lördag 24 maj 2014

Sångfågel igår, kråka idag. #Blogg100

085.
Är periodvis i stort behov av tystnad och jag har inte aktivt lyssnat på musik på länge. Förutom när jag kör bil, förstås. Igår kväll fastnade jag i musikträsket, men det kändes helt rätt.
Föredrar att tänka att det var gårdagens sång som gör att min hals är lite öm och svullen idag. Träningsvärk, alltså. Jag är ju aldrig sjuk. Det var väldigt länge sen i alla fall och det känns mycket onödigt att bli det nu. Så jag bestämmer att det går över under dagen!

När jag vaknade idag, med fönstret öppet, var jag jätteirriterad på de stackars småfåglarna som kvittrade.
Tyckte de väckte mig lite för tidigt, men det var nog dags att vakna då, trots allt. Fågelsång ska ju vara lugnande, men hade motsatt effekt på mig.

Mannen är ju löjligt musikalisk och jag är lite avundsjuk på att han kan spela gitarr och dessutom trumpet. Fast jag har aldrig hört honom trumpeta... Tänkte lura honom att spela lite för mig nån dag.
Våra musiksmaker skiljer sig en del, men inte så väldigt mycket. Han har introducerat artister för mig, som jag inte hade en aning om och jag gillar det!

Ibland tycker jag att det han lyssnar på är lite för "countrybetonat", jag är mer åt gammal hederlig rock och blues. Å andra sidan har jag fastnat för det svenska bandet Baskery och presenterat dem för mannen och är det inte country, så vet då inte jag.

Vad är country-musik, egentligen? Jag har sett så skilda artister som Shania Twain, Dolly Parton, Carlene Carter, Brad Paisley, Hank Williams och Johnny Cash nämnas i den genren. Du har säkert fler exempel på vad du tycker är "countryartister" för dig.

Jazz är ett annat kapitel som är intressant. Jag gillar trad-jazz, alltså "gladjazzen", men blir fullständigt galen av viss modern jazz. Atonal och konstigt orytmisk, tycks den mig och är lika störande som techno.
Vid ett par tillfällen, när jag jobbade som städare i en välkänd fiskkonservfabrik, spelade arbetskamraterna techno, vilket gjorde att jag spolade maskinerna i en fart som hade fått blixten att verka trög. Jag blev superstressad och totalt utmattad.

Idag ska vi ha kära vännen Kluran på besök och vi ska ladda grillen igen. Flankstek, grillade potatisar, majs och sallad till, låter väl bra? Campari, vin och öl finns att svalka sig med.
Det blir en bra dag detta. Trots att jag fick pippi i starten.

Ha en skön lördag och glöm inte att rösta!

2 kommentarer:

 1. Jag tycker mycket om att lyssna på modern country. T ex Brad Paisley, Lady Anthebellum, Blake Shelton. Dels tycker jag om rytmen i musiken. Fast allra mest tycker jag om att där ofta finns berättelser. Det ryms mycket känslor i texterna, både sorgen och glädjen, döden och kärleken får plats där.

  Allt gott!/Anna-Karin

  SvaraRadera
  Svar
  1. Första gången jag hörde Brad Paisley var i Lisebergshallen för två år sen. Jag var ytterst skeptisk innan, men glatt överraskad och tacksam att jag fick vara med om det! Håller med om att det oftast är mycket mer substans i texterna och känsla överhuvudtaget.
   Ha det gott Anna-Karin!

   Radera