onsdag 26 april 2017

Velar.

Eftersom både mannen och jag hamnat i bokträsket, så sitter vi och läser alldeles för länge om kvällarna. Ingen TV är påslagen, inget störande ljud överhuvudtaget. Det är skönt. Det händer att vi pratar lite om våra böcker (samma författare) och våra funderingar över skillnader i det amerikanska och svenska rättegångsförfarandet och andra olikheter mellan våra länder.

Annars är det tyst och skönt. I synnerhet jag behöver det, speciellt när jag har jobbat mycket. Igår flängde jag runt för att komma ikapp med sådant man måste göra för att inte göra sig olycklig. Som att besiktiga bilen. Då blev jag påmind om att april snart är över och det betyder att deklarationen ska vara inlämnad. Suck, det har jag också förträngt...

Därför ansåg jag mig tvungen att skriva en liten lista över mina åtaganden för denna dag innan jag lade mig för att sova, för att inte begrava mig i min bok och "glömma bort" ännu mer. Baka bröd, betala räkningar, deklarera, utbilda mig och söka jobb, stod det på den listan. Jag har nu klarat av tre av dessa uppgifter, vilket jag är ganska nöjd med.

Det tog sin lilla tid att räkna ut hur många mil jag kört till och från jobbet förra året. Då hade jag nämligen tre olika arbetsplatser och man vill ju inte ljuga för Skatteverket, så det gäller att räkna rätt antal dagar och mil. Jag känner att jag med gott samvete kunde skicka in min deklaration och hoppas att det istället för minus blir lite plus på skattekontot.

Jag måste närvara på morgonmöte i morgon, sedan är resten av dagen min egen. Nu är den stora frågan om jag ska fortbilda mig idag, eller om jag ska unna mig att läsa min bok istället. "Duktiga Ann" säger att jag ska plugga nu, medan jag har ångan uppe, "Lata Ann" säger att det är bättre för hjärnan att slappna av och läsa för nöjes skull nu och ta nya duktiga tag imorgon.

"Vel-Ann" funderar på att logga in och se vad som väntar där i Kompetens-portalen innan jag bestämmer mig. "Mat-Ann" tänker på att börja laga middag, men den är så snabblagad att det inte är en giltig ursäkt för att dissa "Duktiga Anns" goda intentioner. Inte heller "Lat-Anns" förhoppning grusas av matplanen.

Så, vad gör jag? Jo, jag skriver ett inlägg istället. Det brukar också ta lite tid i anspråk och så är problemet med mina bra och mindre bra sidor löst. Eller kanske inte. Klockan är fortfarande tidig eftermiddag och en liten paus för att rensa hjärnan kanske är allt som behövs. Och en chokladbit...
Och så måste jag titta till våra små bebisar också...Jodå, det inspekteras, duschas och gullas med dem, minst morgon och kväll, men är jag hemma blir det förstås oftare.

Jag lovade ju en bild på Osso buco, som den såg ut på tallriken innan vi åt igår. Det blev så himla gott och lite blev det över till en lunchlåda. Vi får se vem som nyper den först...Nu ska jag sluta skjuta upp saker och ting och göra något, men jag vet ännu inte riktigt vad...

Ha en fin onsdag och en härlig torsdag!


4 kommentarer:

  1. Lika trevligt här som vanligt :-) Önskar dig en fin torsdag med en kram <3

    SvaraRadera
  2. Så kul att du också har samtal med olika sidor hos dig själv! Det har jag också. Det finns t o m ett strängt jag som kan utverka tillstånd för olika saker som andra jag vill göra... Läsa bäcker är nyttigt och bra oavsett innehåll. För tusan, allt vi gör är fortbildning! Det ena är inte "bättre" än det andra. Så fortsätt du läsa din bok!

    SvaraRadera