lördag 11 februari 2017

Klappdags.

Det är inte annat än ett smärre under att vi (jag) fick ändan ur vagnen igår och kom iväg. Abnormt trött och småfrusen släpade jag mig upp till övervåningen och satte mig på sängen. Där satt jag en halvtimme innan jag tog den där duschen. Vi hann bestämma oss för att resa lätt och både det beslutet och lite vatten fick mina livsandar att vakna, åtminstone lite...

Vårt största frågetecken var hur Mayzan skulle klara att åka i bur utan dumstrut. Det visade sig att det gick utmärkt och att hon låter sitt krigsärr vara ifred. Värre blev det då med Compiz som började låta väldigt högt, kräkas och hyperventilera så vi fick stanna för att försöka lugna honom. Det gick inte alls, så han fick dregla ner min kappa resten av vägen.

Idag har jag träningsvärk av att hålla honom, men det är ju av mindre betydelse. Huvudsaken är att han lugnade ner sig till slut, trots att inget var som vanligt i sommarstugan. Flyttkartonger och 240 cm säng att gömma sig under var något nytt. När kattlådan blev tillgänglig och vatten på plats i köket kändes det visst lite bättre. Lite senare smakade mat bra också.

Vi åkte och skaffade mat och dryck och började slappna av. Det var nog nödvändigare än vi ville inse att lämna "vardagen" och bekymren för en dag eller två. Vi åkte till Gravarne och hittade entrecôte och piggvar till rimligare priser än hemmavid. Igår blev det kött, fast det var fredag:Vi sparade fisken tills idag för att hinna kyla champagnen, vilken den kära systern lämnat på köksbordet som en försenad present till mannen. Champagne ska ju, som du vet vara kall, torr och gratis enligt Churchill, och jag är benägen att hålla med om det. Rolig och uppskattad överraskning var det i alla fall!

Idag har vi hälsat på sonen och klurat ut lite om hur hans PS4 fungerar, samt påpekat nyttan med dammsugare. Efter det hälsade vi på hos päronen i deras nya bostad och pratade bort en bra stund, vilket kändes alldeles genomtrevligt och på tiden. Sedan kurrade åtminstone min mage något helt otroligt och det blev dags att göra något åt den saken.

Firren åkte in i ugnen hel och hållen. Förutom gälarna då, som jag fick brottas med en stund för att få ut. Mannen gjorde sin supergoda citronsås till fisken. Den är dessutom både enkel och snabblagad.
2 dl cf, 1½ dl grädde, 1 fiskbuljongtärning, saften från ca ½ citron och skalet från en hel. Et voilà!Imorgon blir det julklappsutdelning med barnbarnen, äntligen! Sjukdom, jobb och kattproblem har gjort att det blivit uppskjutet gång på gång. Snart fyller lilla Jonna år också, så nu gäller det att ladda om och hitta en lämplig födelsedagspresent.

Resten av kvällen blir det film och lite tidigare läggdags än igår. Det är planen, i alla fall. Fast våra planer har ju en tendens att inte gå på räls precis. Därför känns det extra skönt att min jobbmåndag är av den lindrigare sorten. Bara 10-17, om inte chefen hör av sig förstås och ändrar planen...

Ha en underbar lördagskväll och en toppensöndag! Glöm inte bort att ta hand om dig själv, för hur ska du annars kunna orka hjälpa någon annan?

3 kommentarer:

 1. Tack för citronsåsen :-) Ha en fin söndag och så avkopplande som det går. Kram vännen <3

  SvaraRadera
  Svar
  1. Idag har det varit en bra dag och kattresan gick fint :)
   Kram på dig <3

   Radera