fredag 23 maj 2014

Är du tankad? #Blogg100

084.
Började dagen med att ringa till veterinären och be om recept på medicin till Compiz, för att underlätta för mannen. Han pratar så mycket i telefon jämt, så det samtalet kunde han gott slippa, tycker jag.
Sedan läste jag en annan bloggares inlägg som handlade om olika "kärleksspråk" och hur man själv tankas och tankar dem man älskar. Här kan du läsa inlägget.

Jag är nog mest en person som med tjänster visar att jag bryr mig om och älskar någon, men alla sätt behövs. Mer eller mindre, tror jag i alla fall. Det är ju en fördel om ens partner och andra nära och kära är av samma sort, men det är inte nödvändigt; så länge man är medveten om skillnaderna och utan alltför stor ansträngning kan kompromissa med sig själv.

Att göra våld på sig själv och sin person, för att "bevisa" att man älskar är förödande och leder bara till elände. Då blir tilliten och förtroendet skadat och man känner sig mindre värd. Det är en sak att frivilligt ta sats och göra något man inte är helt bekväm med för att glädja någon, men att känna sig tvingad till det, för husfridens skull, är vidrigt.
Vissa handlingar och ord kräver lite övning för att komma ut lättare. Tid, tillit och förtroende hjälper till att göra det naturligt. De flesta av oss är rädda att bli övergivna och svikna, i viss mån.

En del av oss är brända sedan tidigare och det kan sitta långt inne att blotta sig, genom att avslöja sina känslor för en ny partner. Det kan gå illa förstås, om partnern kräver bevis i både ord och handling, för att själv känna sig bekräftad. En svår balansakt och inte enkelt att lösa om man inte kan kommunicera då.
Vi måste våga för att vinna!
Nu blev det visst sådär djupt igen...

Jag går raskt vidare till dagens mat istället! Har ett dilemma, jag kan nämligen inte bestämma mig för vad som ska grillas ikväll. Hämtade hem en flankstek och riktiga flintastekar samtidigt med torsken igår.
Med riktiga flintastekar menar jag utskurna så att de är helt runda med svålen intakt runtom hela biten och självklart naturella. Jag ogillar färdigmarinerat kött.

Varför köpa grisen i säcken, när jag kan marinera själv och dessutom inte vill betala dyrt för något som kanske inte faller mig i smaken? Därmed har jag nog bestämt mig för flinta.
Kanske inte helt hugget i sten, det beror på vilka tillbehör jag hittar med. Måste hitta på någon god cf-röra också. Jag ska nog finna upp en med en ny knorr idag.

Nu ska jag fortsätta med hushållsgöromålen och göra lite ärenden, det vet jag uppskattas och jag gör det hjärtans gärna!
Ha en fin fredag därute, knäpp upp och våga visa vad du känner!
2 kommentarer:

 1. God kväll! Så du läser prästens blogg också! Jag har följt den länge och även träffat honom IRL ett par gånger, trevlig prick.
  Det där med att visa känslor o.s.v. pratade min salig man och jag mycket om. Om du läst min blogg så har du nog upptäckt att vi var som gjorda för varann, dock var vi noga med att erövra kärleken varje dag. Inget är självklart.
  Mat, ja. Idag blev det fisk i ugn för mig, jag tycker det är roligt att experimentera själv.
  Ha en fortsatt fin kväll, solen gassar här fortfarande!

  SvaraRadera
  Svar
  1. God afton Gerd! :)
   Ja, jag har fastnat för prästen och dig och några fler, tack vare Blogg100.
   Viktigt att inte ta varann för givet och bara hamna i gamla vanor och slentrian.
   Solen har gått ner bortom Änggårdsberget, nu är det svalare och grillen är tänd här.
   Allt gott!

   Radera