torsdag 11 augusti 2016

Lättad.

Efter tre timmar på jobbet i tisdags känns det som om man aldrig varit ifrån det. Därför är det extra skönt att ha tre lediga dagar framför sig igen. På ett sätt är det ju skönt att man inte måste tänka efter för att komma igång, å andra sidan kan kan tänka att man hade behövt lite längre semester för att koppla av ordentligt. Men det är bara att gilla läget, åtminstone tills vidare.

Idag föll en stor sten från mina axlar när mannen gick igenom besiktningen. Ja, hos doktorn alltså. Han drabbades ju av plötslig heshet på midsommardagen och den har inte gett med sig än. Det låter ju som om vi hade världens sjöslag på midsommarafton med skrålande och festande som tog knäcken på honom, men så var det inte alls. Vi hade ju Bob här och då beter man sig inte så.

Hur som helst går vi vidare med detta och går till botten med snarkproblemet också, vilket säkert är en anledning till att hesheten inte ger med sig. Det fanns i alla fall inte några "farliga" fynd och det är huvudsaken. Att heshet, snarkning och sömnapné an vara allvarliga saker vet alla och envar, därför är jag tacksam över att vår VC är seriös och skickade remiss till en specialist.

Min förhoppning är att vädret blir trevligt i helgen för jag vill jaga svamp. Både mannen och jag behöver ut och röra på oss och slappna av, eftersom det finns saker som ligger och gnager oss båda och det är bra att speja efter kantareller och andra svampar i det läget. Bara tanken på att ha frysen full av skogens guld fyller mig med lycka och ett visst lugn.

Sedan gäller det förstås att hitta det. Förra året hittade vi nästan inte något, vilket fortfarande stör mig. Trattkantareller är underskattade tycker jag och sådana hittade vi inte heller särskilt många. Därför vill jag ta revansch i år och bära med kilovis av båda sorterna hem. Det är inte så värst roligt att rensa svampen. förstås. Det är därför det finns rensvin...

Mannen har lagat mat de senaste dagarna eftersom jag jobbat till 20. Det har blivit varierad och god mat, även om han kanske inte tycker det är jättekul att stå vid spisen.

Tisdagens mat, med grönsaker från trädgården.Onsdagens mat blev blomkålsgratäng med god korrrv.


Idag blev det fläskkotlett från Gödebergs gård och mannen gjorde en utsökt sås!Han brukar säga att jag är såsmästaren och jag rodnar av berömmet varje gång, men idag får mannen ta åt sig av mitt beröm. Jag hade inte kunnat gjort den bättre själv. Han har fått grepp om sherryflaskan och då kan det inte bli annat än bra sås!

För övrigt hoppas jag således att det blir en god jakt, mat och gott vin för oss i helgen också, samt för dig i den mån du jagar svamp och uppskattar vin. Jag utgår ifrån att alla människor uppskattar god mat, nämligen. Var rädd om dig och din omgivning!


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar