Powered By Blogger

torsdag 27 oktober 2016

Kufar.

Torsdag och sista lediga dagen på en stund. Fast jag har ju "jobbat", det var morgonmöte och sedan har jag läst rutiner. Det bästa idag, i alla fall hittills, är att jag hittade nya skor med hjälp av ett butiksproffs. Hon får alla rätt! Hälsade vänligt, lät mig titta runt själv en stund och erbjöd sedan sin hjälp. Jag förklarade vilka behov jag har och hon förstod precis vad jag behövde.

Hon kom med lagom många förslag och till slut kunde jag gå därifrån med ett par ganska fula, men bekväma skor. Dyra var de med, men med personalkortet fick jag lite rabatt, så jag är glad ändå! Sedan hämtade jag lite mat på Ica, jag bestämde redan igår kväll att jag skulle ha hamburgare idag, men vi hade inga hamburgerbröd hemma och nej, jag bakar inte sådana.

Undrar om vi har någon dressing? Det glömde jag kolla upp, men det gör inget, jag kan tillverka en i så fall. Jag föredrar purjolök framför gul lök på min hamburgare. Rå lök ger en så trist eftersmak och den håller i onödigt länge, tycker jag. Tyvärr är inte mannen av samma åsikt, men nu är han ju inte hemma, så jag "slipper" rå-lök-pussar.

Maten igår var verkligen supersnabb att laga till. Jag mosade ihop några skivor rökt lax med en sked cf och lite peppar under tiden som den färska pastan kokade. Laxen var så mjäll att det var svårt att få till fina rosor, men det spelade ingen större roll när den smakade så gott!



Grönkålen tog en lite längre stund att repa av och förvälla (jag hällde kokande vatten över den i ett durkslag ett par gånger). Jag repade mer än jag behövde till maten, så jag gjorde hastigt och lustigt lite kvällsgodis också.



Nästa gång ska jag pressa citron över bladen, förutom olja och lite salt, det blir nog ännu godare. De blev otroligt frasiga och spröda. Jag fick borsta tänderna väldigt noga innan jag gick och la mig...

Det ringde på dörren igår kväll, det gillar jag inte. Jehovas vittnen, försäljare av barnkläder eller Röda Korset göre sig icke besvär här! Men ibland är det grannpojken som är utelåst eller har tappat mobilen, så man öppnar ju ändå. Någon gång har vi haft nytta av försäljare, faktiskt. Rabatthäftet mannen övertalades (av mig) att köpa till exempel, det tjänade vi många kronor med.

När barnen ringer på och vill sälja jultidningar blir jag glad och vill såklart uppmuntra dem genom att köpa en bok eller två. Larmet i huset kom in tack vare en dörrknackare också. Annars är vi lika ovilliga att öppna dörren, både mannen och jag, om vi inte väntar besök förstås. Enstöriga kufar är vi, och var och en blir salig på sin fason...

Men jag skulle ju berätta vem det var som ringde på. I vårt område kommer en fiskbil ibland, den var det inte. Det var en köttbil. Kött På Riktigt, det lät ju trevligt, sa jag, men tyvärr är vår frys smällfull. Nääääj, sa den trevlige unge mannen, så synd! Och så ville han veta vad vi hade i den. Jag gissar att de återkommer senare, om jag inte skrämde bort honom med all grönkål mellan tänderna...

Nu har jag utfodrat katterna, dags att tänka på mig själv! Ha en fin torsdag och en härlig fredag!








2 kommentarer:

  1. Trevlig läsning som vanligt :-) Önskar dig en fin kväll och en fin fredag med en kram.

    SvaraRadera