torsdag 26 oktober 2017

Hare, Harrison!

Jag konstaterar att osvuret är bäst. Jag fick allt jobba idag också, inte bara delta i morgonmötet. Fast jag tycker det är rätt okej att inventera ett par timmar, helt ostörd. För tid tar det ju. I vissa fall beror min "felräkning", jämfört med vad systemet menar är vårt lagersaldo, på att folk snattar både tandkräm, mellanrumsborstar, salivstimulerande tabletter, öronproppar och ögonsköljkoppar.

Ibland har vi mer än datorn och vi vet om, vilket kan bero på olika saker, men hellre det än att korrigera nedåt. Apropå datorer. Vilken skillnad det gör för humöret att numera slippa en dubbelklickning för att få fram lagersaldo! Äntligen, äntligen har datanissarna rättat till denna petitess, men ändå så fruktansvärt irriterande småsak. Tack, nissarna!

Jag passade på att shoppa innan jag åkte hem. Ja, du läste rätt! Jag shoppade på jobbet, eftersom alla med Apotekets app "Mitt Apotek" får 30% på ett helt köp. Min värdelösa Android orkar inte ladda ner några appar alls, så jag lånade mannens iPhone. När jag blir rik, eller tillräckligt trött på min mobil ska jag byta till en sån han och nästan alla andra har...

När jag var på väg till bilen gjorde jag till min egen stora förvåning en tvärvändning och klev in i väskaffären som ligger strax intill min arbetsplats på Kungsmässan. Min gamla handväska är så sliten och ful att jag har skämts över den en längre tid nu. En ny handväska kunde jag gott kosta på mig, även om jag är för snål för att byta telefon. Den var självklart nedsatt i pris. 30% där med.

Åkte hem och sa god morgon till mannen, som givetvis sov när jag åkte iväg halv sju i morse, och satte mig för att läsa klart tidningen. Man kommer inte så långt i den, även om den är sorgligt tunn nu för tiden, när man bara måste hinna få i sig en kopp kaffe för att vakna till innan man sätter sig i bilen. Frukost är uteslutet vid den tiden på dygnet, men mackan på jobbet var desto godare!

Sedan hade jag en tid hos frissan klockan tolv. Det känns väldigt tråkigt att flytta ifrån tjejerna på Hårstudio 121 i Sisjön. Snabba, skickliga, trevliga och mycket prisvärda! Där fick jag veta att det är "potatisens dag" idag. Vi diskuterade vilken bra råvara den är och så mycket gott man kan göra med den, därför åkte jag hem och kokade pasta...

Ja? Jag är ju en motvalls käring, som vägrar vegetarisk måndag till exempel. Gärna en annan dag i veckan, men jag vägrar följa alla trender och går min egen väg. Just idag hade vi redan bestämt att vi skulle ha kycklinglever till middag. Jag tänkte i italienska banor och kokade ihop en sauté med vitlök, schalottenlök, chili, egenodlad paprika och grädde. Samt lite sherry förstås, även om den är spansk.Det blev gott och eftersom jag kom på lite för sent att det var för lite grönsaker på tallriken slängde jag på lite ruccola och resten av paprikan. Igår hämtade jag mat och lite annat smått och gott. Det är sannerligen inte ofta jag faller för tv-reklamen, men Bong's nya asiatiska fonder har jag varit sugen på att prova och jag slog till och tog med båda sorterna hem.

Jag gjorde världens enklaste sås på den starka varianten (red &hot), bara kokade upp fond med vatten, tillsatte thaibasilika och lite extra chili (fast jag fiskade upp den efter en stund), redde av det hela till lagom konsistens och serverade till kycklingen som stekts i ugnen. Så ska jag göra fler gånger! Det ska bli intressant att prova den mildare varianten också.För säkerhets skull gjorde jag en sval gucka av cf, finskuren purjo och koriander om det hade blivit alldeles för hett, men den behövdes inte egentligen, dock ett trevligt tillbehör.

Mannen har varit så duktig och tömt skräprummet på massor av saker. Det blev inte bra när jag försökte göra det och hela tiden störde honom med frågor som; vad är detta, ska jag slänga, vill du ha kvar?, eftersom det förmodligen lät som om jag menade att allt skulle till tippen och han blev både stressad och irriterad. Därför kom vi överens om att jag vilar, han röjer det rummet, bra deal!

Det ska hädanefter och fram till flytten vara ett lagerrum, på riktigt, med prydligt staplade, märkta och numrerade flyttlådor längs väggarna och ända upp till taket, är jag rädd. När det står saker i sovrummet och hallen är det onödigt riskabelt att halvsovande ta sig till badrummet, nämligen. Vi har varken tid eller råd att skada oss när det är så mycket att göra.

I Beatles-följetongen har jag nu kommit till albumet som heter Help! Märkligt nog känns nästan denna platta ännu spretigare än de tidigare, vilket kan bero på att den faktiskt innehåller två covers. Jättebra låtar förvisso, enligt mitt tycke, men det hörs ju lång väg att det inte är deras alster. Harrison har gjort två låtar och han har en annan stil än Lennon/McCartney, som bekant. Eller?

Jag har "alltid" gillat Harrison, förutom de alldeles utflippade Hare Krishna-låtar han gjorde på det glada 60- och 70-talet. Visste du att det är Harrison som gjort den här låten, förresten?  Den är ju fin, eller hur? Medan denna nästan retar gallfeber på mig, och då inbillar jag mig att avsikten är precis den motsatta. Frågan är om man inte "måste" röka på för att klara av detta flum? Vilket jag aldrig gjort alltså, trots att en mig mycket närstående person varit övertygad om det. Varför förstår jag inte alls, men å andra sidan så har han kallat mig för UFO mer än en gång...

Nu har jag inte tid med detta längre, jag har tvätt att vika och en bok att läsa.
Var rädd om dig själv och andra är du snäll och sätt på dig reflexerna!


4 kommentarer:

 1. Som vanligt när jag läser din blogg blir jag hungrig ;-) Hoppas du fick en lugn kväll, själv har jag kollat Bytt är bytt.
  Var rädd om dig säger jag med en kram från ett regnigt Gårdstensberg <3

  SvaraRadera
  Svar
  1. Jag tänkte se Bytt med mannen, kanske ikväll om han inte blir för sen från repet :)
   Jag lovar att vara rädd om mig <3 Kramar tillbaka!

   Radera
 2. Hoppa över deras flumlåtar - det finns så otroligt många andra att njuta av!

  SvaraRadera
  Svar
  1. Ja, haha! "Okända" eller inte så ofta spelade låtar är mycket bättre!

   Radera