torsdag 17 december 2015

Tanke om omtanke.

Jag nämnde ju att gästerna vid gårdagens julbord på Aludden fick ta med bröd hem. Jag valde fyra ostfrallor och himmel så goda de är! Tog en till frukost på jobbet i morse och önskade att jag hade tagit med en till. Det satt två damer vid ett bord, lika länge som vi, men nästan utan att prata längre. Det blev uppenbart att de varit med förr, för de fyllde största brödpåsen till brädden...

Kan inte låta bli att tycka att det var ett "gamigt" beteende, och sådana gillar jag inte. Vårt sällskap var kanske lite väl försiktiga, men vi var väl inte där för att fylla frysen med bröd, utan för att äta oss mätta, umgås och bli glada för den extra överraskningen vid hemgång. Inte sitta och dra ut på tiden för att roffa åt sig så mycket bröd att påsarna nästan spricker.

Idag har det varit full fart på jobbet. Jag försöker hålla jämna steg med min arbetsbeskrivning och rutinerna för lageradministrering. Det är inte helt lätt, eftersom jag delar mina trettio timmar på två apotek och ska vara i driften minst hälften av de timmarna. Jag tror det kommer bli bra så småningom och jag är glad över vår nya scanner, som gör många moment snabbare.

Dock inte alla och när man måste avbryta hela tiden tappar i alla fall jag farten, när den bara får vila en stund. Inte helt rättvist, men å andra sidan ska man inte jämföra sig med en maskin. Eller rättare sagt, man bör inte sträva efter att bli en robotliknade mekanism. Mänskliga värden underskattas i nästan alla branscher numera.

Var tar omtanken om varandra vägen? När cheferna inte ser hur medarbetarna mår, när de som jobbar på "fabriksgolvet" förväntas producera mer på kortare tid, jobba över och ställa upp; när butiksanställda ska sälja mer för säljandets skull och bortse från kundbehov och betalningsförmåga. Kunder är inte dumma, saknas omtanken, hur troligt är det att de kommer tillbaka då?

Omtanke i vardagen på hemmaplan. Vad är det för dig? Kaffe och tidning levererat till sängen på morgonen är något jag uppskattar. Att mannen tänder ljus i hallen och lite var stans innan jag kommer hem är mysigt och att sätta sig och bli serverad mat är ren lyx efter en lång dag. Vad gör jag för mannen då?

Det undrar jag med, men jag måste göra något bra, för han säger att jag är världens bästa fru. Varje dag! Trots att jag åker till jobbet innan han vaknat ibland och knappt hinner hem förrän jag gäspar och vill sova. Jag ser fram emot att vara ledig och återgälda servicen jag får. Faktum är att jag bara jobbar måndag och tisdag nästa vecka och är ledig i morgon. Känns lyxigt och behövligt, faktiskt.

Mina öron talar om att jag behöver ta det lite lugnt, det är något som lurar i kroppen. Jag har sällan örhängen längre, men det brukar inte vara något problem förrän jag har en förkylning eller liknande på gång. Då vill hålen i örsnibbarna växa ihop, vilket är ett bevis på att immunförsvaret är på tårna och "lagar" allt som inte är helt. Lägg krutet på virus och bakterier istället för läkta sår tycker jag!

Har känningar i fingrarna också, särskilt tummarna. Visserligen jobbar jag mycket med händerna, men brukar inte ha så ont annars. Jag och mannen får hjälpas åt med det som ska göras, han kommer också att ha det lite lugnare runt jul. Kvalitetstid väntar oss, det gillar jag! Får se hur mycket julpyssel jag kan locka med honom på...Ha en god kväll och natt, på återseende i morgon, om du vill!4 kommentarer:

 1. Vad skönt att du ska få ha en del ledigt i alla fall :-) Att ha tid tillsammans är ju såååååå viktigt.
  Det där med omtanken har jag också funderat mycket på och man kan undra vart den tagit vägen. Det är trist att det blivit så.
  Jag hoppas att du får hålla dig frisk och att dina fingrar mår bättre av ledigheten.
  Önskar dig en lugn och fin fredag med en kram.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Jag har gått ut väldigt lugnt idag och planerat mat för oss ikväll och för gästerna i morgon :)
   Tar med mannen på en tur för att hämta hem ingredienserna i lugn och ro innan fredagskommersen sätter igång på allvar.
   Kram tillbaka vännen!

   Radera
 2. Snålhetens ansikte är ingen vacker syn...
  Omtanke....för mig är det ofta det där lilla för andra men stort för mig. Att ha någon annan i åtanke. Tror att det trängts ut av individcentreringen.
  Jag måste ha ett jäkla bra immunförsvar för jag måste ha örhänge i jämt och sår läker ursnabbt. Har alltid sagt att jag har väldigt bra "läkkött", men det är alltså immunförsvaret. Man lär sig nå't nytt varje dag!

  SvaraRadera
  Svar
  1. Ja, det är för mycket "sköt dig själv och skit i andra" i världen idag.
   Kram!

   Radera