söndag 28 januari 2018

Stort och smått.

Då var det söndag och flytten närmar sig med stormsteg. Vi har rensat i ute-förrådet och åkt några vändor till tippen, men det blir fler. Takfläktar, soffa och en hel del annat ska bort, precis som resten av benmjölet som inte fick plats igår. Vinden är helt tömd, jag ska packa ner torrvaror i köket i morgon, samt matporslin och sådant, för vi kommer inte laga mer mat här.Idag äter vi resten av grytan jag och R2D2 lagade till i torsdags, sedan blir det Rose Garden och asiatisk buffé, pizza och annat som andra lagat till hela veckan tror jag. Det känns som att allt krut bör läggas på packningen så vi slipper panik på fredag. Mannen har förvarnat sina kunder att det kan vara lite bökigt, så jag hoppas de klarar sig själva och bara ringer om det är kris.

Det går mycket fortare när det är två som packar, och dessutom är det så många saker som är svårpackade, som tavlor, krukväxter och lampor till exempel. Och maten. Kyl och frys tömmer jag på fredag, när flyttgubbarna bär ut alla kartongerna, tänkte jag. Och packar i min bil. Eller pickupen, det kanske är bra att reservera mitt baksäte för blommorna?

Jag ser fram emot när allt är klart och vi får tid att välja möbler och övrig inredning. Det är ju tur att det blir en liten vinst på husbytet, för det kommer bli mycket nytt. Och det är så roligt att det blir vårt, på sanning, gemensamma hem. Fast jag kommer ju att få bestämma mest, av skäl jag nämnde i föregående inlägg. Lite rättvist får det ju vara...

Skämt åsido, en blandning av mannens gamla saker och av mina, samt gemensamma nytillskott så blir vi säkert nöjda båda två. Tur att vi har ganska lika smak och att vi är duktiga på att samarbeta. Som sagt, lika mycket som jag vill att allt ska vara färdigflyttat, lika mycket vill jag ha ett färdigmöblerat hem, för det är inte roligt när det ekar i rummen och saknas sittplats.

I och för sig, jag ska äntligen befria lillasyster från två fåtöljer och en byrå, så vi har ju mer möbler än vi tror redan från början. Men fåtöljerna ska vara i TV-rummet och byrån... Tja, det får vi nog diskutera. Det är sittgruppen till vardagsrummet som jag är mest pigg på att välja ut och få hem så fort som möjligt. Och sängborden, och lamporna, och köksbordet och...

Det är spännande att titta i inredningstidningar, möbelkataloger och specialartiklar nu. Jag får också mail från Houzz och där hittar man ofta roliga lösningar, tips och råd. Jag läste nyss att flyttkartonger kan funka som möbelattrapper, för att få en uppfattning om hur en möbel kommer att ta plats i rummet, innan man bestämmer sig. Varken för stort eller smått är något man blir glad av.

Vad man däremot blir glad av är när goda vänner och familjen underlättar för en genom att bjuda på middag i flyttkaoset. Igår hade vi turen att få äta texmex hos en sådan vän. Fånigt gott och vi åt oss nästan mätta på snacks, det vill säga nachos med refried beans och ost som gratinerades i ugnen och sedan dippades i salsa eller gräddfil. Tack igen för en härlig kväll, T!

På fredag har min ömma moder lovat flyttgröt, det är vi också väldigt tacksamma för! För det blir ju inte gröt, det har jag mycket svårt att tro. Något godare än gröt får vi alldeles säkert, du vet ju att äpplet inte faller långt från päronträdet.

Ha nu en skön kväll och en fantastiskt trevlig vecka, så ses vi i en blogg nära dig inom kort eller långt, beroende på min form och om du vill förstås! 
4 kommentarer:

 1. Klart jag vill!
  Oj vad ni kämpar på men du snart vänder det och ni får jobba åt andra hållet i stället och det är ju betydligt mera njutbart :-) Men du vad är det man säger - Rom byggdes inte på en dag -
  Kram och ha det fint <3

  SvaraRadera
 2. Det drar ihop sig! Så roligt och spännande!! Inreda är alltid kul!
  Var bara försiktiga med lyft, det är så lätt att man "ska bara" och vrider sig lite galet...

  SvaraRadera
  Svar
  1. Ja, nu har jag packat ner nästan hela köket, mannen ska hämta pizza :)
   Sen är det bara resten kvar! ;)

   Radera