torsdag 2 februari 2017

Syster Annders.

Sötebrödsdagarna är snart slut, i morgon påbörjas jobbperioden 3:1:3. Jag jobbar alltså tre dagar, är ledig en, sedan tre arbetsdagar till. Jag klagar inte, för sedan blir de följande sju dagarna tvärtom. Eftersom Lilla Röd blev sjuk fick vi inställa vistelsen i sommarstugan och att hälsa på nära och kära. Men nästa helg, då ska stygnen tas och förhoppningsvis är hon pigg nog för en biltur efter det.

Hon är fortfarande trött och hängig, men äter bättre och försöker skynda sig till dörren när vi släpper ut Compiz. Han är förresten väldigt sjåpig och undviker sin syster som pesten, vilket förmodligen är lika bra, för hon skäms med sin fåniga strut och "kryper" för att inte synas för mycket. Hon ligger mest uppe i sängen eller på en pläd i soffan och försöker tvätta sig, stackar'n.

Det går dock bättre än väntat att ge henne medicinerna och vi har spolat dränaget varje dag. Under protest givetvis, men som tur är är vi två som kan hjälpas åt. Jag får ställa klockan lite tidigare i morgon så vi hinner med alltihop innan jag åker till jobbet. Mannen tar henne till veterinären på eftermiddagen och får dränet avlägsnat om de bedömer att det inte behövs längre.

Såvitt vi kan se borde det räcka med dessa tre dagar, men man vet ju aldrig. Det är tur att hon är så frisk som hon trots allt är, med tanke på hennes ålder. Femton år är en ganska hög ålder på en katt, även om det inte är helt ovanligt med en livslängd på 18-20 år. Jag gissar att båda två hänger med ett par, tre år till.
Mannen gav sig iväg för ett möte ikväll, så jag lagade mat till mig själv. I och för sig blev det över till lunch för oss båda två. Snabbmat igen. Jag skar laxfilé i mindre bitar och marinerade dem i fisksås, pressad lime, sesamolja, chili och färsk ingefära. Strimlad lök och morot fick fräsa lite innan laxen åkte i stekpannan. Lite cf, vatten, sherry och ytterligare fisksås, samt ostronsås, så var det klart!Minimal arbetsinsats och tidsåtgång, det gillar jag! Fast ibland ska det ta lång tid, det är bra terapi för mig att stå och hacka, strimla, röra, smaka av och dona i timmar. Jag har inte en aning om vad mannen hittar på för mat åt oss i helgen, men jag är viss om att det blir jättegott, för det brukar det bli.
Ha en underbar helg, säger jag redan nu! Var rädd om dig och din omgivning, på återseende!

PS. Rubriken är givetvis en ordlek med mannens och mitt namn, för dig som inte redan vet vad han heter...

3 kommentarer:

 1. Kram vännen och ha en bra fredag. Själv ska jag fota på båtmässan :-)

  SvaraRadera
  Svar
  1. Åh, det låter som en bra fredag det!
   Kram på dig!

   Radera