söndag 13 december 2015

Uppdaterad unge.

Vi sov ganska länge, för det var himla svårt att somna med så fulla magar. Märkligt nog åkte det ner en försvarlig portion korv och äggröra till frunch ändå. Ett av skälen till att Peter ville komma till oss var ju att slippa kalas, men det fanns ett till. Efter år av övertalningsförsök från min sida, har han till slut bestämt sig för att skaffa en modern sk. smartphone.

Det blev en sån där ifåne, kan den verkligen vara smart? Hur som helst är han nöjd och nu hjälper mannen honom med att komma igång. Fingeravtryckigenkänning är aktiverad och lösenorden haglar. Gmail och appar står som spön i backen. Här ska surfas, chattas och facebookas som alla andra gör. Att det tar lite tid att bestämma sig är för det mesta bra. Det blir liksom inga onödiga utgifter då...

Lite senare...
Kycklingvingar är bra snabbmat. Det blev grillade sådana i ugnen, med bulgurröra och en kall ostkräm till. Det fanns en öppnad burk med färskost (pepparrot) som det var dags att göra något åt, riven grevé och lite cf. Funkade bra till det andra. Sonen är nu på väg hem, trött men nöjd med sitt inköp och troligen lite nyfiken på vad det var i paketet vi skickade med honom, förutom tårtan.

Det är uppenbart att han trivs med att vara hos oss, för på min fråga vad han har för planer på nyår svarade han att han vill komma hit igen. Då får vi planera supén för tre, det ska bli trevligt. Kan det vara dags att förnya sig? Här kan du läsa vad det blev förra året. Jag måste diskutera detta nogsamt med mannen, för jag jobbar ju på nyårsafton kom jag på.

Bara till 14 i och för sig och man kan ju förbereda. Fast jag jobbar visst till 19.15 på onsdagen. Nu blev det nästan en utmaning att komma på något smart. Sonens födelsedagsmiddag förra året var lite lyxigare än både gårdagens och dagens och här kan du läsa vad det var. Förrätten är ju en klar kandidat, fisk är alltid gott och snabblagat. Efterrätt är sekundärt, men kan finnas i frysen, ifall...

Vad planerar du att äta på nyår? Finns det några "måsten" eller är det olika år från år? Vi har firat ensamma eller med sonen sedan vi blev ett par. Det är himla mysigt tycker jag, men någonstans känner jag att det är dags för ett större kalas. Inte nödvändigtvis just på nyårsafton, det finns ju många andra dagar att festa om på. Tål också att diskuteras.

Ha en fin Luciakväll och måndag!
4 kommentarer:

 1. Här firar vi lite hur som helst men oftast ensamma. Det är skönt för oss som haft lite stökigare nyårsaftnar i våra tidigare liv. God mat och dryck, i lagom mängd och i lagom takt. Det blir nog 3-rätters men vad är inte riktigt klart.
  Ha det fint och glöm inte andas också för det är inte överreklamerat.
  Kram!

  SvaraRadera
  Svar
  1. Jag tror jag förstår. Har liknande erfarenheter, tyvärr.
   Det är lugnt och städat hos oss och det ska så förbli. Nytt år blir det oavsett vad man äter, men det gör ju inget om det blir lite festligare :)
   Jodå, jag andas och delegerar ;)
   Kram, vännen!

   Radera
 2. I år blir det nyår med för mig okända msk och mat osv. Inbjuden av en facebook-kontakt och vi har bara träffats en gång över en lunch. Så det kan bli precis hursomhelst! Nyår här nere är annars en lugn och ganska trist kväll.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Vad spännande! Det kan ju bli helt fantastiskt roligt!

   Radera