onsdag 25 december 2013

Juldagsmorgon glimmar...inte!

Usch nej, det bara regnar och regnar...
Julafton firades med systrarna, sambon, en son och en systerson på Hovenäset.
Jag fick skäll av en syster för att jag inte hade med min lime/chilisill. Hade väldig otur när jag tänkte där... Lovar dock bot och bättring till nästa gång!
All mat var god, såklart! Vi är väl uppfostrade, nämligen. Det fanns whiskygravad lax, senapssill + klara inläggningar, revben, skinka, Jansson, inkokt lax med "kulsås", fiskpaté och en köttdito, röd- och grönkål, köttbullar, vörtbröd och ostar...
Den ömma modern hade försett oss med diverse bakverk som passade fint bland julgodiset till kaffet.
Vi såg på Karl-Bertil, vissa för första gången, och mös till julmusik, samt pratade om allt och inget.

Återvände till "Hagen" efter en sväng förbi Uddevalla för att återbörda systersonen till hemmet efter övernattning och fortsatta, synnerligen trevliga diskussioner i Bovall.
Nu börjar jag bli sugen på mer julmat, men kan inte låta bli att förundras av att så många redan verkar ha tröttnat på densamma.
Startskottet för julskinkor och annat verkar gå redan tidigt i december tycker jag mig märka. Då är det väl inte så konstigt om "alla" redan på juldagen är trötta på julmat. Själv vill jag ha julmat ända till nyårsafton! :D

Nåja, var och en salig på sin fason! (Hoppas jag)

God fortsättning och låt friden råda, så länge som möjligt!

2 kommentarer:

  1. Det låter som en trevlig julafton! Var päronen bortresta? Jag har visst ingen koll på min bror :-/ Jag håller förresten med du, man ska inte tjuvstarta med julmaten! Fast i år gjorde jag faktiskt skinkan alldeles för tidigt, nämligen i fredags men det var för att överraska maken lite då han kom inflygande :-) Ha en god fortsättning!

    SvaraRadera
  2. Stämmer! Övergivna på jul, liksom... ;)
    Tack detsamma!

    SvaraRadera