helgens jobb och då blir jag ostrukturerad och lat. På listan stod det: Sök jobb. Rapportera till A-kassa. Kompetenskollen. Ring P. Jodå, jag har gjort allt och tagit fyra diplom på Kompetenskollen dessutom. Jag har slarvat med att uppdatera mig där, nu är jag dock nästan ikapp.

Jag är nämligen av den meningen att jobb ska ske på arbetsplatsen, men det är inte ledningen. Okej då. Om mannen jobbar hemma kan väl jag också göra det, men det är inte rätt. Det är ungefär lika dumt som att jag själv inte får bestämma över mina sparade semesterdagar. Jag har bett om att få ut sju gamla dagar i pengar för att jag inte hinner ta ut dem i ledighet.

Men se, det går inte! Särskilt inte slutet av året. Hur länge är det "början av året" då? Tills i juni? Och inte ens då får jag ut dem utan att blanda in min chef? Vad är det för överförmynderi? "Semesterdagar är i första hand avsedda för rekreation", jaha? Med mitt schema och arbetsgivarens policy att endast tillåta tre veckors sammanhängande semester blir det svårt att bli av med sparade dagar.

Visst kan jag ta några semesterdagar här och var i samband med andra lediga dagar, men varför då? Jag har ju redan många lediga dagar i rad, har långhelg varannan vecka när allt är som "vanligt" och oftast tre lediga veckodagar i rad efter arbetad helg. Mannen kan inte ta ut någon semester alls, så det blir ju rent ut sagt skittråkigt att ha semester av "rekreationsskäl" för att bli av med dagarna.

Då vill jag hellre ha pengarna att göra något roligt för. Jag ska göra ett nytt försök att få ut dem. Jobbar man bara 30 timmar i veckan behövs inte lika många rekreationsdagar som om man hade jobbat heltid, eller hur? Det är första gången jag råkat ut för denna inställning hos en arbetsgivare, de är ju vanligtvis glada över att ha sin personal på plats och inte ställer till det med schemaändringar...

Sådär, nu har jag talat om hur duktig jag varit och klagat färdigt för idag. Nu ska jag skryta över mannen. Hela helgen har jag serverats fantastiskt god mat efter jobbet. I fredags blev det entrecôte med potatisgratäng, i lördags fick jag lax med pressad potatis och en gudomlig citronsås. Igår blev det en löjligt god mongolisk gryta.

 800 g högrev strimlas och läggs i påse med ½ dl maizena och skakas om för att sedan läggas i pottan, utan påse då.
2 msk olivolja i botten på pottan
3-4 vitlöksklyftor, pressade
1½ dl (liten flaska) kinsesisk soja
2 dl vatten
2 dl rörsocker (strö)
3-4 finstrimlade morötter
2 tsk färskriven ingefära

Vi pratar om att ha 50/50 japansk/kinesisk soja nästa gång. Kanske slänga ner lite ingefära till mot slutet också. Low 4-5 timmar. 

Om jag inte vetat bättre hade jag trott att han hämtat maten på en bättre kinarestaurang, men det var han själv och slökokar'n som gjorde grovjobbet. Skaffa en Crock pot om du inte redan gjort det!

Middagen idag blev inte lika mondän, men det är ju måndag och vardag. Dessutom hann klockan bli så mycket och det var mörkt och blött ute, varför jag inte alls hade lust att åka och handla. Alltså fick jag rota igenom frys och kyl efter något snabbt och lättlagat och skrida till verket. Resultatet blev en pytt med pasta, kalkonkassler och en massa ost bland annat.Vi slog nog rekord idag, genom att äta redan halv sex. Jag var visst hungrigare än jag trodde, men studier och andra påfrestningar på de grå cellerna kan ha den biverkningen har jag märkt.

Således får jag ta nya tag i morgon och åka till affären i god tid innan jag tar itu med resten av mina utbildningar. Sedan ska jag bara lata mig ända till torsdag. Eller ja, tvätten och städningen får jag väl ta hand om förstås.

Ha en skön kväll och en härlig tisdag!


4 kommentarer:

 1. Tyvärr är det inte så ovanligt nu för tiden att man inte får ta ut sin semester i pengar och det inte ens om man inte har möjlighet att vara ledig. Nu blir ju du inte gladare för den upplysningen men jag hoppas att det löser sig för dig. Hungrig blev jag som vanligt :-) Ha en fin tisdag säger jag med en kram

  SvaraRadera
  Svar
  1. Men vad är det för översittarfasoner?! Jag vill få bestämma själv, när var och hur jag tar ut min semester! Inte fanken blir man välvilligt inställd till sin arbetsgivare när de utser sig till förmyndare över en... Grrrr!
   Förlåt för utbrottet :)
   Kramar till dig vännen! <3

   Radera
 2. I min värld (offentliganställd) var det faktiskt facken som tryckte på eftersom det där med utbetalning missbrukades från arbetsgivarhåll. Och idag när det är så mycket tal om utbröndhet o likn lär det bli svårt att få till en ändring. Men arbetsgivaren borde böja sig för dina argument, tycker jag. 30 %, schema med längre ledigheter osv. Du har bra på fötterna - go girl! ;-)

  SvaraRadera
  Svar
  1. Tack, Ia! Jag ska bearbeta dem, var så säker ;)

   Radera