lördag 10 maj 2014

Listig planering och önskemål. #Blogg100

071.
En fin lördagsmorgon. Solen skiner, det är varmt och mannen hämtade kaffe och GP.
Efter frukost ska vi hälsa på i en skola inte långt härifrån och träffa tre goda vänner. Två vuxna och Bob.
Vi har lite hemliga planer ihop och behöver prata om dessa.

Mannen och jag har fler planer och det är en utmärkt dag för att utveckla dem. Altandäck, möbler och lite annat som kräver viljestyrka, mod och list.

Enligt min matlista ska det bli friterad kyckling idag. Jag ska göra en curry- och en sötsur sås till detta och givetvis serveras det ris, det finns inga planer i världen som kan ändra på det. Orkar vi, så finns det kvar rabarberpaj från igår, men då ska det vara vaniljglass till.
Egentligen är det ju grillväder, men då den på K-rauta beställda grillen uppenbarligen inte håller leveransplanen, så får man ta skeden i vacker hand och laga maten inomhus.

På min önskelista finns en utlandsresa. Den kräver dock en hel del planering och listiga lösningar, så att den går att genomföra, överhuvudtaget. Inget är omöjligt och förr eller senare ska vi ta ett plan mot ännu ej bestämt resmål.
Listan på resmål kan göras hur lång som helst, men vi får vara realistiska och planera en resa i taget.

Dags att sätta fart, så vi kan bocka av från att-göra-listan. Planen för dagen är för all del inte ristad i sten, men det vore bra att hålla sig till den, någorlunda i alla fall.

En sak till bara. Om man skulle anmäla intresse för att vara klassmormor i skolan vi ska hälsa på? En reservplan liksom, om inte arbetssituationen snarast förbättras...

Ha en härlig dag och var som vanligt rädd om dig och din omgivning!


Jo, det är den godaste sötsura såsen jag gjort och ätit någonsin, faktiskt!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar