fredag 19 januari 2018

Bråttom.

Packat, packat och åter packat. Det är vad jag gjort de senaste dagarna. Utom idag, då vi istället fyllde pickupen med allsköns bråte både inifrån huset och förrådet utomhus, prydligt sorterat i kategorier utifrån hur ÅV fungerar. Det tog sin lilla stund ändå, både att bära in allt i bilen och att tömma den...

När vi kom hem igen, för att kolla vad som måste skaffas i matväg för att klara helgens kulinariska äventyr, fastnade mannen givetvis i diverse jobbrelaterade telefonsamtal. Jag passade på att koka en lag till laxen som ska avnjutas ikväll. Snabbgravad lax med lakritssmak ska det bli, nämligen. Och den är färdig på fyra timmar, varken mer eller mindre.Det blir vanlig kokt potatis och citronmajonnäs till den, för nu är vi redigt hungriga efter allt kroppsarbete. Bilden är uppenbarligen från ett tidigare tillfälle, och då inte nödvändigtvis smaksatt med lakrits, lag minns inte. Resten av dagen/kvällen ska ägnas åt På spåret, Mästerkockar och varandra.

I morgon är planen att röja ur garage och förrådet (ännu mer) och åka ytterligare en vända till ÅV. I matväg blir det, enligt vissa, ännu en rå rätt. Eftersom det blev ganska mycket över av nyårsaftonens oxfilé, så kan vi lyxa till det med råbiff och ändå fortsätta den sparsamma linjen med frystömningen. Den handlar ju till mycket stor del om att slippa flytta på råvaror. Tungt är det med fryst mat.

Nu är dagens mat klar, så glad och trevlig fredag önskar jag dig!


3 kommentarer:

 1. Vad duktiga ni är :-) Vi har också lite oxfilé över sedan nyår så i morgon blir det skomakarlåda :-)
  Önskar dig en fin lördag med en kram <3

  SvaraRadera
  Svar
  1. Vi gör så gott vi kan! :)
   Din förra kommentar kunde jag inte hitta i i inläggets kommentarsfält, så jag tackar dubbelt nu <3 Kramar!

   Radera