tisdag 15 december 2015

Lyxätare.

Har talat med A-kassan för att undvika göra tokigheter. Jag har arbetat en massa timmar i mertid, som lagts i timbanken, men jag har redovisat dem i kassakorten. Det ska man ju inte göra, utan bara låta sig få ledigt och redovisa 75% tjänstgöring som vanligt. I förmiddags låg jag på 38 timmar i banken, men i morgon blir det 46. Oj, vad ledig jag kan vara!

Jag känner mig lite lugnare vad gäller a-kassan, då de kommer att gå igenom mina inskickade kassakort och betala ut det jag inte fått sedan i oktober. Det är ju tacksamt. Men när och hur ska jag få ut alla dessa lediga dagar, utan att halka efter i arbetet? Egentligen vill jag ju ha lönen för arbetade timmar, eftersom ersättningen från a-kassan är väsentligt lägre...

Nå, den frågan har jag ställt och väntar på svar. Kan man redovisa mertiden och få ut lönen en månad, utan att mina villkor förändras? Även om många tycker att a-kassan är att likställa med F-kassan i sin byråkrati, tycker jag att jag fått bra bemötande av båda instanserna. Det är enbart min fackförening som är åt pipsvängen, enligt min mening.

Men det har jag ju sagt att jag har lagt bakom mig, så jag ska inte gå igång på det spåret igen. Jag har skickat jobbansökningar idag. För jag har ju inte mitt nuvarande jobb kvar om ett år. Ovanligt många tjänster utannonseras, så det är ett drygt jobb att hålla reda på och söka dem samt uppdatera CV och PB, ovanpå allt annat. Det är ett närapå ett heltidsjobb att vara arbetssökande...

Inte konstigt att jag är konstant trött. Det är nog bara mannen som märker av det, för på jobbet ger jag järnet som vanligt, men när jag kommer hem är jag helt slut. I alla fall vissa dagar.  Jag ska försöka njuta av kommande ledighet och ladda med d-vitaminer och grandoft, så jag blir piggare. Det blir ingen hel gran i år heller tror jag, men några kvistar tänkte jag hämta.

Apelsiner med nejlikor doftar också gott. Mannen och jag får gott om tid att göra julmat, men som vanligt håller vi det på en måttlig nivå. Jag bläddrade som hastigast i Buffé-tidningen som kom igår och fann en massa middagar på julbordstemat, så att jag kan få mitt lystmäte av julsmakerna utan att duka upp samma sak för många dagar. (Hur man nu kan tycka att en vecka är för mycket...)

Nu är det dags att lägga ner matpratet, jag blir ju hungrig igen. Lyckliga jag som får äta julbord med mina kollegor i morgon!

Bilden är lånad av vilhelmina.se för att det ser så mysigt ut!
Inte en enda prinskorv, köttbulle, potatis eller bröd kommer över mina läppar, det kan jag nästan lova. Inte om det finns lax, sill, lutfisk, grisfötter, skinka, rödkål, ål och revben. Bara det allra godaste och dyraste. Min lunch får bli lätt, för här ska ätas!

Sov gott och ha en fin onsdag!

2 kommentarer:

  1. Å, julbord som är så gott! Hoppas du fick en massa go' mad och njutning!!

    SvaraRadera