måndag 5 maj 2014

Lömska handlare och motståndsrörelse. #Blogg100

066.
Makalöst trött idag. Vaknade halv fem och hade magknip. Ordentligt mycket. Somnade om till slut och vaknade högst motvilligt när mannen kom upp med kaffet.

Jag insåg att det inte var läge att dröja kvar i sängen, så nu har jag redan varit och handlat. Bröddegen är satt och jag har till och med ätit frukost.
De vet sannerligen hur man får någon att plocka på sig lite extra, handlarna. Nybakt bröd och bullar doftar det, så man blir extra sugen. Jag är dock ståndaktig och motstår dessa lumpna trick.

Fick med det som stod på listan och sånt som blir middagsmat i veckan, samt "bra-att-ha-hemma-saker" som pasta, rökt fläsklägg och kattmat. Erkänner att jag sneglade på chokladen, men seglade stolt förbi.
Packade snabbt upp varorna på bandet och hade så bråttom att jag missade jästpaketen som var det absolut viktigaste att handla för dagen, för degen var redan påbörjad. Insåg misstaget när jag packade mina påsar dock, så det var inte hela världen.

Jag ska våga mig ut i trädgården och plocka nässlor. Hur konstigt det än är att tänka soppa på en måndag, så ska det bli det. Soppdagen är ju i min värld vanligen en onsdag. Men när jag kollade mannens lunchmeny igår kväll, kändes det helt rätt med nässelsoppa och nybakt bröd idag.
Eller rättare sagt, nässel- och ramslöksoppa. Jo, den som spar hon har! Det är de sista bladen som går åt nu.
Har lagt in den del av ramslöken jag fick i olivolja. Smakar underbart att droppa över salladen till exempel.

Bäst att klara av trädgårdsbesöket snart, misstänker att jag inte kommer att kunna motstå en "gumvil" efteråt. Både på grund av usel nattsömn och pollenhalten som fortfarande är hög. Får nog ställa äggklockan, så jag inte missar att ta hand om mitt bröd. Sen gäller det nog bara att hålla igång resten av dagen. Byta lakan, tvätta, duscha...

Vi får väl se hur mycket det blir gjort, men ambitionen finns i alla fall!

Ha en fin dag och som vanligt, var rädd om dig och omgivningen!

4 kommentarer:

 1. Nässlorna ja! De ska vi plocka i trädgården : ) Jag läste att en näve tallbar som drar i vatten skall drickas under dagen och därmed slipper man pollenbesvären. Vet inte om vattnet skulle vara varmt el några andra detaljer, men prova vetja! kanske det funkar?! Enligt personen så funkade det otroligt bra. Lycka till!

  SvaraRadera
  Svar
  1. Ska forska i detta! Tack för tipset! :)

   Radera
 2. Ja, så här stod det ordagrant: Naturen är bara bäst ! Dottern har pollenallergi, ögon och näsa kliar och rinner som 17. Läste att man kan lägga tallbarr i en kanna vatten och låta det stå några timmar och sen dricka vattnet då och då under dagen. Funkar perfekt ! Helt utan någon annan medicin är hon helt symptomfri ! Hållit på sen i lördags och det hjälpte från första glaset hon drack. I Ullared var hon utan och fick besvären tillbaka. Idag har hon druckit det igen och vi har varit i skogen med hundarna - inga besvär alls ! Är inte det fantastiskt ?

  SvaraRadera