torsdag 22 maj 2014

Varmt eller kallt? #Blogg100

083.
Vad hände?! Så varmt det blev och så snabbt det gick!
Där jag var igår kväll regnade det, så det blev ganska svalt. Idag har jag suttit i bilen mesta tiden och den har tack och lov AC. Air Condition, alltså, inte Apotekschef. Annars hade jag nog smält (av).

På den käre mannens förslag skulle jag hälla upp ett glas vin och sätta mig under parasollen när jag kom hem. Vilken underbar idé! Det var bara så att parasollet hade blåst sönder, så tji fick jag! Nåja vinet kan jag ju hälla upp och prisa de högre makterna för att det faktiskt blåser, annars går det inte att vara på uteplatsen.
Jag kan inte i alla fall.

När det blir såhär varmt behöver jag bada. Enda problemet är att havet är kallt (samt lite för långt bort, just nu) och jag har blivit en badkruka. Det finns några som påstår att det var varmt i vattnet förra året, jag vidhåller att det var kallt.
Åtminstone den gången jag badade, vilket inträffade på min födelsedag och näck dessutom.
Mannen hade bjudit på champagne och middag på Bryggcaféet och vi tog en stilla promenad utåt Badholmarna, när någon påstod att någon utmanat någon att bada.

Det är fortfarande oklart vem, men det spelar ingen roll; vi är lite tokiga båda två, så vi kastade kläderna och slängde oss i. Kallt! Upp igen och på med kläderna snabbt, det var ju rena autostradan vid strandkanten...
Fnissande som barn gick vi barfota hem i mörkret och var rörande överens om att det behöver inte göras om i brådrasket. Fast vem vet, någon kanske utmanar i år igen?

När det närmar sig 20 grader i havet, räcker det att sitta med fötterna i vattnet för att svalka mig. Är det över, kan jag tänka mig att simma runt en stund. Från 22 grader och upp, (som om det nånsin blir det?) kan jag ligga i länge och guppa runt som en säl, som mina badglada systrar gör, redan vid 18. Men så är de ju yngre än jag...

Jag på det hela taget nöjd med utflykten norrut. Träffade vännen L, sonens möte gick bra och en pratstund med syster Å kändes fint, innan jag åkte till barnbarnen som tyvärr var lite krassliga.
Bebis J och jag hade dock en lång pratstund, mysigt! Trodde hon skulle sova, med tanke på hur hon sov sig igenom både dop och vigsel i lördags, samt febern. Jag hade nog lite tur.

Idag åkte sonen P och jag till Ljungskile för att träffa en läkare. Han blev förvånad och riktigt glad över att träffa sonen, det var kul att se. Tyvärr kommer vi nog inte kunna vända oss till honom i fortsättningen, så det blir listning i Hunnebo igen.
Vi lunchade på Torp, sedan åkte P hem med buss och jag tvärs över vägen för att handla på City Gross där jag fann ett vackert exemplar av en koketorsk att ta med hem. Äntligen!
Lite grillkött fick följa med också. Jag gillar den affären, för de har bra styckdetaljer och svenskt kött.
Att de dessutom, till skillnad från de flesta fiskbutiker här i stan, har hela torskar gör inte saken sämre, precis!

Nu ska jag gå ut i solen och läsa GP. I solen och friska fläktar. Nu känns det sådär fint, igen!

Ha en fortsatt skön dag, var rädd om dig i värmen och glöm inte dricka vatten och smörja in dig med solskydd!
Ugh, egenvårdsspecialisten har talat.

Såhär ska en bit kokt torsk se ut! 2 kommentarer:

 1. I vintras fick jag äntligen vinterbada. En jacuzzi på en brygga för uppvärmning, så en bra promenad ner till vattnet som var ca 4 grader varmt. Det var så skönt att jag blev tvungen att upprepa det! Skulle lätt kunna bli en vana.
  Och, istället för att smörja in sin stackars kropp med kemikalier så skulle jag (om man nu måste hålla på och skydda sig) rekommendera kokosolja. Där har du ssf 15 och dessutom något som är ren nytta för hud och kropp! Hälsofreaken har talat ; )

  SvaraRadera
 2. Jag, mitt blekansikte, för att inte tala om min kropp, tarvar mer än ssf 15. Det finns ss-produkter till barn som är bättre än andra La Roche-Posay, t ex. Mycket fysikaliskt och minimalt kemiskt filter.
  Dock solar jag sakta, för att slippa alls om det är möjligt...
  Simma lugnt! :)

  SvaraRadera