fredag 9 september 2016

Helt enkelt.

Jag har visst haft något annat för mig under en veckas tid, än att blogga. Visst ja, jag har jobbat och varit ovanligt trött och tillbakadragen. Har haft mardrömmar och därmed inte sovit särdeles gott, så jag har tidvis gått på autopilot och ren vilja. Jag är en ganska enveten person och ger inte upp i vare sig första eller andra taget. Nu har jag dock ledigt i en hel vecka och tänker ladda batterierna.

Plan 1 var att fira vårt "bonusbarn" med utflykt och annat mys, för att fortsätta mysa med barnbarnen på annan ort, men den förstnämnde är krasslig det fick ställas in och barnbarnen är på campingturné med sina päron. Hoppas Jonna inte är alltför åksjuk, så att de kommer fram till Vimmerby och hinner med alla roliga grejer där innan det är dags att åka hem igen.

Mannen och jag ska beställa visitkort, vilka tydligen har stor betydelse för att få komma in på en mässa i USA som mannen ska bevista i oktober/november. Jag tycker det verkar vara ett onödigt och fånigt krav, men å andra sidan är det väl aldrig fel att kunna lämna ett visitkort till potentiella kunder, oavsett om det är i Sverige eller någon annanstans.

Jag har större förståelse för att ett intyg på att företagets registreringsbevis krävs, men det känns också lite malplacé så som samarbetet ser ut för tillfället. De har lite konstiga idéer, amerikanerna...
Trump är ju ett märkligt "fenomen", till exempel. Jag kan inte begripa varför han inte blivit rullad i tjära och fjädrar ännu. Bokstavligen, alltså.

Plan 2 är att relaxa med svampjakt och pappersarbete. Låter inte särskilt avslappnande kanske, men det kanske känns bättre när pappersarbetet är gjort. Att ströva i skogen är alltid bra oavsett om man får en fångst eller ej. Fångar man något får man rensvin och med rensvin slappnar man av ännu mer. Lite barr i svamppaketen ger bara lite extra viltsmak, så där ser jag inga problem heller.

Vad ska jag hitta på alla andra dagar då? Ett nytt försök att spendera presentkortet på Bagaren och Kocken kanske, det känns rätt och lagom. Jag trodde att ett besök på Gunnebos Matmarknad kunde vara ett lämpligt tidsfördriv, men den gick av stapeln förra helgen när jag jobbade. Förbenat också! Finns det något annat i närheten är jag tacksam för tips.

Vi har hittills inte haft älgbesök, därför har vi ett överflöd av äpplen och jag skulle kunna göra hur många Mormor Ingrids äpplekaka som helst. Problemet är att vi inte är så begivna på efterrätter, mannen och jag. Äpplemos går bort, det finns ingen rätt där sådan kommer till sin rätt enligt oss. En het chutney kanske skulle funka?

Så jag tar tacksamt emot tips på en sådan och dessutom ditt bästa recept på hemlagad vaniljsås. Jag lagar förvisso gärna mat, men resten av husmorssysslorna är jag rätt usel på. Safta och sylta är inte min förtjusning, jag nyttjar helt enkelt inte slika produkter i tillräcklig utsträckning, inte heller anser jag mig ha tid till det. Vilket kan ses som en sanning med modifikation, men jag föredrar korsord då.

Jag tycker jag har gjort tillräckligt för idag. Tvätta sängkläder, bädda rent, handla, blanda drink, grilla tonfisk, blanda sallad och plocka fallfrukt borde räcka för en dag, eller hur? Nu tittar vi på en klassiker, Riddarfalken från Malta med Humphrey Bogart som Sam Spade. Inte politiskt korrekt någon stans, vilken film från 40-talet kan anses det numera?

Icke desto mindre är det underhållande med svartvita filmer, fast jag har aldrig begripit och kommer aldrig begripa varför Bogart blev så hyllad som  skådespelare. Minspelet går från hårdkokt till cynisk och halvkokt, beroende på mängden alkohol eller droger han råkar få i sig i filmerna. Att Lauren Bacall, en av de vackraste filmstjärnorna i världen, blev hans fru som tjugoåring och sörjde honom djupt när han dog tyder på att han hade större kvaliteter IR än på film, får man anta.

God kväll och natt önskar jag dig och här kommer bilden på dagens middag!PS. Mormor Ingrids äpplekaka gör man genom att klyfta ett antal äpplen i en smörad form, strö över 1 dl mjöl, 1 dl socker och hyvla över 1 hg äkta smör och skjuts in i ugnen, tills den blivit knaprig på ytan och fått vacker färg. Enklare och godare finns inte!


8 kommentarer:

 1. Kan du inte lämna äpplena på musteri, fast ni kanske inte dricker äppelmust heller?

  SvaraRadera
  Svar
  1. Bra idé, Tina! Vi måste ju inte få något tillbaka :)Jag tar med äpplena till jobbet och alla får ta med hem om de vill och kommer ihåg. Det senare är ett större problem än det förra :) Typiskt apoteksanställda att glömma sånt, men jag antar att det är likadant med vårdpersonal :D

   Radera
 2. Jag tycker nog att dina tankar om vad man skulle göra med Trumpen är väl milda och så snäll skulle inte jag vara ;-)
  Tack för receptet!
  Du vet vad jag tycker du ska göra va = andas en massa.
  Ha det fint och var rädd om dig säger jag med en kram.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Ja, jag orkar bara inte gå vidare med det jag verkligen tycker om äcklet och vad som bör göras med honom. Jag skulle kunna (hypotetiskt) bli misstänkt :)
   Receptet är lika genialiskt som Trumpen är bestialisk.
   Jag lovar, jag ska andas. Mycket!
   Kramar tillbaka!

   Radera
 3. Mardrömmar är inget vidare. Hoppas det lugnat ner sig!
  Jag är ju österlening så must skulle vara mitt tips också när det gäller äpplena.
  Jag tror att man får se varje i person i ljuset av sin tid. Bogarts inåtvända skådespelarstil var nog ganska ovanlig. Lägg därtill att han var tjusig enligt den tidens ideal (som jag är svag för...) så tror jag att du har förklaringen på hans stjärnstatus. Hans och Bacalls relation är lika fascinerande som Tracy/Hephurn.

  SvaraRadera