onsdag 20 augusti 2014

Besiktningsdags! #bloggswe

Efter gårdagens minst sagt trista och brutala väder, skiner solen idag och jag blir glad!
Nåja, den tittar fram mellan molnen, men man får inte gapa över mycket, för då mister man hela stycket.
Lagom är bäst, det gäller framförallt väder, men kan med fördel appliceras på vad som helst.

Morgonens åtaganden är avklarade, inklusive tidbokning på VC. Nu ska jag bara besluta mig för om jag ska lämna prover idag eller i morgon. Ingen anledning till oro, det handlar bara om den årliga kontrollen av min astma. Tror jag i alla fall. Jag skulle ha lämnat prover för ett år sedan egentligen, men av olika anledningar sköt jag upp det, tills jag glömde bort att göra det alls.

Hursomhelst, min VC är jättebra! De förebrår mig inte för att jag glömt bort detta och de har alltid tid för mig inom en rimlig tidsrymd. Är det akut får jag komma bums. Dr Safari var synnerligen seriös, när jag sökte för det som visade sig vara astma, men jag ville inte tro att jag var så illa däran. Mannen och mina systrar fick mig, en julafton för två år sedan, att lova söka vård, vilket jag gjorde. Några dagar senare...

Skulle jag vara envis eller obstinat? Oh, nej. Jag "ska bara", först. Fixa det eller detta, ta hand om något annat eller någon annan. Det är bara om jag har feber som jag lägger ner all verksamhet. Om inte någon annan har mer feber förstås. Jag har väldigt sällan feber, som du förstår. Mannen är av samma sort som jag.
Sällan sjuk, alltså. Och lika envis. Han har också fått tid för besiktning, så jag inte köpt grisen i säcken.

Jag borde också gå till tandläkaren, innan det kokta fläsket är stekt. Han bor mittemot VC. Kanske vågar jag titta in till honom, någon av dagarna jag har ärende på Jungfruplatsen. Han har sett mig en gång och genomskådade mig direkt. Synnerligen irriterande! Jag som hälsade och stod helt coolt och väntade medan mannen beställde tid för sig själv. Kanske gömde jag mig lite under hattbrättet, men trodde inte det märktes.

Till optikern behöver vi båda två gå. Synfelen vi har är varandras motsatser, kan man säga. Vi ser lika illa fast på olika sätt. För min del innebär det att läsglasögonen numera också skjuts ner på nästippen, när jag läser. Jag är fortfarande för närsynt för att kunna läsa utan dem, dock. Finns det progressiva linser som kan användas en månad i taget, vill jag ha det. Problemet är att jag är allergisk och då funkar det inte nog inte...

Jag har fått astma, myopi, allergi och koben och är tacksam för att det inte är värre än så.
Nu kanske du tycker att det är mannen som köpt grisen i säcken, men så illa ser han inte. Förståndet är det inte heller nåt fel på, det är bara humorn som är sjuk. Vilket är en himla tur, för mig!

Ha en härlig dag och ta hand om hela dig. Var rädda om varandra också.

1 kommentar:

  1. "Gilla" Det gäller att ta hand om sig och varandra! Men tandläkaren.....ser fram emot när jag kan skicka tänderna med posten och istället sjunka ner i soffan med ett glas vin....hepp!

    SvaraRadera