måndag 18 september 2017

Tufft jobb.

Jaha, då var det visst måndag igen och jag är ledig. Tar itu med tvätten, vilket jag uppenbarligen alltid gör varannan vecka. Vi gör ju inte av med så himla mycket kläder och jag gillar inte att tvätta halvfulla maskiner, oavsett hur vattensnåla och miljövänliga moderna tvättmaskiner är. Jag ska åka till affären och handla lite, annars ska jag bara vila och ladda upp för en tuff vecka.

Nästan 37 timmar på fyra dagar. Därefter är jag ledig två dagar innan slutklämmen på denna schemaperiod och en vecka med 42 timmar. Och då visste inte chefen ens om mina planer på att säga upp mig. Det är inte utan att jag bävar för mitt nya schema, som borde ha varit klart i söndags, men troligen ligger på plats när jag kommer till jobbet i morgon.

Nu vet hon om det och blev inte särdeles glad, men lovade göra sitt bästa för att rätt personer får vetskap om min situation och förhoppningsvis hittar en plats för mig någonstans i organisationen. Jag är i alla fall ute i god tid, eftersom jag inte vill ställa till det i onödan och för att jag inte vet om jag en, två eller tre månaders uppsägningstid.

Jag har ju inte varit fast anställd så länge och det är oklart om mitt årsvikariat räknas, men det visar sig nog snart. Min chef brukar vara väldig effektiv med att få fram relevant information och verkar synnerligen angelägen om att behålla mig inom bolaget och det känns fint, givetvis. Sannolikt gjorde jag ett gott intryck på vår nya RC när jag för cirka tre år sedan sökte en tjänst på hennes Apotek.

När jag kontaktade henne förra veckan kom hon ihåg mig och jag minns att vi hade ett bra samtal då, men tjänsten gick ändå till en annan sökande, vilket hon noga påpekade inte berodde på några brister eller fel på mig. Det handlade nog mer om att jag hade lång pendlingsväg då och det blir mycket svårare att kalla in med kort varsel. Nu blir situationen en annan.

Som min kollega H påpekade lär det inte vara några problem att få jobb till sommaren, men jag vill förstås ha det snabbare än så och helst en fast tjänst. Initialt kan jag vara personal-pool, men det tar mycket på krafterna att ha olika arbetsplatser varenda dag. Been there, done that!

Mannen har jobbat hårt i helgen med att städa och röja inför en inofficiell visning av vårt hus för en spekulant som har mycket bråttom med att hitta ett bra boende till sin lilla familj. Det ska också bli spännande att se hur det går när annonsen för "kommande objekt" läggs ut på Mäklarhusets hemsida. Vi väntar oss en viss ökning av trafiken på vår gata, men det är omöjligt att veta hur mycket.

Förutom att städa och härja runt i största allmänhet har mannen lagat mat, vilket han alltid gör när jag jobbar.


I fredags blev det stekt lax med citronsås. Lika gott varje gång och såsen är mycket enkel att göra.
1½ dl vispgrädde, 2 dl cf, 1 fiskbuljongtärning, 1-2 tsk citronsaft och rivet citronskal. Et voilà!

I lördags fick vi ugnsstekt kyckling med ris, gucka, broccoli och inlagda tomater. Guckan och tomaterna stod faktiskt jag för, då mannen blev uppringd av en vän och jag vet att det drar ut på tiden. Så jag gjorde lite nytta medan jag väntade på att vår gode vän Tommy skulle komma och äta med oss och stanna över natten. Lika trevligt varje gång!

Igår var det som sagt visning och mannen fick fly fältet ett tag, men laddade R2D2 och serverade mig en god köttgryta när jag kom hem på kvällen. Jag var totalt utsvulten, för jag hade ingen riktig mat med mig till jobbet, utan hällde i mig en ganska vidrig blandning av något bantningspulver och tuggade i mig ett päron på min rast. Borde ha tagit ett knäckebröd också, men...Riktig mat är mycket godare och håller en mätt mycket längre, men finns det inget lämpligt att ta med hemifrån så är det okej med en sådan påse. På helgerna har vi bara en halvtimmes rast och den är så dyrbar att i alla fall inte jag vill riskera att hamna i en långsam kö på Ica för att sedan inte hinna äta upp maten innan rasten är slut. Ett sudoku vill jag helst hinna med också, för att rensa hjärnan.

Idag blir det skaldjurspasta. Först en vända till affären bara och sedan ska jag fortsätta läsa min bok...

Ha en fin dag och var rädd om dig och andra!

3 kommentarer:

  1. Matlagningsgrädde ska det vara ;-) Äsch jag skojar bara så klart :-)
    Kram och jag hoppas din jobbvecka försvinner snabbt. <3

    SvaraRadera